Bayburt
DOLAR40.0478
EURO47.0092
ALTIN4235.6

CHP İl ve İlçe Başkanlarından Bayburt İçin Kaba Yem Borsası Talebi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
CHP İl ve İlçe Başkanlarından Bayburt İçin Kaba Yem Borsası Talebi
Abone ol
CHP Bayburt İl Başkanı Haktan Yücel, ilin önemli tarım ürünü olan kaba yemin değerini artırmak ve ekonomiye katkısını yükseltmek için Bayburt'ta bir kaba yem borsası kurulması gerektiğini söyledi.

CHP Bayburt İl Başkanı Haktan Yücel, Bayburt Tarım Yerleşkesi'nde yaptığı açıklamada, Bayburtlu çiftçilerin ürettiği kaliteli kaba yemin (yonca, gorunga, yulaf gibi) il dışına yoğun olarak ihraç edildiğini belirtti. Bu durumun il için önemli bir gelir kaynağı olmasına rağmen, Yücel, bu potansiyelin tam olarak değerlendirilemediğini ifade etti. İl Başkanı, bu nedenle Bayburt'ta bir kaba yem borsasının kurulmasının zaruri olduğunu vurguladı.

Yücel, bu konuyu çiftçiler ve tarım sektörü temsilcileriyle istişare ettiklerini ve bu tarım yerleşkesinde kaba yem odaklı bir borsa oluşturulmasının bölgeye büyük fayda sağlayacağına inandıklarını dile getirdi. Yücel, Merkez İlçe Başkanı Maksut Erol'un da bu konuda uzman olduğunu ve kendisinden detaylı bilgi alacaklarını kaydetti.

CHP Merkez İlçe Başkanı Maksut Erol ise kaba yem borsasının sadece Bayburt ekonomisine değil, Türkiye ekonomisine de önemli katkılar sunacağını ifade etti. Erol, mevcut durumda üretilen kaba yemin bir kısmının depolama ve istifleme süreçlerinde çürüme ve kayıplara uğradığını, bunun da hem çiftçiye hem de ülke ekonomisine zarar verdiğini söyledi.

Borsanın kurulmasıyla birlikte, sahil kesiminde hayvancılık yapan Gümüşhaneli, Trabzonlu, Giresunlu ve Rizeli üreticilerin de kaliteli kaba yeme daha kolay ulaşabileceğini belirten Erol, bunun hayvancılığın gelişmesine katkı sağlayacağını vurguladı. Ayrıca, borsa sayesinde nakliye sektörünün canlanacağını ve bölgede yeni iş istihdamı olanaklarının doğacağını da sözlerine ekledi.

Kendisi de bir çiftçi olan Maksut Erol, kaba yem borsasının Bayburt için ekonomik kalkınma, göçün önlenmesi ve istihdam yaratılması gibi birçok olumlu sonuç doğuracağına inandığını ifade etti. Erol, hatta bu sektörün desteklenmesi ve borsa sayesinde büyümesi durumunda, Bayburt'tan Türkiye'nin birçok iline kaba yem ihracatı yapılabileceğini öngördü. Bayburt'ta farklı ürünlerin yetiştirilmesinin zorluğuna dikkat çeken Erol, en kaliteli ve verimli ürünün kaba yem olduğunu ve bu alana yapılacak yatırımın ilin geleceği için kritik öneme sahip olduğunu sözlerine ekledi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
TOKİ Bayburt Şingah'ta 27 Yeni Konutun Satışını Başlattı!Önceki Haber

TOKİ Bayburt Şingah'ta 27 Yeni Konutun S...

Bayburt Halkı Belediye Hizmetlerinden Memnun mu?Sonraki Haber

Bayburt Halkı Belediye Hizmetlerinden Me...

Yorum Yazın

Bayburt, Kenan Yavuz Etnografya Müzesi'nde "Topraktan Kopuşun Hikayesi" Sergisi Açıldı
Bayburt Taşçılar Köyü 18. Şenliğini Futbol Zaferiyle Taçlandırdı
Bayburt'ta Haziran Ayında Suç Oranlarında Azalma
Köyler Arası Futbol Turnuvası'nın 21. Şampiyonu Taşçılar Spor Oldu
Gökçedere'de "Hz. Hüseyin ve Kerbela Şehitleri" Anıldı
Genç Mucitler Sahnedeydi: Deneyap Proje Şenliği Tamamlandı
Bayburt-Gümüşhane yolunda Su Patladı Yol Kapandı, Bir Araç Kaza Yaptı!
Bayburt'ta Temmuz Karı: Yüksek Kesimler Beyaza Büründü
Bayburt Gençlik Merkezi'nden “Deneyap” Proje Şenliği'ne Davet!
HÜDA PAR Bayburt İl Başkanı Oruçoğlu: Dini Değerlere Hakaret Cezalandırılmalı
Bayburt Üniversitesi A Takımı Kurumlar Arası Turnuvada Şampiyon Oldu
Kaleardı Yolunda Yapılan Çalışma Kazalara Davetiye Çıkarıyor!
Kaza Kırıma Uğrayan Uçaktan Acı Haber Geldi, Pilot Demirci Hayatını Kaybetti!
Bayburt'un Ballıkaya Köyü Yakınlarına Özel Uçak Düştü!
TÜRK-İŞ'ten Bayburt'ta İşçilerden 'Yeter Artık' Çıkışı!
EPDK Duyurdu: Doğalgaza “Yüzde 24,6” Zam Geldi!
Eski Ehliyetler İçin Son Gün 31 Temmuz: Milyonlarca Sürücüye Büyük Uyarı!
Bayburt Diyanet- Sen İl Temsilcisi Yazıcı'dan "Leman Dergisi'ne Sert Tepki"
Türkiye'nin En Güvenli Şehirleri Sıralandı Bayburt İkinci Sırada yer aldı
Bayburt’ta Yürüyecek Kaldırım Kalmadı, Kaldırım İşgali Yayalara Çile Oluyor!
Düğün Olsa 2025

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar