Bayburt
DOLAR40.0659
EURO47.2631
ALTIN4276.3

Altyapı Kültürünü Oluşturmalıyız

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Altyapı Kültürünü Oluşturmalıyız
Abone ol

Kadro oluştururken iki tür sıkıntı olur, birincisi oynatacak oyuncunuz yeterli değildir veya oyuncu alacak paranız yoktur. Ya da bizde olduğu gibi transfer yasağınız vardır ve kısa vadeli planlar için acil kararlar vermeniz gerekir.
Yeni yönetim bu zorluklar ile kolları sıvadı. Şemsettin Başkan anahtarı eline aldı. Kulüpte yatıp kalktı, istişareler yaptı ve mevcut krizi çok iyi şekilde yönetmeyi başardı. Yasaklar açıldı, oyuncular transfer edildi ,kamp dönemi vs. hepsi  organize ilerledi. Kulübe kurumsallık kazandırıldı.
Yöneticilik öyle bir şeydir ki, geçmişte yapılmış hataların ve yanlışların arkasına sığınarak değil, gelecekteki zorlukların karşısında duruşunuz dan belli olur. Tam bu noktada başarılı gelişmeleri kendisi ile yaşadık.
 Tabi bu başarıda gizli kahraman Sayın Valimiz Cüneyt Epçim’ in rolü büyük.
İki dönemdir şehir olarak Vali konusunda şanslıyız.
Sezon sonuna doğru gördük ki Şemsettin başkanın çalışmaları ve keseyi açmasıyla birlikte ikinci devre yapılan transferler bu ligin kalitesinde oyuncularmış. Oluşturulan takım küme düşme tehlikesi yaşamadı. Gerçi bu öngörüyü ikinci devrenin ilk iki iç saha maçı Sivas Bld. ve Serik maçlarında tahmin etmiştim. Bu oyuncu topluluğu hangi takımda olursa olsunlar bırak kümede kalmayı çok rahat bir şekilde play-off oynayabilecek kapasitede olduğunu görmüş olduk.
Tabi bu şartların oluşması için Şemsettin başkan gibi keseyi açabilen başkanların olması lazım.
Demek ki futbol da doğru işler yapılınca oluyormuş değil mi? Olmaz dediklerimiz oldu ve ikinci yarının flaş takımı olduk.
Diğer yandan bu başarın istikrarı için altyapı kültürünü oluşturmamız gerektiğini unutmayalım. Bu şehrin çocuğu yetişmez ve gelişmez ise futbolu da gelişmez. Transferlerde büyük rakamların döndüğünü biliyoruz. Bunu minimize etmek için en mantık yol altyapı oyuncularıdır. Bu konuda Hakan hocanın sezon başı açıklamalarından umutlanmıstik ama hiçbir ilerleme elde edemedik.
Ne yapalım peki? Diyorsanız,
İşe şuradan başlayabiliriz;
Üstyapılarımızı çocuklarımız için yaşanabilir, keyif alınabilir, mutlu olunabilir ve yeni şeyler öğrenilebilir konuma getirmeliyiz. Onlara ilk önce idman kapılarını daha sonra müsabaka,deplasman havasını aldırmalıyız. A takım kadrolarında şans verip, başta yönetimin ve taraftarların onlara güvenmesi sağlamalıyız.
Şehrimizde yeterince iyi oyuncular var. Yeter ki bu çocuklara fırsat verilsin. Bizi gururlandıracaklarından şüpheniz olmasın. Pendikspor maçı neden olmasın ?
Biraz tevazu
Biraz güven
Biraz sabır
Birazcık şans
Lütfen !

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Vatandaşların İlaç İhtiyaçları UnutulmadıÖnceki Haber

Vatandaşların İlaç İhtiyaçları Unutulmad...

Marketlerle İlgili Yeni Karar!Sonraki Haber

Marketlerle İlgili Yeni Karar!

Yorum Yazın

Umre Ödüllü Siyer-i Nebi Yarışmasının Kazananları Belli Oldu!
Harmanözü Köyü’nde Muharrem Ayı ve Aşure Günü Buluşması
Bayburt'ta Kazalar Dur Durak Bilmiyor: Duvara Çarpan Araçta Bir Kişi Yaralandı!
Bayburt-Erzurum Yolunda Bir Araç Kaza Yaptı: 2 Kadın, 1 Çocuk Yaralandı!
Bayburt Tarhunu Amerika Yollarında, İhracat Görüşmeleri Başladı
Bayburt, Kenan Yavuz Etnografya Müzesi'nde "Topraktan Kopuşun Hikayesi" Sergisi Açıldı
Bayburt Taşçılar Köyü 18. Şenliğini Futbol Zaferiyle Taçlandırdı
Bayburt'ta Haziran Ayında Suç Oranlarında Azalma
Köyler Arası Futbol Turnuvası'nın 21. Şampiyonu Taşçılar Spor Oldu
Gökçedere'de "Hz. Hüseyin ve Kerbela Şehitleri" Anıldı
Genç Mucitler Sahnedeydi: Deneyap Proje Şenliği Tamamlandı
Bayburt-Gümüşhane yolunda Su Patladı Yol Kapandı, Bir Araç Kaza Yaptı!
Bayburt'ta Temmuz Karı: Yüksek Kesimler Beyaza Büründü
Bayburt Gençlik Merkezi'nden “Deneyap” Proje Şenliği'ne Davet!
HÜDA PAR Bayburt İl Başkanı Oruçoğlu: Dini Değerlere Hakaret Cezalandırılmalı
Bayburt Üniversitesi A Takımı Kurumlar Arası Turnuvada Şampiyon Oldu
Kaleardı Yolunda Yapılan Çalışma Kazalara Davetiye Çıkarıyor!
Kaza Kırıma Uğrayan Uçaktan Acı Haber Geldi, Pilot Demirci Hayatını Kaybetti!
Bayburt'un Ballıkaya Köyü Yakınlarına Özel Uçak Düştü!
TÜRK-İŞ'ten Bayburt'ta İşçilerden 'Yeter Artık' Çıkışı!
Düğün Olsa 2025

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar