Bayburt
DOLAR42.4574
EURO48.9616
ALTIN5523.5

Bayburt’un Çayıryolu Köyü’nde 8 Yıldır Altyapı Bekleyişi: Parası Ödenen Hizmet Bir Türlü Gelmiyor!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bayburt’un Çayıryolu Köyü’nde 8 Yıldır Altyapı Bekleyişi: Parası Ödenen Hizmet Bir Türlü Gelmiyor!
Abone ol
Çayıryolu köyü sakinleri, 8 yıl önce peşin ödedikleri altyapı ve üstyapı hizmetleri için yetkililerden çözüm bekliyor. Kanalizasyon ve içme suyu sorunlarıyla mücadele eden köylüler, sağlıksız koşullarda yaşamaya mahkum olduklarını dile getiriyorlar.

Bayburt’un Çayıryolu köyünde, 8 yıldır beklenen altyapı ve üstyapı hizmetleri bir türlü hayata geçirilemiyor. 2016 yılında Milli Emlak Müdürlüğü aracılığıyla satın aldıkları 183 parça arsa için ödedikleri 148 bin doların karşılığı olan hizmetleri alamayan köy sakinleri, yaşadıkları mağduriyeti dile getiriyor. Bayburt İl Özel İdaresi’nin sorumluluğunda bulunan hizmetler, köyde hâlâ başlamamış durumda. Köy muhtarı Salim Cafaroğlu, göreve geldiği günden bu yana köyde çalışma başlatılması için mücadele ettiğini belirterek, 8 yıldır köye bir çivi dahi çakılmadığını söylüyor.

Kendi imkanlarıyla kanalizasyon kuyuları açan köylüler, bu kuyulardan yayılan pis koku ve mikroplarla mücadele etmek zorunda kalıyor. Cafaroğlu, “Sanki Afrika usulü bir yaşam sürüyoruz. Mikrop ve rezillik içinde yaşıyoruz” diyerek yetkililere sesleniyor. Ayrıca köyde su hattının ve şebekenin bulunmadığını belirten köy sakinleri, evlerde kullanılan suyun ahırlardan geldiğini ifade ediyor.

Köyde yaşayan Hasan Coşkun, altyapı çalışmalarının bir an önce başlaması gerektiğini vurgulayarak, “Bizim altyapımız yapılsın da başka bir şey istemiyoruz” diyor. Yurdagül Coşkun ise, kendi imkanlarıyla yapılan kanalizasyon kuyularının zaman zaman taştığını ve bu durumun hastalıklara neden olduğunu dile getiriyor.

Köy muhtarı Cafaroğlu, Bayburt İl Özel İdaresi ile defalarca görüştüğünü ancak somut bir adım atılmadığını belirtiyor. Köyde yaşayanlar, yıllardır süren mağduriyetin ne zaman sona ereceğini merak ediyor ve musluklarından temiz suyun akacağı günü bekliyor.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bayburt'ta Yapılan Denetimlerde Kurallara Uymayan İşletmelere Para Cezası Kesildi!Önceki Haber

Bayburt'ta Yapılan Denetimlerde Kurallar...

Bayburt Özel İdarespor, Hazırlık Maçlarında Beklenen Çıkışı Yapamadı: Pazarspor Karşısında Yine MağlubiyetSonraki Haber

Bayburt Özel İdarespor, Hazırlık Maçları...

Yorum Yazın

24 Kasım Programında Öğretmenlere ‘Geleceğin Mimarları’ Mesajı
CHP Bayburt Heyeti, Öğretmen Kökenli Başkanların Kabirlerini Ziyaret Etti
Denetimsizlik Gıda Zehirlenmesini Artırıyor, Halk Tehlikede!
Kültür ve Turizm Bakanlığı Sözleşmeli Personel Alıyor
Bayburt Jandarmasından 24 Kasım Öğretmenler Günü’ne Özel Kutlama
Türk Eğitim-Sen Bayburt Şubesi'nde Kongre Sonuçlandı Ahmet Çalışkan Yeniden Başkan
Bayburt’ta Kolon ve Rektum Kanseri Ameliyatları Başarıyla Gerçekleşti
Bayburt, 2. Anadolu Opera Festivali ile Sanatla Buluştu
Bayburt’ta Kaldırımlar İşgal Altında, Belediye Sessiz Kalmaya Devam Ediyor!
Bayburt’un Yaşayan Mirasları Bi’ Buluşmada Konuşuldu
Kışla’da Ağırlanan Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencileri Mehmetçikle Buluştu
MHP Bayburt Merkez İlçe Başkanı Çalışkan; "Bu Mesele Siyasi Değil Bayburt’un Geleceğidir"
Bayburt Üniversitesi Boks Şampiyonasında Türkiye Şampiyonu
Gümüşhane’de Pansiyonda Pide Yiyen 29 Öğrenci Hastanelik Oldu!
TÜİK Verileri Açıkladı. Bayburt, Türkiye'nin En Uzun Yaşayan 16. İli Oldu
Bayburt Kent Konseyi’nden Şehir Görünümüne Adım
Müftü Danacı, Oruçbeyli Köyündeki Kur’an Kursu Son Durumunu İnceledi
Bayburt'un İlçesi Aydıntepe'de Yeraltı Şehri Projesinde Sona Doğru
Bayburt’ta İl Müftülüğünden Evliliğin Önemi Hakkında Seminer
İzmir Aliağa Derneği’nde Mahmut Kaya Dönemi
Düğün Olsa 2025

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar