Bayburt
DOLAR34.5382
EURO37.2859
ALTIN2998.5

Dede Korkut Şölenleri Saray Bahçesi'nde Başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Dede Korkut Şölenleri Saray Bahçesi'nde Başladı
Abone ol
Bayburt Dede Korkut 28. Uluslararası Kültür ve Sanat Şölenlerinin açılışı Saray Bahçesi Kent Meydanı’nda gerçekleştirildi. Şölenler, bu yıl tasarruf tedbirleri ve İslam coğrafyasındaki zulümler nedeniyle kültürel ağırlıklı programlarla düzenleniyor.

Bayburt Dede Korkut 28. Uluslararası Kültür ve Sanat Şölenleri, Saray Bahçesi Kent Meydanı’nda düzenlenen törenle başladı. Bu yıl, hem tasarruf tedbirleri hem de Gazze’de yaşanan insanlık dışı katliam ve İslam coğrafyasındaki zulüm nedeniyle programlar kültürel ağırlıklı olarak düzenlendi.

Şölenler, Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş açılış konuşmasında, “Bayburt Dede Korkut 28. Uluslararası Kültür ve Sanat Şölenleri programına teşriflerinizden dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu sene Dede Korkut programlarını biraz kısıtladık. Hem devletimizin tasarruf tedbirleri kararını alması hem de dünyanın birçok yerinde Müslüman kardeşlerimize yapılan baskı, işkence ve zulüm bizi bu karara sevk etti. Gazze’de, Doğu Türkistan’da yaşananlar bunun bariz örneği. Oralarda Müslüman kardeşlerimiz şehit ediliyorken bizim burada eğlence bazlı programlar düzenlememiz doğru olmazdı” dedi.

Bayburt Valisi Mustafa Eldivan ise şölenlerin hazırlanmasında emeği geçen başta Belediye Başkanı Mete Memiş olmak üzere belediye çalışanlarına ve diğer tüm kamu kurum ve kuruluşlarının personellerine teşekkür etti. Eldivan, 28 yıldır büyük bir emekle ulusal ve uluslararası bir hüviyet kazanan Dede Korkut Uluslararası Kültür ve Sanat Şölenleri’nin sadece Bayburt’un kültür ve sanat hayatına katkı sağlamakla kalmayıp, aynı zamanda sıla ile gurbet arasında bir köprü kurduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından etkinlikler kapsamında ilk olarak Şehit Recep Eşiyok Ortaokulu öğrencilerinden oluşan halkoyunları ekibi sahne aldı. Bayburt barlarının en güzel örneklerini sergileyen Şehit Recep Eşiyok Ortaokulu Halk Oyunları ekibi büyük beğeni topladı. Halk oyunları ekibine günün anısına plaketlerini Bayburt Milletvekili Prof. Dr. Orhan Ateş takdim etti. Halk oyunları gösterilerinin ardından sahne sırası Trabzon Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı’na geldi. Mehteran Takımı seslendirdiği coşku dolu marşlarla alanda bulunanlara güzel bir gün yaşattı. Performanslarıyla büyük alkış alan mehteran takımına plaketlerini Bayburt Valisi Mustafa Eldivan takdim etti.

Mehteran gösterisi sonrası sona eren programa, Bayburt Valisi Mustafa Eldivan, Milletvekili Prof. Dr. Orhan Ateş, Belediye Başkanı Mete Memiş, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mutlu Türkmen, Ak Parti Bayburt İl Başkanı Turgut Çalışkan, İl Jandarma Komutanı Albay Dr. Talha Övet, İl Emniyet Müdürü Nihat Uzun, İl Genel Meclisi Başkanı Hüseyin Şahin, Kırgızistan Türkiye Manas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alparslan Ceylan, Bayburt Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Ufuk Sami Günel, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
28. Uluslararası Dede Korkut Şöleni, Türbe Ziyaretiyle BaşladıÖnceki Haber

28. Uluslararası Dede Korkut Şöleni, Tür...

Bayburt'ta Dede Korkut Şiir Dinletisi: Edebiyatın ve Geleneklerin BuluşmasıSonraki Haber

Bayburt'ta Dede Korkut Şiir Dinletisi: E...

Yorum Yazın

Bayburt Özel İdare Spor'a Maç Öncesi Emniyetten Moral Desteği
Bayburt’tan Erzurum'a Yolcu Taşıyan Minibüs, Tıra Çarptı: 5 Yaralı!
Bayburt'ta Kaçakçılıkla Mücadelede Önemli Operasyon!
Bayburt'un Yüksek Kesimlerinde Kar Yağışı Etkili Oldu: Soğanlı Dağı Beyaza Büründü!
Bayburt'ta Doğa Yürüyüşü ve Fidan Dikimi Etkinliği Gerçekleştirildi!
TÜRKAV Bayburt İl Temsilciliği'nde Devir Teslim Töreni Gerçekleşti
Bayburt'ta Eylül Ayında Konut Satışlarında Yüzde 40 Artış
Bayburt’ta Öğrenci Servislerine Denetim: Güvenlik Önlemleri Kontrol Edildi!
Bayburt'ta Havalar Soğudu! Kar Bekleniyor!
Bayburt’ta Öğrencilere Afet Eğitimi ve Tatbikat Düzenlendi
Bayburt SGK Müdürü: "Kayıt Dışı Çalışmayın, Çalıştırmayın!"
Bayburt'ta Anayasanın İlk Dört Maddesi Üzerine Halkın Görüşleri!
Bayburt'ta Kenevir Operasyonu: 10 Kök Kenevir Ele Geçirildi!
Bayburt'ta silah ve Mühimmat Kaçakçılığı Operasyonu!
Bayburt Jandarması, 13 Yıl Hapsi Bulunan Suçluyu Trabzon'da Yakaladı!
Muhammed Şimşek 597,5 Kilo Kaldırdı Dünya İkinci Oldu!
Bayburt Özel İdarespor Son Dakikada Beraberliği Yakaladı!
Bayburt'ta Cip İle Otomobil Çarpıştı: 2 Yaralı!
Bayburt'ta Su Ürünleri Denetimi: Balıkçılara Uyarılar Yapıldı!
Bayburt'ta Bilim Ve Teknolojiye Yolculuk: "Bilimin Işığında Bayburt" Projesi

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar