Bayburt
DOLAR38.3223
EURO43.7751
ALTIN4105.0

3. ICADET Sempozyumu Tamamlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
3. ICADET Sempozyumu Tamamlandı
Abone ol
Bayburt Üniversitesi 3. ICADET Sempozyumu farklı ülkelerden akademisyenlerin katkılarıyla tamamlandı.

Bayburt Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nin düzenlediği 3. Uluslararası Mühendislikte Yeni Teknolojiler (ICADET) Sempozyumuna mühendislik disiplininin farklı alanlarını temsilen katılan akademisyenler, yeni trendleri, sorunları ve çözüm önerilerini içeren araştırmalarını sundu.
Toplamda 14 ülkedeki 60 üniversiteden 450 akademisyenin katıldığı ve 285 bildirinin sunulduğu sempozyum, benzerleri arasında katılımcı sayısıyla ön plana çıktı. İki gün süren ve Mühendislik Fakültesi’nin ev sahipliği yaptığı sempozyum oturumlarında, gıda mühendisliği, elektrik-elektronik mühendisliği, kimya mühendisliği, inşaat mühendisliği, makine mühendisliği, çevre mühendisliği ve endüstri mühendisliği alanından akademisyenler sunumlarını paylaştı. Büyük ilgi gören ve yapıcı tartışmalara sahne olan oturumlar sonunda katılımcılara sunum belgeleri teslim edildi. 
Kimya mühendisliği alanında sunulan çalışmalarda, yeni nesil malzemeler, kataliz ve nanoteknoloji üzerine yapılan çalışmalar ağırlık kazanırken, yeni nesil enerji depolama malzemeleri hakkında da çok sayıda sunum gerçekleştirildi. Elektrik-Elektronik oturumlarında mühendislikte gelişen yeni teknolojiler ve nesnelerin interneti mimarisi ile akıllı şehir uygulamaları konuşuldu. Gıda mühendisliği alanında fonksiyonel gıda geliştirilmesi, mikrobiyoloji alanında uygulanabilir yeni yöntemlerin kullanımı ve ticari öneme sahip pektin gibi ürünlerin üretimi kapsamında etkili bir akademik atmosfer oluştu. İnşaat mühendisliği disiplininin geniş perspektifte ele alındığı kongrede öne çıkan konulardan bazıları; tarihi camilerin olası depremler sırasında davranış senaryolarının tahmini, zemin güçlendirme çalışmalarında alternatif yerli ürünlerin kullanılabilirliği, inşaat sektöründe mobil teknolojiler, sel felaketlerinin Doğu Karadeniz ölçeğinde irdelenmesi olarak öne çıktı. Makine Mühendisliği Bölümü altında sunumu gerçekleştirilen bildirilerde, sürdürülebilir gelişme, imalatta yeni teknolojiler, kompozit malzemeler ve bu alanda yapılan yeniliklere değinildi. Çevre mühendisliği alanında evsel atık sular, ve endüstriyel atıksuların arıtımı için farklı arıtma yöntemleri için yapılan çalışmalar sunuldu. Endüstri Mühendisliği alanında ise literatürde yer alan güncel konulardan bahsedilerek literatürde bulunan açıklara dikkat çekildi. 
Oturumları tamamlanan sempozyumun ardından toplu hatıra fotoğrafı çektiren katılımcılar, şehir gezisine çıkarak Bayburt’un kültürel ve tarihi dokusunu deneyimledi. 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Vauk Tüneli 1-2 Yıl İçerisinde TamamlanacakÖnceki Haber

Vauk Tüneli 1-2 Yıl İçerisinde Tamamlana...

Bayburtlu Yazar Emirhan KALHAN'dan Politik RomanSonraki Haber

Bayburtlu Yazar Emirhan KALHAN'dan Polit...

Yorum Yazın

Bayburt'un Bulunduğu 3. Ligde, Karabük İdman Yurdu ve 52 Orduspor Arasında Şaibe mi Dönüyor?
Bayburt Eminyet Müdürlüğü’nden Öğrencilere 23 Nisan Sürprizi
Bayburt’ta 112 Acil’de “WhatsApp’ta Teşhir” İsyanı: Sendika Yargıya Gitti
Bayburt Ülkü Ocakları Çocuk Bayramını Caddede Miniklerle Kutladı
Bayburt’ta Jandarma’dan Çocuklara 23 Nisan Neşesi “O ses Jandarma”
Bayburt Üniversitesi Avrupa Taekwondo’sunda Zirvede
Uyuşturucu Maddeyle Yakalanan 4 Şahsa Adli İşlem Uygulandı!
Bayburt AK Parti Gençlik Kolları’ndan Hem 23 Nisan Coşkusu Hem Farkındalık
Bayburt’ta ÜNİLİG Türkiye Rafting Şampiyonası Tamamlandı!
Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Renkli Etkinliklerle Kutlandı
23 Nisan’da Makam Koltukları Çocuklara Devredildi
Bayburt Üniversitesi'nde Acı Kayıp 2. Sınıf Öğrencisi Kalbine Yenildi
Bayburt'ta Ünilig Rafting Şampiyonası Açılışı Yapıldı
Çoruh’ta Kürekler Konuştu, Kıyasıya Yarış Renkli Görüntülere Sahne Oldu
Çiğdemtepe'li Minik Kalplerden Jandarmaya Şiir
Temsilcimiz Ligte Kalma Umutlarını Son Maça Bıraktı!
Bayburt’ta Uyuşturucu Alarmı: Yeni Bir Müdahale Daha!
Bayburt Şingah TOKİ Konutlarında Toprak Kayması Sonrası Çalışmalar Başladı
Çelik Bilek Spor Kulübü Türkiye Şampiyonası’nda Madalyaları Topladı
Bayburt, Ünilig Rafting Şampiyonası’na Ev Sahipliği Yapacak
Düğün Olsa 2025

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar