Bayburt
DOLAR38.3223
EURO43.7751
ALTIN4105.0

Bayburt’un Düşman İşgalinden Kurtuluşu Kutlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bayburt’un Düşman İşgalinden Kurtuluşu Kutlandı
Abone ol
Bayburt’un düşman işgalinden kurtuluşunun 103. yıl dönümü törenle kutlandı.

Pandemi dolayısıyla etkinliklerin bir bölümünün gerçekleştirilemediği tören kapsamında Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu, kabir ziyaretleri yapıldı.

Kutlama töreni saat 10:00’da Saray Bahçası’ndaki etkinliklerle başladı. Burada Vali Cüneyt Epcim, Garnizon Komutanı Vekili Piyade Albay İsmail Yılmaz ile Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu. Törene katılanların Saygı Duruşu’nda bulunup İstiklal Marşı’nı seslendirmelerinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile devlet protokolünün kutlama mesajları okundu.

Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci törende yaptığı konuşmada Bayburt’un Birinci Dünya Savaşı yıllarında Ruslar tarafından işgale uğradığını söyledi. İşgalin 1 yıl 7 ay sürdüğünü belirten Başkan Pekmezci, “Ruslar burada uzun süre kalma hesaplarıyla halkımızla olan diyaloğunu çok iyi devam ettirirler. Ancak Ekim 1917’de Bolşevik İhtilali ile beraber geri çekilen Ruslar ellerindeki silahları ve cephaneyi yıllar boyunca Millet-i Sadıka dediğimiz ‘Sadık Millet’ diye adlandırdığımız Ermenilere; teslim edip giderler. Asıl zulüm ondan sonra başlar. Ermeniler burada Bayburt halkına akla gelen her türlü zulmü yaparlar. Sadece Bayburt mu? Erzurum, Erzincan, Van, Bitlis… Burada gerçek manada çilenin ve ıstırabın içinde yaşar yıllarca… 1993’te Hocalı katliamını yapanlar Bayburt’ta da aynı şeyi yaparlar. Bayburt halkını çeşitli vaatlerle toplayarak taş mağazalara doldurup önce hepsini kurşuna dizerler, geri kalanları da gaz yağı dökerek yakarlar. 21 Şubat 1918’de askerimizin şehre girişiyle birlikte terk etmek zorunda kalırlar. Hayatlarını ve umutları bitirmiş bir neslin geride bıraktıkları acıları Bayburt halkı hiçbir zaman unutmadı.” diye konuştu.

Başkan Pekmezci, yaşananları gelecek nesillere aktarmak zorunda olduklarını ifade ederek, “Bu duygularla Bayburt’ta yaşayan ve ülkemizdeki tüm Bayburtluların bayramını kutlarken, bizlere bu aziz vatanı emanet edenleri bir kez daha rahmetle, minnetle anıyor, sizleri saygıyla selamlıyorum.” dedi.

Daha sonra resim, şiir ve kompozisyon dalında dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.
Kutlama programı kapsamında Ermeni çetelerce şehit edilen Belediye Başkanı Hafız Süleyman Efendi, Kop Müdafaası’nda şehit düşen Miralay Sabri Bey ile Yukarı Kırzı Köyü’ndeki Şehit Kadınlar İffet Anıtı ziyaret edildi.

Kutlama törenlerine Vali Cüneyt Epcim, Garnizon Komutanı Vekili Piyade Binbaşı İsmail Yılmaz, Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, kamu kurumlarının amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve siyasi parti yöneticileri katıldı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bayburt Belediyesi'nden 21 Şubat KitabıÖnceki Haber

Bayburt Belediyesi'nden 21 Şubat Kitabı

KKDP Proje Başvuru Süreleri UzatıldıSonraki Haber

KKDP Proje Başvuru Süreleri Uzatıldı

Yorum Yazın

Bayburt Ülkü Ocakları Çocuk Bayramını Caddede Miniklerle Kutladı
Bayburt’ta Jandarma’dan Çocuklara 23 Nisan Neşesi “O ses Jandarma”
Bayburt Üniversitesi Avrupa Taekwondo’sunda Zirvede
Uyuşturucu Maddeyle Yakalanan 4 Şahsa Adli İşlem Uygulandı!
Bayburt AK Parti Gençlik Kolları’ndan Hem 23 Nisan Coşkusu Hem Farkındalık
Bayburt’ta ÜNİLİG Türkiye Rafting Şampiyonası Tamamlandı!
Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Renkli Etkinliklerle Kutlandı
23 Nisan’da Makam Koltukları Çocuklara Devredildi
Bayburt Üniversitesi'nde Acı Kayıp 2. Sınıf Öğrencisi Kalbine Yenildi
Bayburt'ta Ünilig Rafting Şampiyonası Açılışı Yapıldı
Çoruh’ta Kürekler Konuştu, Kıyasıya Yarış Renkli Görüntülere Sahne Oldu
Çiğdemtepe'li Minik Kalplerden Jandarmaya Şiir
Temsilcimiz Ligte Kalma Umutlarını Son Maça Bıraktı!
Bayburt’ta Uyuşturucu Alarmı: Yeni Bir Müdahale Daha!
Bayburt Şingah TOKİ Konutlarında Toprak Kayması Sonrası Çalışmalar Başladı
Çelik Bilek Spor Kulübü Türkiye Şampiyonası’nda Madalyaları Topladı
Bayburt, Ünilig Rafting Şampiyonası’na Ev Sahipliği Yapacak
Bayburt’ta 19 Nisan’da İçme Suyu Hattı Çalışması Nedeniyle Su Kesintisi Olacak
Bayburtlu Bilek Güreşçileri Türkiye Şampiyonası’ndan Madalyalarla Döndü
CHP Bayburt Gençlik Kolları’ndan İmamoğlu’na Destek Çağrısı!
Düğün Olsa 2025

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar