Bayburt
DOLAR41.1434
EURO48.335
ALTIN4443.9

Vali Cüneyt Epcim Halk Pazarında Denetlemelerde Bulundu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Vali Cüneyt Epcim Halk Pazarında Denetlemelerde Bulundu
Abone ol
Bayburt halk pazarında Kovid-19'a yönelik alınan tedbirler titizlikle uygulanıyor.

Kalabalık ortamlarda bulaşma riski ve yayılım hızını artırdığı bilinen Kovid-19'a yönelik İl Hıfzıssıhha Kurulu'nca alınan tedbirler eksiksiz hayata geçiriliyor. Buna göre Bayburt'ta pazar yerine giriş ve çıkışlar polis ekipleri ile zabıtalar gözetiminde gerçekleştiriliyor. İçerde yer alan esnaf sayısının iki katına kadar giriş izni verilen halk pazarında, bir vatandaş çıkmadan diğerinin girişine müsaade edilmiyor. Bu sayede pazarda sürekli aynı sayıda insan bulunması ve bulaşma riskinin önüne geçilmesi sağlanıyor. Pazar yeri giriş ve çıkış noktalarında oluşturulan alanlarda ayrıca vatandaşlara koruyucu maske dağıtımı yapılıyor.

Kurul kararları gereğince bir tezgahta aynı anda sadece iki müşterinin alışveriş yapmasına imkan tanınıyor. Sosyal izolasyonu korumak maksadıyla tezgahlar arası mesafenin de 4 metreden az olmasına izin verilmiyor. Esnaf ve vatandaşlar, ambalajsız sebze ve meyvelerin doğrudan esnaf tarafından, hijyen koşullarına dikkat edilerek poşetlenmesi konusunda uyarılıyor. Polis ekipleri ve zabıtalar gün boyu tezgahları dolaşarak tedbirlere uyulup uyulmadığını denetliyor.

Halk pazarındaki yoğunluğun engellenmesi amacıyla vatandaşların ilçe ve köylerden gelişlerine de bu kapsamda sınırlama getirildi. Buna göre hangi köylerin, hangi günlerde pazara geleceği İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından köy muhtarlarına tebliğ edildi.

Alınan tedbirleri yerinde görmek üzere halk pazarında denetlemede bulunan Vali Cüneyt Epcim, İl Emniyet Müdürü Ayhan Bodur'dan bilgi aldı. Vali Epcim, pazar esnafı ve vatandaşların uygulamaya ilişkin görüşlerini dinledi.

Vali Epcim'e, denetlemeleri esnasında İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Halil Murat Bilgiç de eşlik etti.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Milli Dayanışma Kampanyası’na Çiftçilerden Destek YağıyorÖnceki Haber

Milli Dayanışma Kampanyası’na Çiftçilerd...

Pideye Zam Yok!Sonraki Haber

Pideye Zam Yok!

Yorum Yazın

Bayburt İHH’dan Gazze’ye Günlük 50 Bin Kişilik Sıcak Yemek Desteği
Encümen Toplantısında Bayburt’un Hizmet Yükü Masaya Yatırıldı
Bayburt’ta Sonbahar Şap Aşılama Kampanyası Başladı
Bayburt’ta Kaldırımlar İşgal Altında: Zabıtalar nerede?
Bayburt Devlet Hastanesi’nde İlk Kez Servikal Dar Kanal Ameliyatı Yapıldı
Bayburt’ta Sahte Alkol Üretimi ve Satışına Yönelik Operasyon!
Bakan Uraloğlu’ndan 8 Yıldır Bitmeyen Havalimanı İçin 2 Milyon Yolcu Garantisi
Kara Kuvvetleri Komutanı Tokel ile 3. Ordu Komutanı Altuğ Bayburt’ta
Bayburt Özel İdarespor Ziraat Türkiye Kupası’nda Giresunspor İle Karşılaşacak
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır’dan Bayburt’a Yatırım Sözü
Bayburt'un Petekkaya Köyü’nde Dağlık Alanda Çıkan Yangın Korkuttu!
BAL Ligi Katılımını Sağlayan Bayburt Özel İdare Spor’dan Açıklama
Bayburt'un Balkaynak Köyü’ndeki Tarihi Karakol İçin Restorasyon Çalışmaları Başlıyor
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır Bayburt’a Geliyor
Bayburt'ta Suç Makinesi İki Şahıs Motosiklet Hırsızlığından Tutuklandı"
Bayburt’ta Araç Sayısı 20 Bini Aştı, Trafik Sorunu Büyüyor
Kamu-Sen’in Yurt Genelindeki İş Bırakma Eylemine Bayburt da Katıldı
Bayburt’ta Din Görevlileri Kardeşlik İçin Bir Araya Geldi
Bayburt’un Demirözü İlçesinden Dünyaya Somon İhracatı
Bayburt Üniversitesi ve Azerbaycan’dan Spor ve Akademide Güçlü İş Birliği
Düğün Olsa 2025

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar