Bayburt
DOLAR41.1434
EURO48.335
ALTIN4443.9

CHP Bayburt İl Başkanı Necip Erel'den Açıklama

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
CHP Bayburt İl Başkanı Necip Erel'den Açıklama
Abone ol
Cumhuriyet Halk Partisi Bayburt İl Başkanı Necip Erel, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin Birleşmiş Milletler tarafından kabul edilişinin 72. yılı dolayısıyla bir açıklama yaptı.

CHP'nin 81 ilde yayınladığı ortak basın açıklamasını parti binasında gerçekleştiren Erel, Türkiye'nin “Özgür Olmayan Ülkeler” kategorisinde yer aldığını, son 10 yılda dünya genelinde özgürlüklerin en çok gerilediği ikinci ülke konumuna düştüğünü belirtti.  
Erel, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: 
“Sahip olduğumuz hakların kilometre taşı olan insan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin Birleşmiş Milletler tarafından kabul edilişinin 72. yılındayız. Beyannamenin kabulünün yıldönümünde; ülkemizde temel hak ve özgürlüklerin güvence altında olduğunu söyleyebilmekten, COVID-19 salgınında sağlıklı yaşam hakkımızı kullanabilmekten ne yazık ki çok uzağız.  
İçinde yaşadığımız tek adam rejimi; hukukun üstünlüğünün değil üstünlerin hukukunun meşrulaştırılmaya çalışıldığı çarpık, çürümüş bir rejimdir. 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından, tek adam rejiminin yarattığı 20 Temmuz sivil darbesiyle birlikte ülkemizde hak ihlalleri katlanarak artmıştır. Ülkemizin hak ve özgürlükler karnesi, eşit-özgür ve adil bir dünya için mücadele eden bizler ve hak savunucuları açısından, hak etmediğimiz bir utanç tablosudur. 
Türkiye, “Özgür Olmayan Ülkeler” kategorisinde yer almış, son 10 yılda dünya genelinde özgürlüklerin en çok gerilediği ikinci ülke konumuna düşürülmüştür.  
Hukukun Üstünlüğü Endeksi’nde; Türkiye 2020 yılında 128 ülke içinde 107. sıraya gerilemiş,  
Türkiye; Avrupa insan Hakları Mahkemesi’ne başvuruda, 9 bin 250 başvuruyla ikinci sırada yer almıştır.  
Barış Bildirisine imza atan akademisyenlerin, düşünce ve ifade özgürlüğüne ilişkin haklarının ihlal edildiğine ilişkin Anayasa Mahkemesi’nin Temmuz 2019’daki kararına rağmen OHAL Komisyonu tarafından hala görevlerine iade edilmemişlerdir. KHK ile ihraç edilen, haklarında soruşturma sonrasında takipsizlik ya da beraat kararı verilen vatandaşlar, yargı önünde aklanmış olmalarına rağmen, yargı kararları hiçe sayılarak görevlerine iade edilmemiş, çoklu hak ihlalleriyle baş başa bırakılmıştır.  
Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu tarafından açıklanan ve 37. Olağan Kurultay delegelerinin tamamı tarafından imzalanan “2. Yüzyıla Çağrı” beyannamemizde de yer aldığı üzere; 
İktidarımız döneminde; Güçlendirilmiş Demokratik Parlamenter Sisteme geçilecektir. Düşünceyi ifade, örgütlenme ve basın özgürlüğü koşulsuz güvence altına alınacaktır.  
Meslek örgütleri ve sivil toplum kuruluşları üzerindeki her türlü baskıya son verilecektir.  
Medya özgürlüğü evrensel ölçülerde güvence altına alınacaktır. 
Türkiye’nin toplumsal barışı ve huzuru sağlanacaktır. Toplumsal barış ve huzurun sağlanması için; başta Kürt sorunu olmak üzere tüm toplumsal sorunlarımız demokrasi temelinde ve TBMM’nin öncülüğünde çözülecektir. Toplumsal barışın kalıcı hale getirilmesi için tüm terör örgütleri ve yeraltı suç örgütleri ile mücadele ödün vermeksizin sürdürülecektir. 
Türkiye’nin tam bağımsızlığı, demokrasisi ve üniter yapısı güçlendirilecektir. 
Kadın-erkek fırsat eşitliği sağlanacak, kadına yönelik şiddetin önlenmesi öncelikli bir devlet politikası haline getirilecektir. 
Cumhuriyet Halk Partisi; sağlık hakkından yaşam hakkına, eğitim hakkından barınma hakkına temel haklarımızın önündeki erişim engellerinin kaldırılmasının ve insan hakları ihlallerinin önlenmesinin güvencesidir.  
Saray iktidarı unutmamalıdır ki; bütün insanlar özgür, onur ve haklar bakımından eşit doğar. Dokunulamaz, Devredilemez, Ertelenemez olan temel hak ve hürriyetleri hiç kimsenin, hiçbir rejimin, hiçbir iktidarın geri alma hakkı yoktur.” 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kısıtlamalar Hakkında Halkımızın DüşünceleriÖnceki Haber

Kısıtlamalar Hakkında Halkımızın Düşünce...

Bayburtspor Deplasmandan 1 Puan İle DöndüSonraki Haber

Bayburtspor Deplasmandan 1 Puan İle Dönd...

Yorum Yazın

Bayburt İHH’dan Gazze’ye Günlük 50 Bin Kişilik Sıcak Yemek Desteği
Encümen Toplantısında Bayburt’un Hizmet Yükü Masaya Yatırıldı
Bayburt’ta Sonbahar Şap Aşılama Kampanyası Başladı
Bayburt’ta Kaldırımlar İşgal Altında: Zabıtalar nerede?
Bayburt Devlet Hastanesi’nde İlk Kez Servikal Dar Kanal Ameliyatı Yapıldı
Bayburt’ta Sahte Alkol Üretimi ve Satışına Yönelik Operasyon!
Bakan Uraloğlu’ndan 8 Yıldır Bitmeyen Havalimanı İçin 2 Milyon Yolcu Garantisi
Kara Kuvvetleri Komutanı Tokel ile 3. Ordu Komutanı Altuğ Bayburt’ta
Bayburt Özel İdarespor Ziraat Türkiye Kupası’nda Giresunspor İle Karşılaşacak
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır’dan Bayburt’a Yatırım Sözü
Bayburt'un Petekkaya Köyü’nde Dağlık Alanda Çıkan Yangın Korkuttu!
BAL Ligi Katılımını Sağlayan Bayburt Özel İdare Spor’dan Açıklama
Bayburt'un Balkaynak Köyü’ndeki Tarihi Karakol İçin Restorasyon Çalışmaları Başlıyor
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır Bayburt’a Geliyor
Bayburt'ta Suç Makinesi İki Şahıs Motosiklet Hırsızlığından Tutuklandı"
Bayburt’ta Araç Sayısı 20 Bini Aştı, Trafik Sorunu Büyüyor
Kamu-Sen’in Yurt Genelindeki İş Bırakma Eylemine Bayburt da Katıldı
Bayburt’ta Din Görevlileri Kardeşlik İçin Bir Araya Geldi
Bayburt’un Demirözü İlçesinden Dünyaya Somon İhracatı
Bayburt Üniversitesi ve Azerbaycan’dan Spor ve Akademide Güçlü İş Birliği
Düğün Olsa 2025

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar