Bayburt
DOLAR40.0478
EURO47.0092
ALTIN4235.6

Bayburt Milletvekili Orhan Ateş Mecliste Uyardı "Obezite Sessiz Bir Salgındır"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Abone ol
Bayburt Milletvekili Orhan Ateş, Meclis’te obezitenin sessiz bir salgın olduğunu belirterek, sağlıksız beslenme ve hareketsiz yaşamın artan obeziteyi tetiklediğini söyledi. Toplum sağlığı için acil önlemler alınması gerektiğini vurguladı.

Bayburt Milletvekili Orhan Ateş, Meclis'te yaptığı konuşmada obezitenin sessiz bir salgın olduğunu belirterek toplumu uyardı. “Obezite, sadece bireysel bir sağlık sorunu değil, aynı zamanda halk sağlığını tehdit eden önemli bir mesele haline gelmiştir” diyen Ateş, Türkiye’de ve dünyada obezite oranlarının hızla arttığını vurguladı.

Ateş, özellikle sağlıksız beslenme alışkanlıkları, hareketsiz yaşam ve bilinçsiz tüketimin obeziteyi tetikleyen başlıca faktörler olduğunu ifade etti. “Erken yaşta başlayan kötü beslenme alışkanlıkları, ilerleyen yıllarda ciddi kronik hastalıklara zemin hazırlamaktadır” diyerek, eğitim ve farkındalık çalışmalarının önemine dikkat çekti.

Obezitenin kalp hastalıkları, diyabet, yüksek tansiyon gibi pek çok sağlık sorununa kapı araladığını söyleyen Milletvekili, bu durumun sağlık harcamalarını artırdığına da değindi. “Toplum sağlığını korumak ve gelecek nesillere sağlıklı bir yaşam bırakmak için acil önlemler alınmalıdır” çağrısında bulundu.

Ateş, devlet politikalarının bu konuda daha etkin olmasının gerektiğini belirterek, özellikle çocukluk çağında sağlıklı beslenme alışkanlıklarının kazandırılması için eğitim kurumlarının desteklenmesini istedi. Ayrıca, sporun ve fiziksel aktivitenin teşvik edilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Son olarak, “Obezite ile mücadele, sadece sağlık sektörünün değil, toplumun tüm kesimlerinin ortak sorumluluğudur” diyerek, bireylerin de sağlıklı yaşam bilincini benimsemeleri gerektiğini vurguladı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bayburt İl Milli Eğitim Müdürü Kahraman’dan Kalp Hastası Nursima’ya Müzikli SürprizÖnceki Haber

Bayburt İl Milli Eğitim Müdürü Kahraman’...

Bayburt OSB İl Müdürü Murat Türkoğlu: “6. Bölge Teşviklerinden Tam Olarak Yararlanıyoruz”Sonraki Haber

Bayburt OSB İl Müdürü Murat Türkoğlu: “6...

Yorum Yazın

Bayburt Tarhunu Amerika Yollarında, İhracat Görüşmeleri Başladı
Bayburt, Kenan Yavuz Etnografya Müzesi'nde "Topraktan Kopuşun Hikayesi" Sergisi Açıldı
Bayburt Taşçılar Köyü 18. Şenliğini Futbol Zaferiyle Taçlandırdı
Bayburt'ta Haziran Ayında Suç Oranlarında Azalma
Köyler Arası Futbol Turnuvası'nın 21. Şampiyonu Taşçılar Spor Oldu
Gökçedere'de "Hz. Hüseyin ve Kerbela Şehitleri" Anıldı
Genç Mucitler Sahnedeydi: Deneyap Proje Şenliği Tamamlandı
Bayburt-Gümüşhane yolunda Su Patladı Yol Kapandı, Bir Araç Kaza Yaptı!
Bayburt'ta Temmuz Karı: Yüksek Kesimler Beyaza Büründü
Bayburt Gençlik Merkezi'nden “Deneyap” Proje Şenliği'ne Davet!
HÜDA PAR Bayburt İl Başkanı Oruçoğlu: Dini Değerlere Hakaret Cezalandırılmalı
Bayburt Üniversitesi A Takımı Kurumlar Arası Turnuvada Şampiyon Oldu
Kaleardı Yolunda Yapılan Çalışma Kazalara Davetiye Çıkarıyor!
Kaza Kırıma Uğrayan Uçaktan Acı Haber Geldi, Pilot Demirci Hayatını Kaybetti!
Bayburt'un Ballıkaya Köyü Yakınlarına Özel Uçak Düştü!
TÜRK-İŞ'ten Bayburt'ta İşçilerden 'Yeter Artık' Çıkışı!
EPDK Duyurdu: Doğalgaza “Yüzde 24,6” Zam Geldi!
Eski Ehliyetler İçin Son Gün 31 Temmuz: Milyonlarca Sürücüye Büyük Uyarı!
Bayburt Diyanet- Sen İl Temsilcisi Yazıcı'dan "Leman Dergisi'ne Sert Tepki"
Türkiye'nin En Güvenli Şehirleri Sıralandı Bayburt İkinci Sırada yer aldı
Düğün Olsa 2025

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar