Bayburt
DOLAR42.4574
EURO48.9616
ALTIN5523.5

Dede Korkut Şölenlerinde Bayburtlu Sanatçılar Coşturdu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Dede Korkut Şölenlerinde Bayburtlu Sanatçılar Coşturdu
Abone ol
Bu yıl 26. sı düzenlenen Uluslararası Dede Korkut Kültür ve Sanat Şölenlerinde gerçekleştirilen beşinci gün konserlerinde sahne sırası Bayburtlu sanatçılarındı.

Konserde ilk olarak sahneye çıkan Bünyamin Oraç seslendirdiği birbirinden güzel türkülerle geceye renk kattı. Hareketli türkülerle Bayburtluları coşturan Oraç’a performansının ardından plaketini Bayburt Eski Milletvekili Suat Pamukçu takdim etti.
Plaket takdiminin ardından sahne alan Sincanlı Filiz’in seslendirdiği hareketli türkülere halaylarla eşlik eden Bayburtlular bir an olsun yerlerine oturmadılar. Sahne sonrası Sincanlı Filiz’e ise gecenin anısına plaket ve çiçeğini Belediye Eski Başkanı Mete Memiş verdi.
Aynı zamanda İstanbul’da faaliyet gösteren Bayburt Kadınları İlim ve Kültür Derneği’nin Başkanlığını da yapan Sincanlı Filiz yönetim kurulu üyeleri, Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci ve Belediye Başkan Yardımcıları Süreyya Türkmenli ile Nesimuttin Selçuk’a çiçek takdiminde bulundular.
Çiçek takdiminin ardından serin havaya rağmen coşkunun dinmediği konserde konuşma yapan Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, “Bugün Bayburt’tan uzaklarda olan hanımefendiler İstanbul’dan gelip bizlere çiçek sunuyorlar. İstanbul’daki hanımefendileri tebrik ediyorum. Nerede olursa olsunlar, onları her zaman iyi duygularla yâd ediyoruz ve diyoruz ki, baba ocağına hoş geldiniz şeref verdiniz.” ifadelerini kullandı.
Konuşma sonrası buram buram Bayburt kokan gecede, son olarak Muhsin Bayburtlu ve Sehlan Burak beraber sahne aldılar. Bayburtlu ve Burak en sevilen şarkılarını seslendirirken söyledikleri Bayburt türküleri ile geceye renk kattılar.
Bayram Aygün’ün sunduğu ve Bayburtluların unutulmaz bir gece yaşadığı konser MHP Bayburt İl Başkanı Bekir Kasap’ın Muhsin Bayburtlu ve Sehlan Burak’a plaket ve çiçek takdim etmesiyle sona erdi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
“Kadrajını Bayburt’a Çevir” Yarışmasında Dereceye Girenler Belli OlduÖnceki Haber

“Kadrajını Bayburt’a Çevir” Yarışmasında...

Tuğçe Kandemir Hem Coştu, Hem De CoşturduSonraki Haber

Tuğçe Kandemir Hem Coştu, Hem De Coşturd...

Yorum Yazın

24 Kasım Programında Öğretmenlere ‘Geleceğin Mimarları’ Mesajı
CHP Bayburt Heyeti, Öğretmen Kökenli Başkanların Kabirlerini Ziyaret Etti
Denetimsizlik Gıda Zehirlenmesini Artırıyor, Halk Tehlikede!
Kültür ve Turizm Bakanlığı Sözleşmeli Personel Alıyor
Bayburt Jandarmasından 24 Kasım Öğretmenler Günü’ne Özel Kutlama
Türk Eğitim-Sen Bayburt Şubesi'nde Kongre Sonuçlandı Ahmet Çalışkan Yeniden Başkan
Bayburt’ta Kolon ve Rektum Kanseri Ameliyatları Başarıyla Gerçekleşti
Bayburt, 2. Anadolu Opera Festivali ile Sanatla Buluştu
Bayburt’ta Kaldırımlar İşgal Altında, Belediye Sessiz Kalmaya Devam Ediyor!
Bayburt’un Yaşayan Mirasları Bi’ Buluşmada Konuşuldu
Kışla’da Ağırlanan Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencileri Mehmetçikle Buluştu
MHP Bayburt Merkez İlçe Başkanı Çalışkan; "Bu Mesele Siyasi Değil Bayburt’un Geleceğidir"
Bayburt Üniversitesi Boks Şampiyonasında Türkiye Şampiyonu
Gümüşhane’de Pansiyonda Pide Yiyen 29 Öğrenci Hastanelik Oldu!
TÜİK Verileri Açıkladı. Bayburt, Türkiye'nin En Uzun Yaşayan 16. İli Oldu
Bayburt Kent Konseyi’nden Şehir Görünümüne Adım
Müftü Danacı, Oruçbeyli Köyündeki Kur’an Kursu Son Durumunu İnceledi
Bayburt'un İlçesi Aydıntepe'de Yeraltı Şehri Projesinde Sona Doğru
Bayburt’ta İl Müftülüğünden Evliliğin Önemi Hakkında Seminer
İzmir Aliağa Derneği’nde Mahmut Kaya Dönemi
Düğün Olsa 2025

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar