Bayburt
DOLAR41.7377
EURO48.7513
ALTIN5419.3

Vatandaşlar Dsi'yi Göreve Davet Ettiler

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Vatandaşlar Dsi'yi Göreve Davet Ettiler
Abone ol
Bayburt’un Şingah Mahallesi eski Devlet Hastanesi acil girişi yanında binlerce insanın ikamet ettiği, toplu konutların yer aldığı bölgeye ulaşımı sağlayan Kültür Sokak üzerinde yaşayan vatandaşlar dere yatağındaki tehlikeye dikkat çekerek DSİ’yi göreve davet ettiler.

Kültür Sokak üzerinde işyeri bulunan iş adamı Servet AYATA yaptığı açıklamada, "Dere kenarına yapılan korkuluklar yoldan 3 mt. Aşağıda çocuk ve yetişkinlerin buradan aşağıya yuvarlanma riski çok yüksek. Yumuşak bir toprak dökerek yolu derenin istinat duvarı ve korkuluklarından 3 mt. Yukarı kaldırmışlar araç park ettiğinde bu alana yumuşak toprak ile birlikte araç dereye yuvarlanıyor. Dere boyunca çöp pislik çok rezil bir görüntü var. Bayburt Belediyesi yetkilileri ile irtibat kurduk Belediye Başkan Yardımcısı ile görüştük bize DSİ’nin yetki alanında olduğunu konuyu yakın takip ettiklerini ve bu alan ile ilgili DSİ yetkilileri ile defalarca resmi yazışma ve sözlü görüşme yaptıklarını fakat sonuç alamadıklarını söylediler.  
DSİ yetkililerinin bu bölgedeki sorunu gündemlerine alarak hayati derecede önemli bir tehlike oluşturan bu dere yatağını yeniden düzenlemeleri gerekiyor. Derenin istinat duvarı korkulukları yol seviyesine çıkarılsa ağaçlandırma, çocuk parkı ve oturma alanları dere yatağı boyunca yapılsa  Bayburt ilimizin imajı açısında ayrıca çok anlamlı olur. Aksi takdirde şu anki görüntü çöplükten farksız çuvallar ile çöpler, inşaat atıkları dere yatağına doldurulmuş. Bu dereden su içen beslenen canlılar zehirleniyorlar. Acilen inceleme yapılıp hatadan dönülmesi gerekiyor." dedi. 

Servet AYATA "Son olarak 17 yıl yurt dışında çalışıp 20 milyon TL’lik bütün kazancımızı memleketimiz Bayburt’a yatırdım. Bayburt’da binalar yaptık sattık. Bundan sonrada bütün yatırımımızı memleketimize Bayburt’a yapacağız. 2 tane yeni işyeri eski Devlet Hastanesi acil girişi yanında oto yıkama ve halı yıkama üzerine açtık. Oto alım satımı ve kiralama üzerine yeni işyerlerini faaliyete geçirme çalışmalarımız devam ediyor. İşyerimizin olduğu Ayata Apartmanını 1 yıl önce bitirdik, yapı kullanmasını aldık. İşyerlerimizin olduğu bölgedeki yol toprak ve rüzgarda yağmurda insanlar çok sıkıntı çekiyor. Gözlerimize toz doluyor Bayburt Belediyesi yetkililerinden talebimiz işyerimizin olduğu Kültür Sokak’ın asfaltlanması ve bu sokak üzerine 1 tane çöp konteyneri koyulmasıdır." ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Pekmezci: Eğitime Destek Konusunda Üzerimize Düşeni YapacağızÖnceki Haber

Pekmezci: Eğitime Destek Konusunda Üzeri...

Bayburt'ta Durdurulan Araçta Ruhsatsız Silah Ele GeçirildiSonraki Haber

Bayburt'ta Durdurulan Araçta Ruhsatsız S...

Yorum Yazın

Bayburt’ta 5,9 Büyüklüğünde Deprem Senaryosu ile Tatbikat Gerçekleştirildi
Bayburt’ta Kız Anadolu İmam Hatip Öğrencilerinden Gazze’ye Destek
Bayburt’ta Kaldırım İşgali Kontrolsüz Şekilde Büyüyor, Yetkililer Sessiz!
Bayburt’ta İran Uyruklu Şahsın Midesinden Metamfetamin Çıktı!
Bayburt’ta KUDAKA Destekli İki Proje İçin İmzalar Atıldı
Bayburt İmam Hatip Lisesi Öğrencilerinden Filistin Zulmüne Karşı Sessiz Çığlık
Bayburt'un Gündemindeki Meydan Köprüsü'nde Restorasyon Çalışmaları Başladı
Mikserlerden Dökülen Beton Kalıntıları Bayburt’ta Trafiği Tehdit Ediyor!
Üni FM'de Normal Doğumun Anne ve Bebeğe Faydaları Masaya Yatırıldı
Bayburt'ta Suç Oranlarında Düşüş Devam Ediyor
Tarihi Otomobiller ve Modern Sanatın Buluşması Baksı müzesi’nde Yaşandı
Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş Bayburt’un Taleplerini Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Sundu.
Bayburt, TÜİK Araştırmasına Göre Türkiye'nin En Mutlu Üçüncü İli!
DSİ Bölge Müdürü Fatih Kişi, Bayburt'taki Sulama ve Tarım Yatırımlarını İnceledi
Kiracılar ve Ev Sahipleri Dikkat! Ekim Ayı Kira Artış Oranı Belli Oldu
Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı Başvuruları Başladı!
MÜSİAD Bayburt, Kayseri’deki 110. Kurulda Ekonomik Gündemi Paylaştı
Bayburt Kent Konseyi'nden Şingah Mahallesi GES Projesine Tepki
Bayburt'ta Resmi Araç Kaldırıma Park Ederse Vatandaşa Kim Engel Olacak?
Bayburt Heyetinden Bakan Mehmet Nuri Ersoy ve Başkan Numan Kurtulmuş’a Ziyaret
Düğün Olsa 2025

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar