Bayburt
DOLAR41.7377
EURO48.7513
ALTIN5419.3

Prof. Dr. Osman Gündüz Koronavirüs Nedeniyle Hayatını Kaybetti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Prof. Dr. Osman Gündüz Koronavirüs Nedeniyle Hayatını Kaybetti
Abone ol
Bayburt Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Gündüz (70), Covid-19 nedeniyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Bayburt Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünde bölüm başkanı olarak görev yapan Prof. Dr. Osman Gündüz, yaklaşık 1 ay önce covid-19'a yakalandı. Erzurum'daki hastanede tedavi altına alınan Prof. Gündüz, uzun süren bir yoğun bakım sürecinin ardından hayata gözlerini yumdu. 2.5 yıldır Bayburt'ta görev yapan Prof. Osman Gündüz, Yeni Türk Edebiyatı alanında önemli çalışmalara imza atmış bir bilim adamı idi.
Prof. Gündüz, çalışmalarını yoğunlaştırdığı 'İkinci Meşrutiyet Dönemi Romanı' hakkında ülke çapında yetkin bir isimdi. Erzurum doğumlu olan ve uzun yıllar Erzurum'da akademisyen olarak görev yapan Prof. Gündüz, Atatürk Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitimi Bölümünde Bölüm Başkanlığı görevinde iken emekli olmuş ve sonrasında Bayburt Üniversitesi'nde görev yapmaya başlamıştı.

Prof. Gündüz, Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Bayburtlu Halkbilimci Prof. Dr. Hamdi Güleç'in aynı hastalıktan 2020 yılı aralık ayında hayatını kaybetmesinin ardından, bölüm başkanlığı görevine getirilmişti. Gündüz'ün cenazesi memleketi Erzurum'da aile kabristanında defnedilerek son yolculuğuna uğurlanacak.

"Rektör Türkmen'den başsağlığı mesajı"
Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mutlu Türkmen, Prof. Gündüz'ün hayatını kaybetmesinin ardından bir başsağlığı mesajı yayınladı. Prof. Türkmen, mesajında, "Bir ayı aşkın bir zamandır tedavi altında bulunan Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretim üyemiz Prof. Dr. Osman Gündüz hocamız, Rahmet-i Rahman'a kavuşmuştur. Merhum hocamıza Yüce Allah'tan rahmet; Camiamıza ve Gündüz ailesine sabır ve başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun" ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan Pekmezci Hemşirelere Gül DağıttıÖnceki Haber

Başkan Pekmezci Hemşirelere Gül Dağıttı

Başkan Pekmezci'den Ramazan Bayramı ZiyaretleriSonraki Haber

Başkan Pekmezci'den Ramazan Bayramı Ziya...

Yorum Yazın

Bayburt Rabia Kadıoğlu Parkı Yeni LED Aydınlatmalarla Yenilendi
Bayburt Devlet Hastanesi’nde Akciğer Lezyonunda Başarılı Tedavi
Bayburt’ta Öğrenciler “Ahilik” Temalı Bilgi Yarışmasında Yeteneklerini Sergiledi
Bayburt’ta Çoruh Nehri Yatağında Temizlik Çalışmaları Sürüyor
Bayburt’ta 23 Köyde Habersiz Elektrik Kesintisi Mağduriyete Yol Açtı!
Bayburt Ağız ve Diş Sağlığı Merkezine 3 Yeni Uzman Diş Hekimi Atandı
Bayburt’ta 5,9 Büyüklüğünde Deprem Senaryosu ile Tatbikat Gerçekleştirildi
Bayburt’ta Kız Anadolu İmam Hatip Öğrencilerinden Gazze’ye Destek
Bayburt’ta Kaldırım İşgali Kontrolsüz Şekilde Büyüyor, Yetkililer Sessiz!
Bayburt’ta İran Uyruklu Şahsın Midesinden Metamfetamin Çıktı!
Bayburt’ta KUDAKA Destekli İki Proje İçin İmzalar Atıldı
Bayburt İmam Hatip Lisesi Öğrencilerinden Filistin Zulmüne Karşı Sessiz Çığlık
Bayburt'un Gündemindeki Meydan Köprüsü'nde Restorasyon Çalışmaları Başladı
Mikserlerden Dökülen Beton Kalıntıları Bayburt’ta Trafiği Tehdit Ediyor!
Üni FM'de Normal Doğumun Anne ve Bebeğe Faydaları Masaya Yatırıldı
Bayburt'ta Suç Oranlarında Düşüş Devam Ediyor
Tarihi Otomobiller ve Modern Sanatın Buluşması Baksı müzesi’nde Yaşandı
Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş Bayburt’un Taleplerini Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Sundu.
Bayburt, TÜİK Araştırmasına Göre Türkiye'nin En Mutlu Üçüncü İli!
DSİ Bölge Müdürü Fatih Kişi, Bayburt'taki Sulama ve Tarım Yatırımlarını İnceledi
Düğün Olsa 2025

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar