Bayburt
DOLAR40.0507
EURO47.0002
ALTIN4260.5

Saadet Partisi Bayburt İl Başkanından ‘Demiryolu’ Açıklaması

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Saadet Partisi Bayburt İl Başkanından ‘Demiryolu’ Açıklaması
Abone ol
Saadet Partisi Bayburt İl Başkanı Abdulmecit Bekmezci, demir yolu projesi hakkında açıklamalarda bulundu.

Saadet Partisi Bayburt İl Başkanı Abdulmecit Bekmezci, son günlerde bölgenin yeniden en sıcak gündemi olan demiryolu projesi ile ilgili, "O gün destek çıkmadınız, bugün atacağınız her adımda memleketimiz Bayburt adına yanınızda olacağız" dedi.

Bekmezci, 2013 yılında organize ettikleri imza kampanyasını hatırlatarak, "2013 yılında Saadet Partisi Merkez İlçe Başkanlığı olarak Bayburt'ta bir imza kampanyası başlattık. Bu kampanyaya Belediye Başkanı, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarının tamamını davet ettik fakat bir iki sivil toplum kuruluşu dışında hiç kimse destek olmadı. Buna rağmen sağduyulu Bayburt halkının sayesinde 17 bin 34 imza toplayarak, dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'a, ilgili Bakanlıklara ve Genel Müdürlüklere gönderdik. Gönderdiğimiz imza kampanyalarını KTÜ'nün yapmış olduğu fizibilite çalışmalarıyla da destekledik. O gün Bayburt içi, Bayburt dışı ve yurtdışındaki Bayburt dernekleri ve vakıflarının desteğini alabilmiş olsaydık, 17 bin değil 100 bin imza toplardık. Ben o gün bize destek veren hemşehrilerimizin tamamına teşekkür ediyorum. Eğer bu birlikteliği sağlayabilseydik, bugün demiryolu konusu çoktan karara bağlanmış olurdu. Çünkü elimizde Bayburt güzergahının en maliyetsiz ve ülke yararına olduğuna yönelik bilimsel çalışmalar vardı" dedi.

"Bayburt adına bir komisyon kurulmalı"

Aşkale-Bayburt-İyidere güzergahının etüd çalışmasının yapılacak olmasının memleket adına sevindirici olduğunu bildiren Bekmezci, "Bu konu acilen ele alınmalı. Bayburt adına bir komisyon kurularak, tüm bilimsel veriler ışığında gereken girişimler yapılmalıdır. Biz Saadet Partisi olarak diyoruz ki, o gün bize destek çıkmadınız, bugün atacağınız her adımda memleketimiz Bayburt adına yanınızda olacağız. Bugün siyasi kimliklerimizi bir tarafa bırakıp, topyekün Bayburt adına bu konunun takipçisi olalım" diye konuştu.  

"En uygun güzergah Bayburt ovalarıdır"

Demiryolunun Bayburt için hayati önem taşıdığını aktaran Bekmezci, "Özellikle ekonomik sıkıntıları yaşadığımız bu dönemde yine şehrimizin en büyük sıkıntısı işsizliğe dayanan göç. Bizler OSB'ye sanayiciyi celbedecek ulaşım imkanlarını sağlarsak, hem ülke ekonomimize, hem de şehrimizdeki işsizlik sıkıntısına çözüm bulacağız. Sanayi için en büyük sıkıntı taşımacılık, demiryolu için en büyük engel ise Karadeniz dağlarıdır. Bu güzergahı 50 tünelle geçilebilen illere dayatmak manasızdır. Bunun en uygun güzergahı Bayburt ovalarıdır" şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
‘Resim Bölümü Özel Yetenek Sınavı’ TamamlandıÖnceki Haber

‘Resim Bölümü Özel Yetenek Sınavı’ Tamam...

Tarhun Üreticilerine Destek SözüSonraki Haber

Tarhun Üreticilerine Destek Sözü

Yorum Yazın

Bayburt-Erzurum Yolunda Bir Araç Kaza Yaptı: 2 Kadın, 1 Çocuk Yaralandı!
Bayburt Tarhunu Amerika Yollarında, İhracat Görüşmeleri Başladı
Bayburt, Kenan Yavuz Etnografya Müzesi'nde "Topraktan Kopuşun Hikayesi" Sergisi Açıldı
Bayburt Taşçılar Köyü 18. Şenliğini Futbol Zaferiyle Taçlandırdı
Bayburt'ta Haziran Ayında Suç Oranlarında Azalma
Köyler Arası Futbol Turnuvası'nın 21. Şampiyonu Taşçılar Spor Oldu
Gökçedere'de "Hz. Hüseyin ve Kerbela Şehitleri" Anıldı
Genç Mucitler Sahnedeydi: Deneyap Proje Şenliği Tamamlandı
Bayburt-Gümüşhane yolunda Su Patladı Yol Kapandı, Bir Araç Kaza Yaptı!
Bayburt'ta Temmuz Karı: Yüksek Kesimler Beyaza Büründü
Bayburt Gençlik Merkezi'nden “Deneyap” Proje Şenliği'ne Davet!
HÜDA PAR Bayburt İl Başkanı Oruçoğlu: Dini Değerlere Hakaret Cezalandırılmalı
Bayburt Üniversitesi A Takımı Kurumlar Arası Turnuvada Şampiyon Oldu
Kaleardı Yolunda Yapılan Çalışma Kazalara Davetiye Çıkarıyor!
Kaza Kırıma Uğrayan Uçaktan Acı Haber Geldi, Pilot Demirci Hayatını Kaybetti!
Bayburt'un Ballıkaya Köyü Yakınlarına Özel Uçak Düştü!
TÜRK-İŞ'ten Bayburt'ta İşçilerden 'Yeter Artık' Çıkışı!
EPDK Duyurdu: Doğalgaza “Yüzde 24,6” Zam Geldi!
Eski Ehliyetler İçin Son Gün 31 Temmuz: Milyonlarca Sürücüye Büyük Uyarı!
Bayburt Diyanet- Sen İl Temsilcisi Yazıcı'dan "Leman Dergisi'ne Sert Tepki"
Düğün Olsa 2025

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar