Bayburt
DOLAR42.4574
EURO48.9616
ALTIN5523.5

“Türkiye Yüzyılı” İçin 100 Çınar Toprakla Buluştu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“Türkiye Yüzyılı” İçin 100 Çınar Toprakla Buluştu
Abone ol
Bayburt Şehitler Ortaokulu ve Şehitler İmam Hatip Ortaokulu tarafından hazırlanan proje ile okul bahçesine 100 adet çınar ağacı fidanı dikimi yapılarak korumaya alındı.

Bayburt Belediyesi ve Bayburt Orman İşletme Müdürlüğü’nün katkısıyla okul yönetimi tarafından hazırlanan proje ile öğrenci ve velilerin hem çevreye duyarlılığının artırılması hem de Türkiye Cumhuriyeti’nin ikinci 100 yılının önemini daha iyi kavrayabilmeleri amaçlandı.
Okul Müdürü Efkan Yazıcıoğlu, Cumhuriyetimizin 100. Yılında yapılan proje ile öğrencilerin bilinçlendirilmesine katkı sağlanmasının yanısıra gün geçtikçe betonlaşan yaşam alanlarımızın içerisinde gençlerin daha yeşil ve yaşanabilir bir okulda eğitim öğretim görmelerinin de hedefleri arasında yer aldığına değinerek, “20. Yüzyıla kadar doğal nedenler, bilinçsizce ormanlardan faydalanmalar ve yangınlarla yok edilen ormanlar günümüzde hızlı nüfus artışı nedeniyle yeni tarım alanları açmak, konut için yer sağlamak, sanayi tesisleri kurmak gibi nedenlerle yok edilmektedir. Ayrıca sanayileşmenin getirdiği kirlilik de eklenince, ormanların azalmasının yarattığı tehlike, dünyanın ve insanların geleceğini ciddi şekilde tehdit eder olmuştur. Şehirlerde yeşil alanların az oluşu insanları betonların içine hapsetmiş ve yeşile ve yeşilliğe olan ihtiyaç artmıştır. , “Kıyamet kopmaya yakınken elinizde bir ağaç fidanı varsa ve onu dikmeye vakit bulabilirseniz onu dikin” Hadisi Şerifi Peygamber Efendimizin ağaca ve doğaya verdiği önemi göstermekte milletimiz tarihin her döneminde ağaca ve doğaya saygılı olmuş ‘Yaş kesen baş keser’’ sözüyle bir nevi bunu ispata dönüştürmüştür. 
Bizler de bu bilinç ile ve çınar ağacına milletimizin önem atfetmesi sebebiyle Cumhuriyetimizin 100. Yılında ‘’Türkiye Yüzyılı’’ için 100 Çınar projesini yaparak okul bahçemizi ağaçlandırmak, öğrencilerimize ve velilerine fidan dikme ve onu koruma bilinci aşılamak ve Cumhuriyetimizin 100 yılı ve Türkiye Yüzyılına farkındalık oluşturmak için Şehitler Ortaokulu ve Şehitler İmam Hatip Ortaokulu olarak “Cumhuriyetimizin 100 . yılında ''Türkiye Yüzyılı'' için 100 Çınar projemizi hazırladık ve hayata geçirdik” dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bayburt'ta Cumhuriyet Bayramı Ve Yüzüncü Yıl CoşkusuÖnceki Haber

Bayburt'ta Cumhuriyet Bayramı Ve Yüzüncü...

Bayburt’ta Kızılay Haftası’nda Kan Bağışı Kampanyası Ve Filistin'e Destek Kermesi YapıldıSonraki Haber

Bayburt’ta Kızılay Haftası’nda Kan Bağış...

Yorum Yazın

24 Kasım Programında Öğretmenlere ‘Geleceğin Mimarları’ Mesajı
CHP Bayburt Heyeti, Öğretmen Kökenli Başkanların Kabirlerini Ziyaret Etti
Denetimsizlik Gıda Zehirlenmesini Artırıyor, Halk Tehlikede!
Kültür ve Turizm Bakanlığı Sözleşmeli Personel Alıyor
Bayburt Jandarmasından 24 Kasım Öğretmenler Günü’ne Özel Kutlama
Türk Eğitim-Sen Bayburt Şubesi'nde Kongre Sonuçlandı Ahmet Çalışkan Yeniden Başkan
Bayburt’ta Kolon ve Rektum Kanseri Ameliyatları Başarıyla Gerçekleşti
Bayburt, 2. Anadolu Opera Festivali ile Sanatla Buluştu
Bayburt’ta Kaldırımlar İşgal Altında, Belediye Sessiz Kalmaya Devam Ediyor!
Bayburt’un Yaşayan Mirasları Bi’ Buluşmada Konuşuldu
Kışla’da Ağırlanan Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencileri Mehmetçikle Buluştu
MHP Bayburt Merkez İlçe Başkanı Çalışkan; "Bu Mesele Siyasi Değil Bayburt’un Geleceğidir"
Bayburt Üniversitesi Boks Şampiyonasında Türkiye Şampiyonu
Gümüşhane’de Pansiyonda Pide Yiyen 29 Öğrenci Hastanelik Oldu!
TÜİK Verileri Açıkladı. Bayburt, Türkiye'nin En Uzun Yaşayan 16. İli Oldu
Bayburt Kent Konseyi’nden Şehir Görünümüne Adım
Müftü Danacı, Oruçbeyli Köyündeki Kur’an Kursu Son Durumunu İnceledi
Bayburt'un İlçesi Aydıntepe'de Yeraltı Şehri Projesinde Sona Doğru
Bayburt’ta İl Müftülüğünden Evliliğin Önemi Hakkında Seminer
İzmir Aliağa Derneği’nde Mahmut Kaya Dönemi
Düğün Olsa 2025

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar