Bayburt
DOLAR34.4676
EURO37.2859
ALTIN2995.4

Aras Elektrik Bayburt’ta 184.4 Milyonluk Yatırım Yaptı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aras Elektrik Bayburt’ta 184.4 Milyonluk Yatırım Yaptı
Abone ol
2013 yılında özelleştirilen Aras Elektrik, hizmet verdiği illerden biri olan Bayburt’ta özelleşmeden bu yana 184.4 Milyon Liralık yatırım yaptığını açıkladı.

Aras Elektriğin 2022 yılında da çalışmalarına aralıksız devam ettiğinin altını çizilen açıklamada, “Kesintisiz ve kaliteli enerji hizmeti için çalışmalarına devam eden Aras Elektrik, sürdürülebilir ve kesintisiz enerji sağlanabilmesi amacıyla bakım, yenileme ve yatırım çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Daha iyi hizmet vermek amacıyla kendini daima yenileyen Aras Elektrik, Bayburt’ta 2022 yılının ilk yarısında da şebeke güçlendirme ve yenileme, havai hatların yer altına alınması, trafoların beton Köşk içerisine ve trafo binalarının çevresinin düzenlenmesi gibi çalışmalarla faaliyetlerine aralıksız devam ediyor.” İfadelerine yer verdi.

94 Memnuniyet Puanı İle Bayburt Birinci

2022 Nisan ayında TEDAŞ tarafından yapılan memnuniyet anketinin sonuçlarının da paylaşıldığı açıklamada, Türkiye ortalamasının 69.3 olduğu, Bayburt’un ise bu alanda büyük bir başarıyla 100 üzerinden 94 memnuniyet puanı ile Türkiye 1.si olduğuna yer verildi. 

“184.4 Milyonluk Yatırım Yaptık”

Yatırım planlarının her ilin ihtiyaçlarına göre belirlendiğini ifade eden Bayburt İl Koordinatörü Kubilay Atan “Özelleştirme sürecinin tamamlandığı 2013 yılından 2022 yıl sonu itibariyle de toplam yatırım tutarımız 184.4 Milyon TL olacak. Yatırımlarımızı altyapı çalışmaları, arıza sayı ve sürelerinin daha da azaltılması, abonelerimizin yeni enerji taleplerinin karşılanması gibi önceliklere göre planladık. Yaptığımız çalışmalarla devirden sonraki 9 yıllık süredeki yatırımlarımızla İlimizin trafo sayısını 733’a, trafo kurulu gücünü ise 168 MVA’a yükselttik. Şirketimizin Yatırımlarıyla İlimizde Havai hatlar 2512 km’ye, yeraltı şebekemiz de 333 km’ye ulaştırdık. Bu canlı şebekeyi faal halde tutma için ekiplerimiz 7/24 çalışıyor.” dedi.
Her yıl Bayburt ilinin yatırım ihtiyaç ve beklentilerini değerlendirip çalışmalarını o yönde ilerlettiklerini söyleyen Atan, “Bu yıl içinde Bayburt’a yapacağımız 44.4 Milyon TL’lik yatırımda en büyük payı altyapı çalışmalarına ayırdık. Küçük ek tesisleri (KET) yatırımları, enerji nakil hatlarının yeraltına alınması, aydınlatma gibi yatırımlar da onu takip ediyor. 2022 yılsonu itibariyle de bazı ilçelerimizdeki havai hatlarının artan elektrik ihtiyacını karşılayacak şekilde yenilenmesi için de bütçe ayırarak yapacağımız yatırımlarla müşterilerimize kaliteli hizmet sunmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

“Arızayı Giderme Süresini Büyük Oranda Düşürdük”
Arıza giderme süreleriyle ilgili de bilgi veren ve arıza sürelerinin her geçen yıl daha da kısaldığına vurgu yapan İl Koordinatörü Atan, “Yaptığımız yatırımlarla her geçen yıl arıza giderme sürelerimizi büyük oranda düşürüyoruz. Geçen yıla oranla bu yıl kesinti sayımızı %63; kesinti süremizi de %68 oranında azalttık. Yani geçen yıl ekiplerimiz bir arıza ihbarına giderek o arızayı 1,16 dakika içerisinde giderirken; bu yıl aynı arızayı ekiplerimiz 1 saatin altında giderip büyük bir başarı yakaladı. Arızalara anında müdahale için her türlü teknoloji altyapısını kullanıyor, bunun için büyük bir çaba gösteriyoruz. Hayata geçirdiğimiz projelerimizle de şebeke sorunlarını büyük ölçüde toparladık. Her yıl daha iyisini yapmaya gayret ederek yolumuza devam ediyoruz.” dedi.


“2022 Yılı Çalışmalarımız Aralıksız Devam Ediyor”

Bayburt İl Koordinatörlüğü’nde Yatırımlar ve Tesis Başmühendisi olarak görev yapan Sinan Tekin ise 2022 yılında 115 km havai hat ve 21 km yeraltı şebeke yenilemesi yapmayı planladıklarını belirterek, “Tüm bu yenileme çalışmaları ile birlikte 30 adet trafo tesisi yenilenecek olup, bu çalışmalar sonucunda Bayburt ilinde tüm ilçe ve belde merkezlerindeki planlanan yatırımlarımızı tamamlamış olacağız. Ayrıca yine bu çalışmalar sonucunda 26 adet köyümüz direkt, 50 adet köyümüz ise dolaylı olarak bu çalışmalardan fayda sağlayacaktır. Aydınlatma çalışmalarımızda da şebekemize 1000’e yakın armatür dahil ederek bu kapsamda Bayburt Merkez, Aydıntepe İlçemize ve Arpalı Beldemize yapılacak olan refüj aydınlatmalarıyla birlikte şehrimizde ilk LED Armatürlü Aydınlatma Tesislerimizi yapmış olacağız.” şeklinde konuştu.

“YAYLA SEZONUYLA BİRLİKTE ZORLU ŞARTLARDA HİZMET VERİLİYOR”

Öte yandan ilimizde gerçekleştirilen hat bakım çalışmalarının da sorunsuz şekilde ilerlediğine ve yapılan çalışmalarla birlikte bir önceki yıla göre kayıp-kaçak oranını büyük ölçüde indirildiğine dikkat çekilirken, Yaz aylarının gelmesiyle birlikte ilimizde yoğunlaşan yayla turizmi nedeniyle vatandaşların mağduriyet yaşamaması için zorlu şartlarda çalışmaların sürdürüldüğüne de yer verilen açıklamada, “Yer yer yoğun sisin hakim olduğu 2400 rakıma kadar çıkan ekipler, bakım ve onarım çalışmalarını zorlu şartlarda gerçekleştiriyor. Ayrıca bölgedeki ciddi rakım farkı ve eğim, zaman zaman çalışmaları zorlaştırıyor. Vatandaşların mağduriyet yaşamaması için gece gündüz demeden özveriyle çalışan ekiplerimiz, yaylalarda enerjinin sağlıklı bir şekilde ulaşılması için mücadele veriyor.” denildi.


 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Milli Yol Partisi İlçe Başkanlığına Mahmut Köse SeçildiÖnceki Haber

Milli Yol Partisi İlçe Başkanlığına Mahm...

Demirözü Kavşağında Trafik Kazası: 1 YaralıSonraki Haber

Demirözü Kavşağında Trafik Kazası: 1 Yar...

Yorum Yazın

Bayburt Özel İdarespor Zorlu Deplasmandan Puanla Döndü!
Gelin-Görümce Davası,Sma Hastası Cennet Su Şartıyla Uzlaşıldı!
Bayburt Özel İdare Spor'a Maç Öncesi Emniyetten Moral Desteği
Bayburt’tan Erzurum'a Yolcu Taşıyan Minibüs, Tıra Çarptı: 5 Yaralı!
Bayburt'ta Kaçakçılıkla Mücadelede Önemli Operasyon!
Bayburt'un Yüksek Kesimlerinde Kar Yağışı Etkili Oldu: Soğanlı Dağı Beyaza Büründü!
Bayburt'ta Doğa Yürüyüşü ve Fidan Dikimi Etkinliği Gerçekleştirildi!
TÜRKAV Bayburt İl Temsilciliği'nde Devir Teslim Töreni Gerçekleşti
Bayburt'ta Eylül Ayında Konut Satışlarında Yüzde 40 Artış
Bayburt’ta Öğrenci Servislerine Denetim: Güvenlik Önlemleri Kontrol Edildi!
Bayburt'ta Havalar Soğudu! Kar Bekleniyor!
Bayburt’ta Öğrencilere Afet Eğitimi ve Tatbikat Düzenlendi
Bayburt SGK Müdürü: "Kayıt Dışı Çalışmayın, Çalıştırmayın!"
Bayburt'ta Anayasanın İlk Dört Maddesi Üzerine Halkın Görüşleri!
Bayburt'ta Kenevir Operasyonu: 10 Kök Kenevir Ele Geçirildi!
Bayburt'ta silah ve Mühimmat Kaçakçılığı Operasyonu!
Bayburt Jandarması, 13 Yıl Hapsi Bulunan Suçluyu Trabzon'da Yakaladı!
Muhammed Şimşek 597,5 Kilo Kaldırdı Dünya İkinci Oldu!
Bayburt Özel İdarespor Son Dakikada Beraberliği Yakaladı!
Bayburt'ta Cip İle Otomobil Çarpıştı: 2 Yaralı!

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar