Bayburt
DOLAR41.1434
EURO48.335
ALTIN4443.9

Bayburt’ta Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı 18 Bin 372’ye Ulaştı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bayburt’ta Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı 18 Bin 372’ye Ulaştı
Abone ol
Türkiye İstatistik Kurumu, Temmuz ayı sonu itibariyle Bayburt’ta trafiğe kayıtlı araç sayısının 18 bin 372 olduğunu açıkladı. Ülke genelinde ise 276 bin 615 yeni taşıt trafiğe kaydedildi. Araç sayısında en yüksek artış motosikletlerde gerçekleşti.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan Temmuz 2024 verilerine göre, Bayburt’ta trafiğe kayıtlı araç sayısı 18 bin 372’ye ulaştı. Erzurum'da bu rakam 138 bin 108’e, Erzincan’da ise 74 bin 542’ye yükseldi. Ülke genelinde Temmuz ayında toplam 276 bin 615 adet taşıt trafiğe kaydedildi.

Trafiğe kaydedilen taşıtların %46,9’unu motosikletler, %39,4’ünü otomobiller, %8,5’ini kamyonetler, %2,6’sını traktörler, %1,7’sini kamyonlar, %0,6’sını minibüsler, %0,2’sini otobüsler ve %0,1’ini özel amaçlı taşıtlar oluşturdu.

Bir önceki aya göre trafiğe kaydı yapılan taşıt sayısında %39,3’lük bir artış görüldü. Minibüs kaydında %106,6, kamyonda %99,2, kamyonette %76,9, otobüste %56,1, otomobilde %43,7, motosiklette %30,3, traktörde %18,3 ve özel amaçlı taşıtlarda %1,4 artış yaşandı.

Geçen yılın aynı ayına göre trafiğe kaydı yapılan taşıt sayısı %19,1 oranında arttı. En büyük artış %123,7 ile minibüslerde gerçekleşirken, otobüslerde %47,0, özel amaçlı taşıtlarda %41,4, motosikletlerde %27,9, kamyonlarda %23,3, otomobillerde %13,5, kamyonetlerde %8,3 artış görüldü. Traktörlerde ise %8,7 oranında azalma yaşandı.

Temmuz ayı sonu itibarıyla Türkiye’de trafiğe kayıtlı toplam taşıt sayısı 30 milyon 261 bin 176 olarak kaydedildi. Bu taşıtların %52,3’ünü otomobiller, %19,0’ını motosikletler, %15,3’ünü kamyonetler, %7,4’ünü traktörler, %3,3’ünü kamyonlar, %1,7’sini minibüsler, %0,7’sini otobüsler ve %0,3’ünü özel amaçlı taşıtlar oluşturuyor.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 2
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
TÜRK-İŞ'ten Hükümete Sert Uyarı: "İşçinin Dayanacak Gücü Kalmadı!"Önceki Haber

TÜRK-İŞ'ten Hükümete Sert Uyarı: "İşçini...

Şehit Piyade Uzman Çavuş Muhammed Emin Önk, Son Yolculuğuna UğurlandıSonraki Haber

Şehit Piyade Uzman Çavuş Muhammed Emin Ö...

Yorum Yazın

Bayburt İHH’dan Gazze’ye Günlük 50 Bin Kişilik Sıcak Yemek Desteği
Encümen Toplantısında Bayburt’un Hizmet Yükü Masaya Yatırıldı
Bayburt’ta Sonbahar Şap Aşılama Kampanyası Başladı
Bayburt’ta Kaldırımlar İşgal Altında: Zabıtalar nerede?
Bayburt Devlet Hastanesi’nde İlk Kez Servikal Dar Kanal Ameliyatı Yapıldı
Bayburt’ta Sahte Alkol Üretimi ve Satışına Yönelik Operasyon!
Bakan Uraloğlu’ndan 8 Yıldır Bitmeyen Havalimanı İçin 2 Milyon Yolcu Garantisi
Kara Kuvvetleri Komutanı Tokel ile 3. Ordu Komutanı Altuğ Bayburt’ta
Bayburt Özel İdarespor Ziraat Türkiye Kupası’nda Giresunspor İle Karşılaşacak
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır’dan Bayburt’a Yatırım Sözü
Bayburt'un Petekkaya Köyü’nde Dağlık Alanda Çıkan Yangın Korkuttu!
BAL Ligi Katılımını Sağlayan Bayburt Özel İdare Spor’dan Açıklama
Bayburt'un Balkaynak Köyü’ndeki Tarihi Karakol İçin Restorasyon Çalışmaları Başlıyor
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır Bayburt’a Geliyor
Bayburt'ta Suç Makinesi İki Şahıs Motosiklet Hırsızlığından Tutuklandı"
Bayburt’ta Araç Sayısı 20 Bini Aştı, Trafik Sorunu Büyüyor
Kamu-Sen’in Yurt Genelindeki İş Bırakma Eylemine Bayburt da Katıldı
Bayburt’ta Din Görevlileri Kardeşlik İçin Bir Araya Geldi
Bayburt’un Demirözü İlçesinden Dünyaya Somon İhracatı
Bayburt Üniversitesi ve Azerbaycan’dan Spor ve Akademide Güçlü İş Birliği
Düğün Olsa 2025

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar