Bayburt
DOLAR40.0507
EURO47.0002
ALTIN4260.5

Somalili Çocuklardan Hükmü Pekmezci'ye Anlamlı Hediye

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Somalili Çocuklardan Hükmü Pekmezci'ye Anlamlı Hediye
Abone ol
Somalili çocuklar, Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci’ye hafızlık eğitimlerinde kullandıkları, üzerinde ayetlerin yazılı olduğu “Löh” adı verilen tahta levha gönderdi.

Müslüman Dilendirmezler Cemiyeti Derneği (MÜSDER)’nin Kurban Bayramı dolayısıyla Afrika ülkesi Somali’de gerçekleştirdikleri yardım çalışmalarında; Somalili çocuklar, kendilerine Bayburt’tan çeşitli hediyeler gönderen Belediye Başkanı Pekmezci’ye takdim edilmek üzere hafızlık eğitimlerinde kullandıkları, üzerinde ayetlerin yazılı olduğu “Löh” adı verilen tahta levha hediye ettiler. 
Kurban Bayramı’nda Bayburtlu hayırseverlerin bağışladıkları kurbanları, Somali’nin başkenti Mogadishu’da ihtiyaç sahiplerine dağıtımını gerçekleştiren Müslüman Dilendirmezler Cemiyeti Başkanı Adil Kacır ve Yönetim Kurulu Üyesi Zülküf Kocabey, yurda döndükten sonra  Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci’ye makamında ziyarette bulunarak “Löh” adı verilen tahta levhayı takdim ettiler ve kurban çalışmaları hakkında bilgi verdiler. 
MÜSLÜMAN DİLENDİRMEZLER CEMİYETİ DERNEĞİ (MÜSDER)
Bayburt’ta, 1913 yılında dönemin Kaymakamı Tunalı Hilmi Bey önderliğinde kurulan “Bayburt Müslüman Dilendirmezler Cemiyeti” tam yüz yıl sonra 2013 yılında dernek yapısında yeniden faaliyete geçirilerek dernek çalışmalarını devam ettiriyor. 
Osmanlının son dönemlerinde ekonomik sıkıntılardan, yoksulluktan yorgun düşmüş Müslüman halkın dilenmesini izzet-i nefis meselesi yapan,  bir Müslüman'ın dilenecek kadar çaresiz ve kimsesiz kalmasını kimlik ve şahsiyetine yakıştıramayan duyarlı onurlu, vakur insanlar, dönemin Kaymakamı Tunalı Hilmi Bey önderliğinde; yüz yıl önce 15 Ağustos 1913'te Bayburt Müslüman Dilendirmezler Cemiyeti'ni kurmuşlardı. Bayburt Müslüman Dilendirmezler Cemiyeti, günümüz ihtiyaçlarına ve sosyal gerçekliğine göre revize edilip ve güncellenip yeni bir bakış açısıyla tam yüz yıl sonra 2013 yılında yeniden hayata geçirilerek dernek faaliyetlerini sürdürüyor.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
KUDAKA Yönetim Kurulu Bayburt'ta ToplandıÖnceki Haber

KUDAKA Yönetim Kurulu Bayburt'ta Topland...

Bayburt'ta Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı 16 bin 75 OlduSonraki Haber

Bayburt'ta Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı 1...

Yorum Yazın

Bayburt-Erzurum Yolunda Bir Araç Kaza Yaptı: 2 Kadın, 1 Çocuk Yaralandı!
Bayburt Tarhunu Amerika Yollarında, İhracat Görüşmeleri Başladı
Bayburt, Kenan Yavuz Etnografya Müzesi'nde "Topraktan Kopuşun Hikayesi" Sergisi Açıldı
Bayburt Taşçılar Köyü 18. Şenliğini Futbol Zaferiyle Taçlandırdı
Bayburt'ta Haziran Ayında Suç Oranlarında Azalma
Köyler Arası Futbol Turnuvası'nın 21. Şampiyonu Taşçılar Spor Oldu
Gökçedere'de "Hz. Hüseyin ve Kerbela Şehitleri" Anıldı
Genç Mucitler Sahnedeydi: Deneyap Proje Şenliği Tamamlandı
Bayburt-Gümüşhane yolunda Su Patladı Yol Kapandı, Bir Araç Kaza Yaptı!
Bayburt'ta Temmuz Karı: Yüksek Kesimler Beyaza Büründü
Bayburt Gençlik Merkezi'nden “Deneyap” Proje Şenliği'ne Davet!
HÜDA PAR Bayburt İl Başkanı Oruçoğlu: Dini Değerlere Hakaret Cezalandırılmalı
Bayburt Üniversitesi A Takımı Kurumlar Arası Turnuvada Şampiyon Oldu
Kaleardı Yolunda Yapılan Çalışma Kazalara Davetiye Çıkarıyor!
Kaza Kırıma Uğrayan Uçaktan Acı Haber Geldi, Pilot Demirci Hayatını Kaybetti!
Bayburt'un Ballıkaya Köyü Yakınlarına Özel Uçak Düştü!
TÜRK-İŞ'ten Bayburt'ta İşçilerden 'Yeter Artık' Çıkışı!
EPDK Duyurdu: Doğalgaza “Yüzde 24,6” Zam Geldi!
Eski Ehliyetler İçin Son Gün 31 Temmuz: Milyonlarca Sürücüye Büyük Uyarı!
Bayburt Diyanet- Sen İl Temsilcisi Yazıcı'dan "Leman Dergisi'ne Sert Tepki"
Düğün Olsa 2025

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar