Bayburt
DOLAR41.7377
EURO48.7513
ALTIN5419.3

Bayburt Kehribarı Vitrinleri Süslüyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bayburt Kehribarı Vitrinleri Süslüyor
Abone ol
Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan, doğal kehribardan özel olarak hazırlanan ürünlerin satışa sunulduğu iş yerinin açılışına katıldı.

Aydıncık köyünde tespit edilen kehribar taşı rezervinde çıkan Bayburt kehribarları tespih, yüzük, kolye ve süs takısı haline getiren Heytam Haşlak, Yıldızlı Garajı'nda açtığı iş yerinde doğal ve işlenmiş kehribarları sergiliyor.

Haşlak'ın iş yerinde sergilediği ürünler arasında doğal ve işlenmiş kehribarların yanı sıra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a takdim etmek üzere kehribar taşından yaptığı Cumhurbaşkanlığı forsu kaplamalı hediyelik eşya sandukası ile kehribar üzerine gümüş işlemeli tespihleri de yer alıyor.  

Pehlivan, açılışta yaptığı konuşmada, kehribarın Türkiye'de sadece Bayburt'ta tespit edilmesinin kent için önemli bir gelişme olduğunu belirtti.

Aydıncık köyünün de tespit edilen ve yapılan analizlere göre yüzde 100 kehribar olduğu tespit edilen doğal taşın ekonomiye kazandırılacağını anlatan Pehlivan, "Bayburt, maden ve doğal taşlar konusunda çok zengin. Bunu Maden Tetkik ve Aramanın bilimsel raporlarından biliyoruz. Gerçekten her karışı zengin doğal kaynaklara sahip. Şimdi bu işletme vesilesiyle bölgeden çıkarılan kehribar piyasaya da sunulmuş oluyor." dedi. 

Kehribar ile aynı bölgede tespit edilen Bayburt jet taşı için de tescil ve marka işlemlerini başlattıklarının altını çizen Pehlivan, bu çalışmalarla Bayburt kehribarının hak ettiği noktalara kısa sürede ulaşacağına inandığını kaydetti.

Pehlivan, şunları kaydetti:

"Literatüre inşallah Bayburt kehribarı olarak girecek. Bayburt jet taşının da Bayburt kehribarı ile hem coğrafi işareti hem de marka tescilini yapmak üzere Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğümüz bünyesinde çalışma başlattık. Heytam Bey ile iletişim halinde hem bilimsel raporların hazırlanması hem de Türk Marka ve Patent Kurumuna başvuruların yapılması süreci başladı. Gerek internet gerekse diğer platformlarda yürütülecek tanıtım faaliyetleriyle Bayburt kehribarı inşallah ulusal ve uluslararası düzeyde hak ettiği noktalara doğru ilerleyecektir."

Pehlivan, Bayburt kehribarı ve Bayburt jet taşının Ankara'daki yılda ortalama 500 bin kişinin ziyaret ettiği MTA Tabiat Tarihi Müzesinde sergileneceğini aktardı. 

Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci de Bayburt'ta tespit edilen kehribarın yine aynı yerde işlenerek ekonomiye kazandırılmasının kendilerini mutlu ettiğini dile getirdi.

İşletme sahibi Haşlak'ı tebrik eden Pekmezci, "İnşallah bu güzel çalışmalarınız Bayburt'umuzun yarınlarına dönük düşüncelere bir ışık tutar. Allah hayırlı etsin. Başarılar diliyorum." ifadesini kullandı. 

Konuşmaların ardından iş yerinin açılışı gerçekleştirildi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bayburt İl Özel İdare Spor’da Toplu İmza TöreniÖnceki Haber

Bayburt İl Özel İdare Spor’da Toplu İmza...

Valilik Etkinlikleri AçıklandıSonraki Haber

Valilik Etkinlikleri Açıklandı

Yorum Yazın

Bayburt Devlet Hastanesi’nde Akciğer Lezyonunda Başarılı Tedavi
Bayburt’ta Öğrenciler “Ahilik” Temalı Bilgi Yarışmasında Yeteneklerini Sergiledi
Bayburt’ta Çoruh Nehri Yatağında Temizlik Çalışmaları Sürüyor
Bayburt’ta 23 Köyde Habersiz Elektrik Kesintisi Mağduriyete Yol Açtı!
Bayburt Ağız ve Diş Sağlığı Merkezine 3 Yeni Uzman Diş Hekimi Atandı
Bayburt’ta 5,9 Büyüklüğünde Deprem Senaryosu ile Tatbikat Gerçekleştirildi
Bayburt’ta Kız Anadolu İmam Hatip Öğrencilerinden Gazze’ye Destek
Bayburt’ta Kaldırım İşgali Kontrolsüz Şekilde Büyüyor, Yetkililer Sessiz!
Bayburt’ta İran Uyruklu Şahsın Midesinden Metamfetamin Çıktı!
Bayburt’ta KUDAKA Destekli İki Proje İçin İmzalar Atıldı
Bayburt İmam Hatip Lisesi Öğrencilerinden Filistin Zulmüne Karşı Sessiz Çığlık
Bayburt'un Gündemindeki Meydan Köprüsü'nde Restorasyon Çalışmaları Başladı
Mikserlerden Dökülen Beton Kalıntıları Bayburt’ta Trafiği Tehdit Ediyor!
Üni FM'de Normal Doğumun Anne ve Bebeğe Faydaları Masaya Yatırıldı
Bayburt'ta Suç Oranlarında Düşüş Devam Ediyor
Tarihi Otomobiller ve Modern Sanatın Buluşması Baksı müzesi’nde Yaşandı
Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş Bayburt’un Taleplerini Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Sundu.
Bayburt, TÜİK Araştırmasına Göre Türkiye'nin En Mutlu Üçüncü İli!
DSİ Bölge Müdürü Fatih Kişi, Bayburt'taki Sulama ve Tarım Yatırımlarını İnceledi
Kiracılar ve Ev Sahipleri Dikkat! Ekim Ayı Kira Artış Oranı Belli Oldu
Düğün Olsa 2025

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar