Bayburt
DOLAR41.7377
EURO48.7513
ALTIN5419.3

Bayburt Üniversitesinde Engelli Personel İstihdamı Türkiye Ortalamasının Üstünde

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bayburt Üniversitesinde Engelli Personel İstihdamı Türkiye Ortalamasının Üstünde
Abone ol
Bayburt Üniversitesinde, engelli kişilerin hayata tam ve aktif katılımını sağlamak amacıyla eğitimden sağlığa, istihdamdan erişilebilirliğe kadar birçok alanda yürütülen çalışmalar, uygulamalar ve projeler hızla devam ediyor.

Bayburt Üniversitesinde, engelli vatandaşların istihdamı ve engelli vatandaşlara yönelik çalışmalarda önemli gelişmeler kaydedildi. 4857 sayılı kanunun otuzuncu maddesinde belirtilen şartlara göre kamu işyerlerinde yüzde dört oranında engelli personel çalıştırılması zorunluluğu ifade edilirken; Bayburt Üniversitesinde bu oran Haziran 2021 itibarıyla % 9’a ulaştı. Engelli vatandaşlar için en önemli destek mekanizmalarından biri olan istihdam alanında yapılan bu yerleştirmeler ile Bayburt Üniversitesi de Türkiye ortalamasının üzerinde yer aldı.
Onlarca engelli personelin istihdamının yanı sıra üniversite bünyesinde, engelli vatandaşların hayatına dokunan çalışmalar da yürütülüyor. Bütün bu çalışmalar aynı zamanda toplumsal farkındalığın oluşmasına da önemli katkı sağlıyor. Sosyal hayatın içerisindeki tüm yapıların engelli vatandaşlar ve personeller için erişilebilir olmasını sağlamak amacıyla Üniversitenin tüm külliyelerinde özel tasarlanmış araçlar, engelli otoparkları, engelli asansörleri, engelli rampaları, yürüyüş yolları yüzey kaplamaları, ayarlanabilir kiokslar, lavabolar, kabartmalı yönlendirme tabelaları yer alıyor.
Ayrıca; belirlenen tüm kıstasları yerine getiren Bayburt Üniversitesi, YÖK tarafından her yıl verilen ‘Engelsiz Üniversite Ödülleri’ kapsamında ‘Mekânda Erişebilirlik Ödülleri’ kategorisinde ‘Turuncu Bayrak’ ödülünü de almayı başardı. 
Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da engelli vatandaşların destekçileri olmaya devam edeceklerini söyleyen Rektör Türkmen, engelli personellerin istihdam edilmesinin yanında üniversitenin tüm hizmet alanlarında erişilebilir mekânlar inşa ederek engelli bireylerin, tüm imkânlardan, sosyal alanlardan, açık ve kapalı mekânlardan rahatlıkla yararlanmasını sağladıklarını ve bundan sonra da gerekli tüm düzenlemeleri hayata geçirmeye devam edeceklerini söyledi.
İş ve eğitim hayatında olduğu kadar, sosyal hayatta da daha aktif bir yaşam sürmeleri adına bütün engelli vatandaşların daima yanlarında olduklarını ifade etti. Gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında, altyapısı tamamen sonlandırılan Bayburt Üniversitesi Dede Korkut Külliyesinin bütün binalarıyla; engelsiz üniversite ödüllerine, gelecek dönem için mekânda erişilebilirlik kategorisinde başvuru yaparak aday olduğunu da açıkladı. Rektör Türkmen, Bâbertî Külliyesinde de erişilebilirlik imkânlar noktasında çalışmaların büyük oranda tamamlandığını dile getirerek önümüzdeki dönemlerde üniversitenin bütün külliyeleri ile tamamen engelsiz bir üniversiteye dönüşeceğini sözlerine ekledi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Rektör Türkmen, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanını Ziyaret EttiÖnceki Haber

Rektör Türkmen, Çalışma ve Sosyal Güvenl...

'Aydıntepe Şeker Fasulyesi' Bayburt Üniversitesinin Girişimi ile TescillendiSonraki Haber

'Aydıntepe Şeker Fasulyesi' Bayburt Üniv...

Yorum Yazın

Bayburt’ta 5,9 Büyüklüğünde Deprem Senaryosu ile Tatbikat Gerçekleştirildi
Bayburt’ta Kız Anadolu İmam Hatip Öğrencilerinden Gazze’ye Destek
Bayburt’ta Kaldırım İşgali Kontrolsüz Şekilde Büyüyor, Yetkililer Sessiz!
Bayburt’ta İran Uyruklu Şahsın Midesinden Metamfetamin Çıktı!
Bayburt’ta KUDAKA Destekli İki Proje İçin İmzalar Atıldı
Bayburt İmam Hatip Lisesi Öğrencilerinden Filistin Zulmüne Karşı Sessiz Çığlık
Bayburt'un Gündemindeki Meydan Köprüsü'nde Restorasyon Çalışmaları Başladı
Mikserlerden Dökülen Beton Kalıntıları Bayburt’ta Trafiği Tehdit Ediyor!
Üni FM'de Normal Doğumun Anne ve Bebeğe Faydaları Masaya Yatırıldı
Bayburt'ta Suç Oranlarında Düşüş Devam Ediyor
Tarihi Otomobiller ve Modern Sanatın Buluşması Baksı müzesi’nde Yaşandı
Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş Bayburt’un Taleplerini Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Sundu.
Bayburt, TÜİK Araştırmasına Göre Türkiye'nin En Mutlu Üçüncü İli!
DSİ Bölge Müdürü Fatih Kişi, Bayburt'taki Sulama ve Tarım Yatırımlarını İnceledi
Kiracılar ve Ev Sahipleri Dikkat! Ekim Ayı Kira Artış Oranı Belli Oldu
Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı Başvuruları Başladı!
MÜSİAD Bayburt, Kayseri’deki 110. Kurulda Ekonomik Gündemi Paylaştı
Bayburt Kent Konseyi'nden Şingah Mahallesi GES Projesine Tepki
Bayburt'ta Resmi Araç Kaldırıma Park Ederse Vatandaşa Kim Engel Olacak?
Bayburt Heyetinden Bakan Mehmet Nuri Ersoy ve Başkan Numan Kurtulmuş’a Ziyaret
Düğün Olsa 2025

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar