Bayburt
DOLAR40.0507
EURO47.0002
ALTIN4260.5

Bayburt Kalesi'nde Şair Zihni Şiir Gecesi Gerçekleşti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bayburt Kalesi'nde Şair Zihni Şiir Gecesi Gerçekleşti
Abone ol
Bayburt Dede Korkut 26. Uluslararası Kültür ve Sanat Şölenleri dahilinde gerçekleşen Şair Zihni Şiir Gecesi gönüllere dokundu.

Türkiye’nin çeşitli şehirlerinden şairler ile Bayburtlu şairlerin katıldığı gecede Bayburt Kalesi’nin tarihi atmosferinde Bayburtlular şiire doydu.
Bayburt Belediyesinin organizasyonuyla düzenlenen gecede Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, “26.’sını düzenlediğimiz Dede Korkut Kültür ve Sanat Şölenleri dahilinde Dede Korkut hikâyelerinde geçen o Bayburt Hisarı’nın burçlarının altındayız. Bir tarihi yaşıyoruz; geçmişten günümüze Beyböyrek’in o sevdiği Banu Çiçek’e söylediği sevda yüklü ifadelerin bulunduğu burçlardayız.” diye konuştu.
Tarihi Bayburt Kalesi’nin birçok uygarlığı bağrında barındırdığını söyleyen Başkan Pekmezci, “Tarihi ipek yolu üzerinde bulunması nedeniyle de tarihin her döneminde bir önem arz etmiş bu kale ve bugün de ayakta. Özellikle son yıllarda valiliğimiz ve Kültür Turizm İl Müdürlüğümüzün de destekleriyle üzerindeki çinilerin yeniden yapılması bizlere ayrı bir heyecan veriyor. 1647’de şehrimizi ziyaret eden Evliya Çelebi diyor ki “Bayburt’ta güneş ikinci kez kalenin burçlarından doğar. Biz geçmişimizle övünen bir neslin çocuklarıyız. Bugün kalenin burçlarından şehre baktığımızda geçmişi yâd ettiğimiz bu güzel şehri, geçmişte yaşananlarla birlikte geleceğe taşıma gayreti içindeyiz. Dede Korkut’u bugün var olan bizi bir arada tutan temel değerler içinde kabul ediyoruz. Biz bugün burada farklı bir misyonu yüklendik. Bir tarafta tarih kokan kalenin burçlarını, bir tarafta tarih ve kültür şehri Bayburt’u görerek, yaşayarak şiirlerimizi okuyacağız.” ifadelerini kullandı.
Milletvekili Fetani Battal ise, “Bu akşam dostların akşamı, şiir akşamı. Şiiri bu çağın insanına, yürekleri titrek insanların içlerindeki birikmiş bütün güzellikleri yansıtma mücadelesi olarak algılayabiliriz” dedi.
Konuşmaların ardından şiir gecesine geçildi.
Ayhan Dursun'un sunduğu programda İspir Belediye Başkanı Ahmet Coşkun, Celal Ogan, Faruk Nafiz Kılıçalan, Kenan Çarboğa, Uğur Kocabey, Osman Çaydere, Mehmet Ali Kalkan ve İsmail Bingöl en güzel şiirlerini dinleyenlerin beğenisine sundular.
Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci’nin sağlık sorunları sebebiyle şölenlere iştirak edemeyen Yahya Akengin’i anmak adına iki adet şiirini seslendirdiği gece, protokol üyeleri tarafından şairlere plaket verilmesiyle sona erdi.

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bayburt'ta Elif Buse Doğan rüzgarı estiÖnceki Haber

Bayburt'ta Elif Buse Doğan rüzgarı esti

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan Bayburt'u Ziyaret EttiSonraki Haber

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan B...

Yorum Yazın

Bayburt-Erzurum Yolunda Bir Araç Kaza Yaptı: 2 Kadın, 1 Çocuk Yaralandı!
Bayburt Tarhunu Amerika Yollarında, İhracat Görüşmeleri Başladı
Bayburt, Kenan Yavuz Etnografya Müzesi'nde "Topraktan Kopuşun Hikayesi" Sergisi Açıldı
Bayburt Taşçılar Köyü 18. Şenliğini Futbol Zaferiyle Taçlandırdı
Bayburt'ta Haziran Ayında Suç Oranlarında Azalma
Köyler Arası Futbol Turnuvası'nın 21. Şampiyonu Taşçılar Spor Oldu
Gökçedere'de "Hz. Hüseyin ve Kerbela Şehitleri" Anıldı
Genç Mucitler Sahnedeydi: Deneyap Proje Şenliği Tamamlandı
Bayburt-Gümüşhane yolunda Su Patladı Yol Kapandı, Bir Araç Kaza Yaptı!
Bayburt'ta Temmuz Karı: Yüksek Kesimler Beyaza Büründü
Bayburt Gençlik Merkezi'nden “Deneyap” Proje Şenliği'ne Davet!
HÜDA PAR Bayburt İl Başkanı Oruçoğlu: Dini Değerlere Hakaret Cezalandırılmalı
Bayburt Üniversitesi A Takımı Kurumlar Arası Turnuvada Şampiyon Oldu
Kaleardı Yolunda Yapılan Çalışma Kazalara Davetiye Çıkarıyor!
Kaza Kırıma Uğrayan Uçaktan Acı Haber Geldi, Pilot Demirci Hayatını Kaybetti!
Bayburt'un Ballıkaya Köyü Yakınlarına Özel Uçak Düştü!
TÜRK-İŞ'ten Bayburt'ta İşçilerden 'Yeter Artık' Çıkışı!
EPDK Duyurdu: Doğalgaza “Yüzde 24,6” Zam Geldi!
Eski Ehliyetler İçin Son Gün 31 Temmuz: Milyonlarca Sürücüye Büyük Uyarı!
Bayburt Diyanet- Sen İl Temsilcisi Yazıcı'dan "Leman Dergisi'ne Sert Tepki"
Düğün Olsa 2025

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar