Bayburt
DOLAR40.0507
EURO47.0002
ALTIN4260.5

Diyanet-Sen Başkanından Mütercimler’e Tepki

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Diyanet-Sen Başkanından Mütercimler’e Tepki
Abone ol
Diyanet-Sen Bayburt İl Başkanı İlhan Kelleci, canlı yayında İmam Hatip Lisesi mezunlarını cinsi sapıklık, ahlaksızlık ve sahtekarlık ile suçlayan Haliç Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Erol Mütercimler’e tepki göstererek derhal İmam Hatip Lisesi mezunlarından özür dilemeye davet etti.


Dün akşam Haber Global TV ekranlarında büyük bir skandal yaşandı. Saynur Tezel'in moderatörlüğünde gerçekleşen programda konuklardan Haliç Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Erol Mütercimler İmam Hatip Lisesi mezunlarını açıktan hedef alarak bu liselerden muzun olanları ahlaksızlık, cinsi sapıklık ve sahtekarlıkla suçladı.

Mütercimler’in İmam Hatip Lisesi mezunlarını hedef alan açıklamasına tepki gösteren Diyanet-Sen Bayburt il Başkanı KELLECİ, bireysel ve toplumsal olarak toplumda meydana gelen yozlaşmayı İmam Hatip Lisesi Mezunları’na indirgeyerek tüm İmam Hatip Lisesi mezunlarını “Bu okullardan mezun olanlar bakın karşımıza ne olarak çıkıyor, sahtekar, cinsi sapık, ahlaksız" sözleri ile nitelemek binlerce mezunu bulunan bir topluluğu haksız yere itham etmek demektir. Son derece çirkin ve haddi aşan bu açıklamasından dolayı Erol Mütercimler’i kınıyor ve tüm İmam Hatip Lisesi mezunları’ndan özür dilemeye davet ediyorum” dedi.

İmam Hatip Nesli’nin Akiflerin edebini, Necip Fazılların, Sezai Karakoç'ların imanlı söylemini ve Mehmet Akif İnan’ın mücadelesini devam ettirecek bir nesil” olarak niteleyen Kelleci, “Her toplulukta gayri ahlaki özellikler gösteren insanlar olabiliyor. Birisinin yaptığı yanlış nedeni ile bütün bir topluluğu suçlamak o topluluğa karşı bir linç girişimidir.

Tüm İmam Hatip Lisesi mezunları “ahlaksızdır, sapıktır” tüm dindarlar din istismarcısıdır” gibi toptan insanları suçlamanın ne mantıki, ne de vicdani yanı vardır. Mütercimlerin yaklaşımı suç işleyen her hangi birisi nedeni ile o kişinin mensup olduğu  tüm bir şehir halkını o suç ile suçlamakla aynı şeydir. Bunun ne hukukla ne vicdanla ne sosyoloji ile ne psikoloji ile açıklanabilir bir yanı yoktur. Akıldan izandan uzak bir açıklamadır” ifadelerine yer verdi.

Kelleci, toplumumuzda büyük bir kültürel yozlaşma ve ahlaki çöküntü olduğunu belirterek “İstatistiki olarak değerlendirildiğinde belki de ülkemizde en az suç işleyen kesim İmam Hatip Lisesi mezunlarıdır. Ancak medya ve belirli kesim az sayıda da olsa İmam Hatip Lisesi mezunu ya da dindar kesimden birisinin suç işlemesini özellikle gündemde tutarak hatta bu suçu tüm İmam Hatip mezunları da işliyor gibi gösterme gayretine girerek tüm İmam Hatip Lisesi mezunlarını suçlaya bilmektedir.
Yapılan ahlaksızlık veya işlenen suç kim yaparsa yapsın yanlıştır. Biri yaparsa doğru diğeri yaparsa yanlış olmaz. Böyle bir yaklaşım ve bakış açısı son derece sakıncalı ve yanlıştır. Ülke olarak bu bakış açısını değiştirmeliyiz” şeklinde konuştu.

Kelleci, ayrıca gerekli hukuki süreci başlatacaklarını da belirterek Mütercimler hakkında tüm İmam Hatip Lisesi Mezunlarını cinsi sapıklık, ahlaksızlık ve sahtekarlıkla itham etmesinden dolayı suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
CHP'den 97. Yıl Dönümü AçıklamasıÖnceki Haber

CHP'den 97. Yıl Dönümü Açıklaması

Örence Köyü Asfaltla BuluştuSonraki Haber

Örence Köyü Asfaltla Buluştu

Yorum Yazın

Bayburt-Erzurum Yolunda Bir Araç Kaza Yaptı: 2 Kadın, 1 Çocuk Yaralandı!
Bayburt Tarhunu Amerika Yollarında, İhracat Görüşmeleri Başladı
Bayburt, Kenan Yavuz Etnografya Müzesi'nde "Topraktan Kopuşun Hikayesi" Sergisi Açıldı
Bayburt Taşçılar Köyü 18. Şenliğini Futbol Zaferiyle Taçlandırdı
Bayburt'ta Haziran Ayında Suç Oranlarında Azalma
Köyler Arası Futbol Turnuvası'nın 21. Şampiyonu Taşçılar Spor Oldu
Gökçedere'de "Hz. Hüseyin ve Kerbela Şehitleri" Anıldı
Genç Mucitler Sahnedeydi: Deneyap Proje Şenliği Tamamlandı
Bayburt-Gümüşhane yolunda Su Patladı Yol Kapandı, Bir Araç Kaza Yaptı!
Bayburt'ta Temmuz Karı: Yüksek Kesimler Beyaza Büründü
Bayburt Gençlik Merkezi'nden “Deneyap” Proje Şenliği'ne Davet!
HÜDA PAR Bayburt İl Başkanı Oruçoğlu: Dini Değerlere Hakaret Cezalandırılmalı
Bayburt Üniversitesi A Takımı Kurumlar Arası Turnuvada Şampiyon Oldu
Kaleardı Yolunda Yapılan Çalışma Kazalara Davetiye Çıkarıyor!
Kaza Kırıma Uğrayan Uçaktan Acı Haber Geldi, Pilot Demirci Hayatını Kaybetti!
Bayburt'un Ballıkaya Köyü Yakınlarına Özel Uçak Düştü!
TÜRK-İŞ'ten Bayburt'ta İşçilerden 'Yeter Artık' Çıkışı!
EPDK Duyurdu: Doğalgaza “Yüzde 24,6” Zam Geldi!
Eski Ehliyetler İçin Son Gün 31 Temmuz: Milyonlarca Sürücüye Büyük Uyarı!
Bayburt Diyanet- Sen İl Temsilcisi Yazıcı'dan "Leman Dergisi'ne Sert Tepki"
Düğün Olsa 2025

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar