Bayburt
DOLAR40.0507
EURO47.0002
ALTIN4260.5

Bayburt-Gümüşhane Havalimanı İnşaatı Sürüyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bayburt-Gümüşhane Havalimanı İnşaatı Sürüyor
Abone ol
Gümüşhane ve Bayburt illerine hizmet verecek yıllık 2 milyon yolcu kapasiteli havalimanı inşaatında dolgu çalışmaları sürüyor.

- Gümüşhane ve Bayburt illerine hizmet verecek yıllık 2 milyon yolcu kapasiteli havalimanı inşaatındaki dolgu çalışmaları kış mevsimine rağmen ara vermeden devam ediyor

- Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek:
- "Tamamlandığında bölgemize ve yakın coğrafyadaki her yere hizmet verebilecek kapasitede bir havalimanı olacak"

Gümüşhane ve Bayburt illerine hizmet verecek yıllık 2 milyon yolcu kapasiteli havalimanı inşaatında dolgu çalışmaları sürüyor.

İki kenti havalimanı ile buluşturacak Gümüşhane'nin Köse ilçesine bağlı Salyazı köyünde yapımı süren havalimanında pist ve altyapı çalışmaları kış mevsimine rağmen hız kesmeden devam ediyor.

Gümüşhane şehir merkezine 67, Bayburt'a ise 47 kilometre uzaklıkta bulunan ve yer tesliminin ardından 13 Mart'ta yapımına başlanan havalimanı projesinin 31 Mart 2020'de tamamlanması öngörülüyor.

Büyük uçakların rahatlıkla inebileceği, yan yollarla 60 metre genişliğinde, 3 kilometre uzunluğunda piste sahip olacak havalimanının bölgedeki turizm, ticaret, sanayi ve istihdamın gelişmesine de katkı sağlaması bekleniyor.

- "Devletimizin çok özellikli, önemli bir yatırımı"

Havalimanı inşaat alanında Köse Kaymakamı Ömer Faruk Canpolat ile incelemelerde bulunan ve yetkililerden bilgi alan Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, havalimanı projesinin Gümüşhane ve Bayburt bölgesine hizmet verecek çok önemli bir yatırım olduğunu vurguladı.

Taşbilek, havalimanının yılda yaklaşık 2 milyon yolcu kapasiteli olacağına dikkati çekerek, yatırımda emeği geçen başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm devlet büyükleri ve yetkililere teşekkür etti.

Havalimanının bölgedeki bütün havalimanlarına alternatif olabilecek önemde olduğunun altını çizen Taşbilek, "Tamamlandığında bölgemize ve yakın coğrafyadaki her yere hizmet verebilecek kapasitede bir havalimanı olacak. Devletimizin önemli bir yatırımı. İnşallah en kısa zamanda tamamlanarak bölgemizin kalkınmasına da çok önemli katkılar sunacaktır." dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bayburt'ta Beton Mikserinin Çarptığı Kadın Hayatını KaybettiÖnceki Haber

Bayburt'ta Beton Mikserinin Çarptığı Kad...

Bal'da Hakem Maçı UnuttuSonraki Haber

Bal'da Hakem Maçı Unuttu

Yorum Yazın

Bayburt-Erzurum Yolunda Bir Araç Kaza Yaptı: 2 Kadın, 1 Çocuk Yaralandı!
Bayburt Tarhunu Amerika Yollarında, İhracat Görüşmeleri Başladı
Bayburt, Kenan Yavuz Etnografya Müzesi'nde "Topraktan Kopuşun Hikayesi" Sergisi Açıldı
Bayburt Taşçılar Köyü 18. Şenliğini Futbol Zaferiyle Taçlandırdı
Bayburt'ta Haziran Ayında Suç Oranlarında Azalma
Köyler Arası Futbol Turnuvası'nın 21. Şampiyonu Taşçılar Spor Oldu
Gökçedere'de "Hz. Hüseyin ve Kerbela Şehitleri" Anıldı
Genç Mucitler Sahnedeydi: Deneyap Proje Şenliği Tamamlandı
Bayburt-Gümüşhane yolunda Su Patladı Yol Kapandı, Bir Araç Kaza Yaptı!
Bayburt'ta Temmuz Karı: Yüksek Kesimler Beyaza Büründü
Bayburt Gençlik Merkezi'nden “Deneyap” Proje Şenliği'ne Davet!
HÜDA PAR Bayburt İl Başkanı Oruçoğlu: Dini Değerlere Hakaret Cezalandırılmalı
Bayburt Üniversitesi A Takımı Kurumlar Arası Turnuvada Şampiyon Oldu
Kaleardı Yolunda Yapılan Çalışma Kazalara Davetiye Çıkarıyor!
Kaza Kırıma Uğrayan Uçaktan Acı Haber Geldi, Pilot Demirci Hayatını Kaybetti!
Bayburt'un Ballıkaya Köyü Yakınlarına Özel Uçak Düştü!
TÜRK-İŞ'ten Bayburt'ta İşçilerden 'Yeter Artık' Çıkışı!
EPDK Duyurdu: Doğalgaza “Yüzde 24,6” Zam Geldi!
Eski Ehliyetler İçin Son Gün 31 Temmuz: Milyonlarca Sürücüye Büyük Uyarı!
Bayburt Diyanet- Sen İl Temsilcisi Yazıcı'dan "Leman Dergisi'ne Sert Tepki"
Düğün Olsa 2025

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar