Bayburt
DOLAR42.4574
EURO48.9616
ALTIN5523.5

Erdoğan'dan "Tarım" Çağrısına Bayburt'tan Destek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Erdoğan'dan "Tarım" Çağrısına Bayburt'tan Destek
Abone ol
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Çiftçilerimiz ekilmemiş tek karış toprak bırakmayacaktır.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Çiftçilerimiz ekilmemiş tek karış toprak bırakmayacaktır." diyerek yaptığı çağrının ardından Bayburt'ta hazine arazileri üzerinde tarımsal amaçlı kiralama taleplerinde yüzde 250 artış gerçekleşti.

Milli Emlak Uzmanı Arif Erkul, AA muhabirine yaptığı açıklamada, köylerde bulunan boş, kullanılmayan hazine arazilerini ekip, biçmek için vatandaşların yoğun talebi olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Çiftçimiz, üreticimiz bir karış yer dahi boş bırakmadan eksinler, biçsinler. Biz çiftçimizin, üreticimizin yanındayız, arkasındayız." diyerek yaptığı çağrıya işaret eden Erkul, "Bu çağrıyla birlikte Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüze yapılan hazine arazileri üzerindeki tarımsal amaçlı kiralama faaliyetlerinde ciddi bir artış oldu. Salgın öncesinde müdürlüğümüzce kiralanan toplam alan 1,2 milyon metrekare iken, son 3 aylık dönemde bu rakam yüzde 250 artış ile 4,3 milyon metrekare oldu." dedi.

Erkul, müdürlük olarak başvuruların en kısa sürede sonuçlandırılması adına yoğun çaba sarf ettiklerini kaydetti.

Hazineden 200 dönüm arazi kiraladığını belirten 63 yaşındaki çiftçi Binali Şengün ise salgın sürecinde vatandaşların çiftçilik yapmaya yöneldiğini belirterek, "İmkanlar elverişli, kredi faizlerinin düşmesiyle vatandaşlar tarımsal ekipmanlara kolayca ulaşabiliyor. 100 dönüm araziyi eken bir vatandaş şimdi 200 dönüm ekiyor. Yetmiyor hazineden kiralıyor. Dolayısıyla hazineye olan talep fazlalaştı." diye konuştu.

Köyünün olduğu bölgede tüm arazilerin ekildiğini ifade eden Şengün, şunları kaydetti:

"Hazineye ait arazilerin tamamı ekildi. İstanbul, Ankara, Trabzon'dan vatandaşların gelip çiftçiliğe başlama hevesleri var. Bu bölgedeki ekim alanı yüzde 100 arttı. Ekilecek arazi bulamıyoruz. Eskiden araziler hep boştu şimdi ekiliyor. Ben de hayvancılık yapıyorum. Onların ihtiyaçlarını karşılamak için mecbur çok fazla ekim yapıyorum."

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yukarı Kırzı Köyü Kültür Evinde Yangın!Önceki Haber

Yukarı Kırzı Köyü Kültür Evinde Yangın!

Bayburt’ta Sınav SessizliğiSonraki Haber

Bayburt’ta Sınav Sessizliği

Yorum Yazın

CHP Bayburt Heyeti, Öğretmen Kökenli Başkanların Kabirlerini Ziyaret Etti
Denetimsizlik Gıda Zehirlenmesini Artırıyor, Halk Tehlikede!
Kültür ve Turizm Bakanlığı Sözleşmeli Personel Alıyor
Bayburt Jandarmasından 24 Kasım Öğretmenler Günü’ne Özel Kutlama
Türk Eğitim-Sen Bayburt Şubesi'nde Kongre Sonuçlandı Ahmet Çalışkan Yeniden Başkan
Bayburt’ta Kolon ve Rektum Kanseri Ameliyatları Başarıyla Gerçekleşti
Bayburt, 2. Anadolu Opera Festivali ile Sanatla Buluştu
Bayburt’ta Kaldırımlar İşgal Altında, Belediye Sessiz Kalmaya Devam Ediyor!
Bayburt’un Yaşayan Mirasları Bi’ Buluşmada Konuşuldu
Kışla’da Ağırlanan Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencileri Mehmetçikle Buluştu
MHP Bayburt Merkez İlçe Başkanı Çalışkan; "Bu Mesele Siyasi Değil Bayburt’un Geleceğidir"
Bayburt Üniversitesi Boks Şampiyonasında Türkiye Şampiyonu
Gümüşhane’de Pansiyonda Pide Yiyen 29 Öğrenci Hastanelik Oldu!
TÜİK Verileri Açıkladı. Bayburt, Türkiye'nin En Uzun Yaşayan 16. İli Oldu
Bayburt Kent Konseyi’nden Şehir Görünümüne Adım
Müftü Danacı, Oruçbeyli Köyündeki Kur’an Kursu Son Durumunu İnceledi
Bayburt'un İlçesi Aydıntepe'de Yeraltı Şehri Projesinde Sona Doğru
Bayburt’ta İl Müftülüğünden Evliliğin Önemi Hakkında Seminer
İzmir Aliağa Derneği’nde Mahmut Kaya Dönemi
Bayburt’ta Yeni Adliye Sarayı İçin İlk Kazma Vuruldu!
Düğün Olsa 2025

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar