Bayburt
DOLAR41.1434
EURO48.335
ALTIN4443.9

Diyanet-Sen’den “Diyanetine Sahip Çık” Çağrısı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Diyanet-Sen’den “Diyanetine Sahip Çık” Çağrısı
Abone ol
Diyanet-Sen Bayburt İl Başkanı İlhan Kelleci, “Ayasofya’nın yeniden ibadete açılmasını bir türlü içlerine sindiremeyenler Diyanetimize, Diyanetimizin başkanına saldırı dilini kullanarak karalama kampanyasına girişmişlerdir” dedi.

Diyanet-Sen Bayburt İl Başkanı Kelleci, bazı haber sitelerinde ve sosyal medyada Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş hakkında çıkan kasıtlı haberlerin Diyaneti ve başkanını karalama kampanyasının bir sonucu olduğunu belirtti 
86 yıl aradan sona yeniden ibadete açılan Ayasofya Camii’nde okuduğu hutbede “Atatürk’e lanet okuduğu” ileri sürülerek bazı internet haber siteleri ve sosyal medya mecralarında hedef alınan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş hakkında kasıtlı olarak karalama kampanyası başlatıldığını belirten Kelleci, “Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile yeniden ibadete açılması kararlaştırılan Ayasofya Cami’sinde ilk Cuma Namazı Diyanet İşleri Başkanımız Sayın Erbaş’ın kıldıracağının açıklanması ile birlikte sosyal medya üzerinden linç kampanyaları da maalesef hız kazandı. Genelde dış kaynaklı ve sahte hesaplardan yürütülen linç kampanyasına içerden de bazı çevreler sosyal medya platformlarından destek oldu. Ayasofya’nın yeniden ibadete açılmasını bir türlü içlerine sindiremeyenler Diyanetimize, Diyanetimizin başkanına saldırı dilini kullanarak karalama kampanyasına girişmişlerdir. Özellikle sosyal medya mecralarında hakkında karalamaya yönelik etiketler açılan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş hocamız da diyanetimiz de sahipsiz değildir, yalnız değildir.” dedi.
Kelleci, “Bizim medeniyetimiz, vakıf medeniyetidir. Selçuklulardan, Osmanlıya sayısız vakıflarımız, vakfiyelerimiz vardır. Vakfiyelerin sonundaki bedduayı bilmeyen yoktur. Sayın Erbaş’ın Cuma hutbesinde herkes tarafından bilinen bu bedduayı okuyarak vakıf malının amacı dışında kullanılamayacağını vurgulamasını başka türlü yorumlamak iyi niyet sınırlarını aşan kasıtlı bir karamanın ta kendisidir. Üstelik bu sadece Ayasofya ile ilgili değil tüm vakıf malları için geçerlidir. Bunu milletimize Diyanet İşleri Başkanımızın hatırlatması kadar doğal ne olabilir.” ifadelerine yer verdi.
Kelleci, açıklamasına şöyle devam etti: 
“Diyanet İşleri Başkanlığı ülkemize ve ümmet coğrafyasına hizmet eden, mazlumların çaresizlerin imdadına yetişen, iman ve hakikat ölçülerini her alanda ve herkese hatırlatmaya çalışan güzide bir devlet kurumumuzdur.
Bu güzide kurumumuza ve onun başkanına karşı saldırı dilini kullananları, iyi niyetten yoksun, ön yargılı insanlar olarak niteliyoruz.
Diyanet İşleri Başkanlığı’nı itibarsızlaştırmayı bir yöntem olarak kullanmak hiçbir akıl ve vicdan tarafından kabul edilemez.
Aslında maksat Atatürk ve Dindarlık üzerinden toplumu germek ve bölmektir.  Topluma zehirli bir hava pompalanıyor, daha önce defalarca işlediği görülmüş laik-dindar fay hattını harekete geçirmek için provokasyon peşinde olanlara bu millet fırsat vermeyecektir.
Diyanet İşleri Başkanının üzerinden kurumumuzu hedef aldıklarının farkındayız. Bizler bu davanın sahipleriyiz. Diyanet İşleri Başkanlığımızın dünyada ve Türkiye’de sergilediği misyon ve sorumluluğun bazı odakları rahatsız ettiğini iyi biliyoruz.
Müslüman dünyasının adeta ümidi durumuna gelmiş olan başkanlığımızın çalışmalarını sekteye uğratmak, itibarsızlaştırmaya kalkmak dünden bu güne alışıla gelmiş bir saldırı sistemi haline getirilmiştir.
Birliğin dirliğimizden geldiğini, dirliğimizi bozguna uğratmaya çalışanlara da izin vermeyeceğimizi dün nasıl ki kararlı bir şekilde dile getirdiysek, bugün yine aynı kararlılıkla dile getirmeye devam edeceğiz.
“Türkiye adına aydınlık yarınlardan bahsedebilmek için bizim bir ve bütün olmamız gerekir”
Diyanet İşleri Başkanlığı’na çamur at izi kalsın, diyenlerin çoğaldığı, şer için konuşanların günden güne arttığı bu günlerde,  bilgi sahibi olmadan, fikir üretenlere inat, dünyanın en ücra yerlerine Türkiye’nin nişanesini taşıyan Diyanetine ve başkanına sahip çık!
Unutmayın siz doğru iseniz şer odakları size her zaman saldıracaklardır. Türlü kumpaslarla Diyanet İşleri Başkanlığı’na ve onun başkanına yönelik yıpratma ve itibarsızlaştırma kampanyasını görüyor, yapılan saldırılar karşısında Diyanet alanında etkili ve yetkili sendika Diyanet-Sen olarak ‘Diyanetime Dokunma- Diyanetine Sahip Çık’ diyoruz.”

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
"Üniversiteni Keşfet YÖK Sanal Fuarı 2020" BaşladıÖnceki Haber

"Üniversiteni Keşfet YÖK Sanal Fuarı 202...

İl Jandarma Komutanı'na Veda YemeğiSonraki Haber

İl Jandarma Komutanı'na Veda Yemeği

Yorum Yazın

Bayburt İHH’dan Gazze’ye Günlük 50 Bin Kişilik Sıcak Yemek Desteği
Encümen Toplantısında Bayburt’un Hizmet Yükü Masaya Yatırıldı
Bayburt’ta Sonbahar Şap Aşılama Kampanyası Başladı
Bayburt’ta Kaldırımlar İşgal Altında: Zabıtalar nerede?
Bayburt Devlet Hastanesi’nde İlk Kez Servikal Dar Kanal Ameliyatı Yapıldı
Bayburt’ta Sahte Alkol Üretimi ve Satışına Yönelik Operasyon!
Bakan Uraloğlu’ndan 8 Yıldır Bitmeyen Havalimanı İçin 2 Milyon Yolcu Garantisi
Kara Kuvvetleri Komutanı Tokel ile 3. Ordu Komutanı Altuğ Bayburt’ta
Bayburt Özel İdarespor Ziraat Türkiye Kupası’nda Giresunspor İle Karşılaşacak
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır’dan Bayburt’a Yatırım Sözü
Bayburt'un Petekkaya Köyü’nde Dağlık Alanda Çıkan Yangın Korkuttu!
BAL Ligi Katılımını Sağlayan Bayburt Özel İdare Spor’dan Açıklama
Bayburt'un Balkaynak Köyü’ndeki Tarihi Karakol İçin Restorasyon Çalışmaları Başlıyor
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır Bayburt’a Geliyor
Bayburt'ta Suç Makinesi İki Şahıs Motosiklet Hırsızlığından Tutuklandı"
Bayburt’ta Araç Sayısı 20 Bini Aştı, Trafik Sorunu Büyüyor
Kamu-Sen’in Yurt Genelindeki İş Bırakma Eylemine Bayburt da Katıldı
Bayburt’ta Din Görevlileri Kardeşlik İçin Bir Araya Geldi
Bayburt’un Demirözü İlçesinden Dünyaya Somon İhracatı
Bayburt Üniversitesi ve Azerbaycan’dan Spor ve Akademide Güçlü İş Birliği
Düğün Olsa 2025

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar