Bayburt
DOLAR34.4676
EURO37.2859
ALTIN2995.4

Bayburtlu Gençlerden Sağlık Çalışanlarına Mektup

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bayburtlu Gençlerden Sağlık Çalışanlarına Mektup
Abone ol
Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün sağlık çalışanlarına moral vermek için başlattığı mektup yazma etkinliğine Bayburtlu gençler de katıldı.

Coronavirüs salgını tüm hızıyla devam ederken, hastanelerde gece gündüz demeden görev yapan sağlık çalışanları bu sürecin en büyük kahramanları. Ülkemizde ilk vakanın görülmesiyle birlikte teyakkuza geçen beyaz melekler kahramanca mücadele etmeye devam ediyor. Bir ayı geçkin bir süredir kendilerini riske atarak görevlerini yapan bu fedakar insanlar anne babalarından, eşlerinden ve çocuklarından uzakta aşkla ve şevkle çalışıyorlar. Salgın sürecinde hastalığa yakalanan ve hayatını kaybeden sağlıkçılar oldu maalesef. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıkladığı son verilere göre Türkiye’de coronavirüse yakalanan sağlık çalışanı sayısı 7 bin 428. Bu dönemde sadece sağlık çalışanları değil; emniyet güçleri, askerler, eczacılar, maske tulum vb tıbbi ekipman yapmak için gece gündüz çalışan işçiler, sokak sokak gezerek ihtiyaç sahiplerine yardım etmeye çalışan devlet görevlileri, yardım kampanyaları başlatarak vatandaşların ihtiyaçlarını gidermeye çalışan sivil toplum kuruluşlarının mensupları da birer kahraman.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü, zor günlerden geçtiğimiz bu dönemde coronavirüs mücadelesinde yılmadan çalışan, başta sağlık çalışanları olmak üzere tüm kahramanlara moral vermek için “Minnettarız” başlığı altında bir mektup yazma yarışması düzenledi. Yurdumuzun her köşesinden vatandaşlar salgın döneminde kahramanlık gösteren tüm çalışanlara duygu ve düşüncelerini içeren mektuplar yazarak etkinliğe katılabilirler. Mektup yazmak isteyenler e-genc.gsb.gov.tr adresinden hem mektuplarını yazabilir hem de yazılan mektupları okuyabilirler.

Bayburtlu gençler de düzenlenen bu etkinliğe duyarsız kalmadı. Özellikle son günlerde Bayburt’ta görülen vaka sayılarındaki artış görev yapan sağlıkçılarımızın ve diğer çalışanların önemi bir kat daha artırdı. Bu süreçte her türlü riski göze alarak görev yapan kahramanlara teşekkür mektubu yazan Bayburt’tan S.M’nin mektubu şöyle:

“Değerli Kahramanlarımıza… Covid-19 virüsünün ülkemizde baş gösterdiği günden beri ister maddi ister manevi olmak üzere yardımda bulunan kurum ve kuruluşlarımıza teşekkür olarak bu mektubu yazıyorum. Hastanede yatmakta olan hastalarımızın eli kolu, gerektiğinde nefes alamayan hastalarımıza dahi nefes olan sağlık çalışanlarımız her türlü gayreti göstermeye devam etmiş ve hâlâ da göstermeye devam etmektedirler. Dışarı da olup bizlere her zaman güzel bir dille kuralları hatırlatan polis, bekçi ve askerlerimize, 65 yaş üstü çınarlarımızın her türlü ihtiyaçlarını karşılayan Vefa Sosyal Destek gruplarımıza minnettarız. Her türlü zorluğa hep birlikte göğüs gerdik ve gereceğiz de. Milletçe her zaman gönüllerimizin bir olacağına ve bu zorlu süreçte hep birlikte üstesinden geleceğimize yürekten inanıyorum. Sizler sayesinde bizler güvendeyiz. Dualarımız hep sizinle oldu ve olacaktır. Sizlere minnettarız. Bu zorlu süreçten milletçe kurtulmak temennisiyle.“

M.K isimli Bayburtlu vatandaşın yazmış olduğu mektup ise güzel dileklerle dolu.

“Sevgili kahraman sağlık çalışanları! Cümlelerime sizlere teşekkür ederek başlamak istiyorum. 10 mart 2020 tarihinden itibaren verdiğiniz bu kahramanca mücadeleyi evimde size böyle destek olarak takip ediyorum. Covid19 belki gözle görülebilir bir düşman değil ama; biliyorum ki siz değerli kahramanlarımız bunun üstesinden ailenizden uzakta ve terinizin son damlasına kadar emek vererek geliyorsunuz. Küçüklüğümden beri öğretilen bir şey var bana ve bizlere yuva vatan demek, vicdan demek, insan demek. Bu pandemi bir çeşit savaş ve bu savaşın bu sefer askerleri sizlersiniz. Kendi canını bile tehlikeye atan cesur kahraman askerleri bu vatan sizlere minnettar, bu günler geride

kalacak. Duamız kalbimiz sizlerle ve bedenimiz evde. Rabbime emanetsiniz en yakın zamanda kucaklaşmak ümidiyle sevgilerimle.”

Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün düzenlemiş olduğu bu etkinliğe son başvuru tarihi 10 Mayıs 2020. Mektuplar 13-17 yaş ve 18-29 yaş kategorilerinde değerlendirilecek. Yazılan mektuplardan dereceye girenlere bazı ödüller verilecek.

Mektup Etkinliğinde Birinci Olan Kişiye: Tablet

Mektup Etkinliğinde İkinci Olan Kişiye : Akıllı Saat

Mektup Etkinliğinde Üçüncü Olan Kişiye : Saat hediye edilecek.

Ayrıca ilk ona giren mektuplara spor hediye çeki verilecek.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Çoruh Nehri'nde Su Samuru GörüldüÖnceki Haber

Çoruh Nehri'nde Su Samuru Görüldü

Covid-19 Tanı Laboratuvarı Olan İller Arasına Bayburt’da KatıldıSonraki Haber

Covid-19 Tanı Laboratuvarı Olan İller Ar...

Yorum Yazın

Bayburt Özel İdare Spor'a Maç Öncesi Emniyetten Moral Desteği
Bayburt’tan Erzurum'a Yolcu Taşıyan Minibüs, Tıra Çarptı: 5 Yaralı!
Bayburt'ta Kaçakçılıkla Mücadelede Önemli Operasyon!
Bayburt'un Yüksek Kesimlerinde Kar Yağışı Etkili Oldu: Soğanlı Dağı Beyaza Büründü!
Bayburt'ta Doğa Yürüyüşü ve Fidan Dikimi Etkinliği Gerçekleştirildi!
TÜRKAV Bayburt İl Temsilciliği'nde Devir Teslim Töreni Gerçekleşti
Bayburt'ta Eylül Ayında Konut Satışlarında Yüzde 40 Artış
Bayburt’ta Öğrenci Servislerine Denetim: Güvenlik Önlemleri Kontrol Edildi!
Bayburt'ta Havalar Soğudu! Kar Bekleniyor!
Bayburt’ta Öğrencilere Afet Eğitimi ve Tatbikat Düzenlendi
Bayburt SGK Müdürü: "Kayıt Dışı Çalışmayın, Çalıştırmayın!"
Bayburt'ta Anayasanın İlk Dört Maddesi Üzerine Halkın Görüşleri!
Bayburt'ta Kenevir Operasyonu: 10 Kök Kenevir Ele Geçirildi!
Bayburt'ta silah ve Mühimmat Kaçakçılığı Operasyonu!
Bayburt Jandarması, 13 Yıl Hapsi Bulunan Suçluyu Trabzon'da Yakaladı!
Muhammed Şimşek 597,5 Kilo Kaldırdı Dünya İkinci Oldu!
Bayburt Özel İdarespor Son Dakikada Beraberliği Yakaladı!
Bayburt'ta Cip İle Otomobil Çarpıştı: 2 Yaralı!
Bayburt'ta Su Ürünleri Denetimi: Balıkçılara Uyarılar Yapıldı!
Bayburt'ta Bilim Ve Teknolojiye Yolculuk: "Bilimin Işığında Bayburt" Projesi

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar