Bayburt
DOLAR42.4574
EURO48.9616
ALTIN5523.5

Bayburt'ta Düzenlenen "Harman Festivali" Renkli Görüntülere Sahne Oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bayburt'ta Düzenlenen "Harman Festivali" Renkli Görüntülere Sahne Oldu
Abone ol
Kenan Yavuz Etnografya Müzesi çevresindeki buğday tarlasında türküler eşliğinde geleneksel yöntemlerle hasat yapıldı.

Bayburt'un Demirözü ilçesi Beşpınar köyündeki Kenan Yavuz Etnografya Müzesince düzenlenen "Harman Festivali" renkli görüntülere sahne oldu.
Kenan Yavuz Etnografya Müzesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Avrupa Müze Forumunca her yıl düzenlenen "Avrupa Yılın Müzesi Ödülleri" yarışmasında "2021 Silletto Ödülü"nü alan müzede ikincisi düzenlenen festivalde, çevredeki buğday tarlasında türküler eşliğinde geleneksel yöntemlerle hasat gerçekleştirildi.
Etkinliğe, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, Demirözü Belediye Başkanı Arslan Gürer ve müzenin kurucusu Kenan Yavuz ile köy sakinleri katıldı.
Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Kenan Yavuz, müzenin, köylerde harabe olmuş evlerden toplanan taşlar ve ahşaplarla inşa edildiğini belirtti.
Müzenin, Avrupa Müze Forumu tarafından özgün yapısı, kültür mirasını görünür kılması ve yerel halkla hareket ederek bölgeye ekonomik ve sosyal katkı sağlaması nedeniyle Avrupa'da Yılın Müzesi ilan edildiğini aktaran Yavuz, şunları kaydetti:
"Yaşayan müze anlayışıyla hareket ediyor ve her yıl Anadolu'nun unutulmaya yüz tutmuş, sosyal yaşamını simgeleyen gelenekleri günümüze taşıyacak şekilde etkinlikler organize ediyoruz. Bu etkinliklerden biri de Harman Festivali. İmece usulü yaptığımız Harman Festivali ile paylaşma ve yardımlaşma geleneğimizi yaşatmaya gayret ediyoruz. Bu kapsamda buğday tarlasında türküler eşliğinde tırpan biçiyor, tırmık çekiyor, topladığımız buğdaylarla harman kuruyor, döven sürüyor ve buğday hasadı yapıyoruz."
Yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgisiyle karşılaştıklarını kaydeden Yavuz, şu değerlendirmede bulundu:
"Pandemi sürecine karşın, müzemizi ağustos itibarıyla 25 bin kişi ziyaret etti. Ziyaretçilerimizi etkinliklerimizle buluşturuyor ve özellikle gençlerimizin dimağlarında yer edinmeye çalışıyoruz. Toplumun her kesimi tarafından büyük ilgiyle karşılanmamız bize ayrı bir heyecan veriyor. Şehir merkezine uzak oluşumuz nedeniyle kurduğumuz konaklama tesisimiz Loru Han'da konaklayan misafirlerimiz için özel etkinlikler düzenleyerek, buradan birer kültür elçisi olarak ayrılmalarını sağlamaya çalışıyoruz. Hedik şenliği, tandır şenliği, köy evinde düğün geleneği, ağız barı, kuşburnu toplama şenliği, herfene geceler, doğa yürüyüşleri, Bayburt ile bölgenin tarihi ve doğal mekanlarının gezilmesi gibi etkinliklerle eko turizmin, deneyim ve kültür turizminin öncüsü olmaya gayret ediyoruz."
Yavuz, festivalin eylül boyunca devam edeceğini belirterek, herkesi bu güzelliği paylaşmaya davet etti.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bayburt'ta Eko Köy KuruluyorÖnceki Haber

Bayburt'ta Eko Köy Kuruluyor

Bayburt Üniversitesi “Huzur Bocce Ligi” Müsabakasına Ev Sahipliği YaptıSonraki Haber

Bayburt Üniversitesi “Huzur Bocce Ligi”...

Yorum Yazın

24 Kasım Programında Öğretmenlere ‘Geleceğin Mimarları’ Mesajı
CHP Bayburt Heyeti, Öğretmen Kökenli Başkanların Kabirlerini Ziyaret Etti
Denetimsizlik Gıda Zehirlenmesini Artırıyor, Halk Tehlikede!
Kültür ve Turizm Bakanlığı Sözleşmeli Personel Alıyor
Bayburt Jandarmasından 24 Kasım Öğretmenler Günü’ne Özel Kutlama
Türk Eğitim-Sen Bayburt Şubesi'nde Kongre Sonuçlandı Ahmet Çalışkan Yeniden Başkan
Bayburt’ta Kolon ve Rektum Kanseri Ameliyatları Başarıyla Gerçekleşti
Bayburt, 2. Anadolu Opera Festivali ile Sanatla Buluştu
Bayburt’ta Kaldırımlar İşgal Altında, Belediye Sessiz Kalmaya Devam Ediyor!
Bayburt’un Yaşayan Mirasları Bi’ Buluşmada Konuşuldu
Kışla’da Ağırlanan Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencileri Mehmetçikle Buluştu
MHP Bayburt Merkez İlçe Başkanı Çalışkan; "Bu Mesele Siyasi Değil Bayburt’un Geleceğidir"
Bayburt Üniversitesi Boks Şampiyonasında Türkiye Şampiyonu
Gümüşhane’de Pansiyonda Pide Yiyen 29 Öğrenci Hastanelik Oldu!
TÜİK Verileri Açıkladı. Bayburt, Türkiye'nin En Uzun Yaşayan 16. İli Oldu
Bayburt Kent Konseyi’nden Şehir Görünümüne Adım
Müftü Danacı, Oruçbeyli Köyündeki Kur’an Kursu Son Durumunu İnceledi
Bayburt'un İlçesi Aydıntepe'de Yeraltı Şehri Projesinde Sona Doğru
Bayburt’ta İl Müftülüğünden Evliliğin Önemi Hakkında Seminer
İzmir Aliağa Derneği’nde Mahmut Kaya Dönemi
Düğün Olsa 2025

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar