Bayburt
DOLAR38.3223
EURO43.7751
ALTIN4105.0

Bayburt'ta Düzenlenen "Harman Festivali" Renkli Görüntülere Sahne Oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bayburt'ta Düzenlenen "Harman Festivali" Renkli Görüntülere Sahne Oldu
Abone ol
Kenan Yavuz Etnografya Müzesi çevresindeki buğday tarlasında türküler eşliğinde geleneksel yöntemlerle hasat yapıldı.

Bayburt'un Demirözü ilçesi Beşpınar köyündeki Kenan Yavuz Etnografya Müzesince düzenlenen "Harman Festivali" renkli görüntülere sahne oldu.
Kenan Yavuz Etnografya Müzesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Avrupa Müze Forumunca her yıl düzenlenen "Avrupa Yılın Müzesi Ödülleri" yarışmasında "2021 Silletto Ödülü"nü alan müzede ikincisi düzenlenen festivalde, çevredeki buğday tarlasında türküler eşliğinde geleneksel yöntemlerle hasat gerçekleştirildi.
Etkinliğe, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, Demirözü Belediye Başkanı Arslan Gürer ve müzenin kurucusu Kenan Yavuz ile köy sakinleri katıldı.
Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Kenan Yavuz, müzenin, köylerde harabe olmuş evlerden toplanan taşlar ve ahşaplarla inşa edildiğini belirtti.
Müzenin, Avrupa Müze Forumu tarafından özgün yapısı, kültür mirasını görünür kılması ve yerel halkla hareket ederek bölgeye ekonomik ve sosyal katkı sağlaması nedeniyle Avrupa'da Yılın Müzesi ilan edildiğini aktaran Yavuz, şunları kaydetti:
"Yaşayan müze anlayışıyla hareket ediyor ve her yıl Anadolu'nun unutulmaya yüz tutmuş, sosyal yaşamını simgeleyen gelenekleri günümüze taşıyacak şekilde etkinlikler organize ediyoruz. Bu etkinliklerden biri de Harman Festivali. İmece usulü yaptığımız Harman Festivali ile paylaşma ve yardımlaşma geleneğimizi yaşatmaya gayret ediyoruz. Bu kapsamda buğday tarlasında türküler eşliğinde tırpan biçiyor, tırmık çekiyor, topladığımız buğdaylarla harman kuruyor, döven sürüyor ve buğday hasadı yapıyoruz."
Yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgisiyle karşılaştıklarını kaydeden Yavuz, şu değerlendirmede bulundu:
"Pandemi sürecine karşın, müzemizi ağustos itibarıyla 25 bin kişi ziyaret etti. Ziyaretçilerimizi etkinliklerimizle buluşturuyor ve özellikle gençlerimizin dimağlarında yer edinmeye çalışıyoruz. Toplumun her kesimi tarafından büyük ilgiyle karşılanmamız bize ayrı bir heyecan veriyor. Şehir merkezine uzak oluşumuz nedeniyle kurduğumuz konaklama tesisimiz Loru Han'da konaklayan misafirlerimiz için özel etkinlikler düzenleyerek, buradan birer kültür elçisi olarak ayrılmalarını sağlamaya çalışıyoruz. Hedik şenliği, tandır şenliği, köy evinde düğün geleneği, ağız barı, kuşburnu toplama şenliği, herfene geceler, doğa yürüyüşleri, Bayburt ile bölgenin tarihi ve doğal mekanlarının gezilmesi gibi etkinliklerle eko turizmin, deneyim ve kültür turizminin öncüsü olmaya gayret ediyoruz."
Yavuz, festivalin eylül boyunca devam edeceğini belirterek, herkesi bu güzelliği paylaşmaya davet etti.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bayburt'ta Eko Köy KuruluyorÖnceki Haber

Bayburt'ta Eko Köy Kuruluyor

Bayburt Üniversitesi “Huzur Bocce Ligi” Müsabakasına Ev Sahipliği YaptıSonraki Haber

Bayburt Üniversitesi “Huzur Bocce Ligi”...

Yorum Yazın

Bayburt Ülkü Ocakları Çocuk Bayramını Caddede Miniklerle Kutladı
Bayburt’ta Jandarma’dan Çocuklara 23 Nisan Neşesi “O ses Jandarma”
Bayburt Üniversitesi Avrupa Taekwondo’sunda Zirvede
Uyuşturucu Maddeyle Yakalanan 4 Şahsa Adli İşlem Uygulandı!
Bayburt AK Parti Gençlik Kolları’ndan Hem 23 Nisan Coşkusu Hem Farkındalık
Bayburt’ta ÜNİLİG Türkiye Rafting Şampiyonası Tamamlandı!
Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Renkli Etkinliklerle Kutlandı
23 Nisan’da Makam Koltukları Çocuklara Devredildi
Bayburt Üniversitesi'nde Acı Kayıp 2. Sınıf Öğrencisi Kalbine Yenildi
Bayburt'ta Ünilig Rafting Şampiyonası Açılışı Yapıldı
Çoruh’ta Kürekler Konuştu, Kıyasıya Yarış Renkli Görüntülere Sahne Oldu
Çiğdemtepe'li Minik Kalplerden Jandarmaya Şiir
Temsilcimiz Ligte Kalma Umutlarını Son Maça Bıraktı!
Bayburt’ta Uyuşturucu Alarmı: Yeni Bir Müdahale Daha!
Bayburt Şingah TOKİ Konutlarında Toprak Kayması Sonrası Çalışmalar Başladı
Çelik Bilek Spor Kulübü Türkiye Şampiyonası’nda Madalyaları Topladı
Bayburt, Ünilig Rafting Şampiyonası’na Ev Sahipliği Yapacak
Bayburt’ta 19 Nisan’da İçme Suyu Hattı Çalışması Nedeniyle Su Kesintisi Olacak
Bayburtlu Bilek Güreşçileri Türkiye Şampiyonası’ndan Madalyalarla Döndü
CHP Bayburt Gençlik Kolları’ndan İmamoğlu’na Destek Çağrısı!
Düğün Olsa 2025

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar