Bayburt
DOLAR41.825
EURO48.3879
ALTIN5346.0

TÖSSED Destekli ‘Oyun Birlikte, Hayat Birlikte: Minik Sporcular’ Projesi Hayata Geçiyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
TÖSSED Destekli ‘Oyun Birlikte, Hayat Birlikte: Minik Sporcular’ Projesi Hayata Geçiyor
Abone ol
TÖSSED-Özel Olimpiyatlar Türkiye’nin desteklediği, özel eğitime gereksinimi olan çocukların partner bireylerle fiziksel aktivite ve oyun ortamında bir araya gelmesine yönelik olan ‘Oyun Birlikte, Hayat Birlikte: Minik Sporcular’ projesi, Doç. Dr. Erkan Yarımkaya ve Doç. Dr. Murat Kul’un yürütücülüğünde hayata geçiyor.

17 Ekim-17 Aralık 2023 tarihlerinde 8 hafta sürmesi planlanan proje etkinlikleri, sürdürülebilir toplumda dezavantajların giderilmesi ve sosyal sorumluluk tabanlı dayanışma örüntülerinin yaygınlaşması adına önem arz ediyor.

Spor Bilimleri Fakültesi ve Teknoloji Transfer Ofisi iş birliğinde hazırlanan, ‘Oyun Birlikte Hayat Birlikte’ Minik Sporcular projesi, TÖSSED-Özel Olimpiyatlar Türkiye desteklenmeye değer bulunmasının ardından etkinlik safhasına geçecek.  Spor Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Erkan Yarımkaya ile Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Murat Kul’un yürütücülüğünü üstlendiği proje kapsamında, özel gereksinimli öğrenciler, danışman akademisyenler, gönüllü akranlar ve üniversite öğrencileri eşliğinde, TÖSSED-Özel Olimpiyatlar Türkiye tarafından finanse edilecek uyarlanmış beden eğitimi ve spor malzemeleriyle 8 hafta süresince fiziksel aktivite ve oyun etkinliklerine katılacak.

Toplumsal fırsat eşitliği ve tam katılımlı toplumsal yaşam ideallerini gerçekleştirmek üzere tasarlanan proje hakkında açıklamada bulunan Doç. Dr. Yarımkaya, “Proje tabanlı eğitim anlayışının sosyal sorumluluk alanındaki önemli bir yansıması olan proje sonucunda, özel gereksinimli öğrencilerimizin diğer bireyler ile spor alanlarında ve dışında aynı ortamı paylaşma; birlikte gerçekleştirilen antrenmanlar ve müsabakalar ile yetenek ve beceri düzeylerini daha üst seviyelere taşıma; diğer bireyler ile uzun süreli arkadaşlık kurma; bir grubun parçası olduğunu hissetme ve bu sayede cesaret ve öz güvenlerinin artması gibi olumlu kazanımlar elde edeceklerine inanmaktayız.” dedi.

Projenin diğer yürütücü ortağı olan Doç. Dr. Kul ise, “Dünyada artan uygar kayıtsızlığın neden olduğu değer erozyonlarını tedavi etmek ve örnek dayanışma eylemleriyle sosyal sorumlu kişilere ilham olmak amacıyla planladığımız proje, engelsiz toplumların inşası için gereken sosyal ilişkisizlik pürüzlerinin aşılmasında bir sivil toplum gücünü de temsil edecek. Toplumlar, birlik olduklarında birbirlerini tamamlayan ve geliştiren insanlar tarafından gelişirler. Biz, özel gereksinimli öğrencilerimizle bütünleştiğimiz tüm organizasyonlarda aynı zamanda kendimizi geliştiriyor ve birlikte gelişiyoruz. Bu gelişimin geniş halkalar şeklinde kolektif iyilik ve iyileşme hareketlerine dönüşmesini umuyoruz.” ifadelerini kullandı.

Projede, Rektör Prof. Dr. Mutlu Türkmen ve Gazi Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ekrem Levent İlhan danışmanlık rolünü üstlenirken; Doç. Dr. İsmail Karataş, Dr. Öğr. Üyesi Uğur Aydemir, Dr. Öğr. Üyesi Yunus Emre Cingöz, Arş. Gör. Umut Diyar Gök ile Arş. Gör. Emre Berk Hazar ise araştırmacı rolünde olacaklar. Teknoloji ve Transfer Ofisi temsilcisi Mehmet Asif Alan ise projede rehberlik görevini yürütecek.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bayburt’ta Fiziksel Aktivite Etkinlikleri BaşladıÖnceki Haber

Bayburt’ta Fiziksel Aktivite Etkinlikler...

Bayburt Üniversitesi 15. Yıl Kuruluş Şenlikleri Etkinlik Programı YayımlandıSonraki Haber

Bayburt Üniversitesi 15. Yıl Kuruluş Şen...

Yorum Yazın

Bayburt’ta Nisanur Modaevi 3. yılı açılışında Gazze’ye destek mesajı
Bayburt’ta Amatör Spor Haftası Heyecanı Bugün Yaşanacak
Bayburt’ta Feci Kaza: Araç Alev Aldı, 1 Kişi Yanarak Hayatını Kaybetti!
Bayburt Rabia Kadıoğlu Parkı Yeni LED Aydınlatmalarla Yenilendi
Bayburt Devlet Hastanesi’nde Akciğer Lezyonunda Başarılı Tedavi
Bayburt’ta Öğrenciler “Ahilik” Temalı Bilgi Yarışmasında Yeteneklerini Sergiledi
Bayburt’ta Çoruh Nehri Yatağında Temizlik Çalışmaları Sürüyor
Bayburt’ta 23 Köyde Habersiz Elektrik Kesintisi Mağduriyete Yol Açtı!
Bayburt Ağız ve Diş Sağlığı Merkezine 3 Yeni Uzman Diş Hekimi Atandı
Bayburt’ta 5,9 Büyüklüğünde Deprem Senaryosu ile Tatbikat Gerçekleştirildi
Bayburt’ta Kız Anadolu İmam Hatip Öğrencilerinden Gazze’ye Destek
Bayburt’ta Kaldırım İşgali Kontrolsüz Şekilde Büyüyor, Yetkililer Sessiz!
Bayburt’ta İran Uyruklu Şahsın Midesinden Metamfetamin Çıktı!
Bayburt’ta KUDAKA Destekli İki Proje İçin İmzalar Atıldı
Bayburt İmam Hatip Lisesi Öğrencilerinden Filistin Zulmüne Karşı Sessiz Çığlık
Bayburt'un Gündemindeki Meydan Köprüsü'nde Restorasyon Çalışmaları Başladı
Mikserlerden Dökülen Beton Kalıntıları Bayburt’ta Trafiği Tehdit Ediyor!
Üni FM'de Normal Doğumun Anne ve Bebeğe Faydaları Masaya Yatırıldı
Bayburt'ta Suç Oranlarında Düşüş Devam Ediyor
Tarihi Otomobiller ve Modern Sanatın Buluşması Baksı müzesi’nde Yaşandı
Düğün Olsa 2025

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar