Bayburt
DOLAR42.2058
EURO48.7792
ALTIN5423.0

TZOB Başkanı Bayraktar: Şap Hastalığından Zarar Gören Üreticilere Destek Verilmeli

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
TZOB Başkanı Bayraktar: Şap Hastalığından Zarar Gören Üreticilere Destek Verilmeli
Abone ol
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, şap hastalığından zarar gören üreticilerin mağduriyetlerinin giderilmesi gerektiğini söyledi. Bayraktar, tarımsal üretimin sürdürülebilirliği için desteklerin artırılması gerektiğini vurguladı.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Bayburt Ziraat Odası Başkanı Abuzer Yıldırımtepe’yi ziyaret ederek çiftçilerin yaşadığı sorunlara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bayraktar, özellikle şap hastalığından zarar gören üreticiler için destek talebinde bulundu.

“Şap hastalığından zarar gören üreticilerimize destek istiyoruz” diyen Bayraktar, bu üreticilerin mağduriyet yaşadığını ve devletin bu çiftçilere sahip çıkması gerektiğini ifade etti. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen şap hastalığıyla mücadele programı kapsamında çok sayıda aşının sahaya sürüldüğünü belirten Bayraktar, hastalığın yayılmasının önlenmesi için üreticilerin bilinçlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Ayrıca zirai don ve kuraklıktan etkilenen üreticiler için de destek paketi hazırlanması gerektiğini belirten Bayraktar, “Kuraklıktan zarar gören çiftçilerimiz de dondan zarar görenler gibi destek kapsamına alınmalı” dedi.

Bayraktar, gıda üretiminin sürdürülebilirliği için tarım sektörüne verilen desteklerin artırılması gerektiğini vurgulayarak, “Gençleri tarımda tutmak zorundayız, aksi halde üretim gücümüz azalır” ifadelerini kullandı.

Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) işlemlerinin illerde ziraat odaları tarafından yapılmasına ilişkin çalışmaların devam ettiğini belirten Bayraktar, şu anda 21 ilde uygulanan sistemin gelecek yıl 50-60 ilde hayata geçirileceğini kaydetti.

Ayrıca tarımda sayım çalışmalarının önemine değinen Bayraktar, hayvan varlığı, ekipman ve üretim miktarlarının doğru şekilde tespit edilmesi gerektiğini, bu sayede sektörel planlamanın daha verimli yapılabileceğini ifade etti.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bayburt 2. Sultanbeyli Memleket Günleri’nde TanıtılacakÖnceki Haber

Bayburt 2. Sultanbeyli Memleket Günleri’...

Bayburt'un Demirözü İlçesine 79 Yeni TOKİ Konutu İnşa EdiliyorSonraki Haber

Bayburt'un Demirözü İlçesine 79 Yeni TOK...

Yorum Yazın

Bayburt Üniversitesi’nde “Tarım ve Çevre Etkileşimi” Paneli Gerçekleşti
Bayburt’un 2025 Ekim Trafik Kazası Bilançosu Açıklandı
ÜNİ FM’de Organ Bağışı Farkındalık Programı Gerçekleşti
Bayburt'un Demirözü İlçesine 79 Yeni TOKİ Konutu İnşa Ediliyor
TZOB Başkanı Bayraktar: Şap Hastalığından Zarar Gören Üreticilere Destek Verilmeli
Bayburt 2. Sultanbeyli Memleket Günleri’nde Tanıtılacak
Bayburt’un Köy Yolları Genişletme Çalışmaları Devam Ediyor
Bayburt Yeniden Refah Partisi’nde Görev Değişimi
Bayburt Voleybol Ekibi Cumartesi 3 Puan İçin Sahada
Bayburt’ta silahlı tartışma: 1 kişi yaralandı!
Arınma Performansıyla Çevresel Farkındalık Vurgusu Yapıldı
Bayburt Üniversitesi'nden Bilim İletişimi Vizyonu: Duvarlar Kalkıyor, Bilim Sokağa İniyor
Bayburt Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden 50. Yıla Anlamlı Fidanlar
Bayburt - Gümüşhane Havalimanı’na Verilecek İsim Tartışma Yarattı!
Bayburt Üniversitesi’nde Sonbaharın Rengi GüzFest Oldu
Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi Bayburt’ta ziyarete açıldı
Bayburt’ta Yeni Valilik Önünde Kaza: Araç Ağaca Çarparak Durabildi
Türkiye’nin Parasal Haritası Açıklandı Bayburt Son Sırada Yer Aldı
Bayburt Belediyesi Kış Öncesi Bakım Çalışmalarında Devam Ediyor
“Resimle Anlat Ahiliği Yaşat” Yarışmasında Başvurular Başladı
Düğün Olsa 2025

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar