Bayburt
DOLAR38.3223
EURO43.7751
ALTIN4105.0

3. ICADET Sempozyumu Açış Töreniyle Başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
3. ICADET Sempozyumu Açış Töreniyle Başladı
Abone ol
Bayburt Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nin düzenlediği 3. ICADET-Uluslararası Mühendislikte Yeni Teknolojiler Sempozyumu düzenlenen resmî açış töreniyle başladı.

Prof. Dr. Gökhan Budak Konferans Salonu’nda gerçekleşen törenin açılış konuşmasını yapan Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hanefi Bayraktar, ilki ulusal kapsamda düzenlenen sempozyumun iki yıldır uluslarası kapsama eriştiğini söyledi. Sempozyumun uluslararası düzeydeki popüler konferanslardan daha fazla katılımcıyı buluşturduğunu belirten Bayraktar, 14 farklı ülkedeki 60 üniversiteden 450 yazarın 360 bildiri ile başvurduğunu, 285 bildirinin kabul edildiğini dile getirdi. Bayraktar, sempozyumun paydaşları arasında yer alan Vakıfbank adına Genel Müdür Doç. Dr. Şahap Kavcıoğlu’na ve Düzenleme Kurulu Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Fatih Yılmaz ile üyelere teşekkür etti. 
Bayraktar’dan sonra konuşmak İçin kürsüye gelen Rektör Vekili Prof. Dr. Metin Uçurum ise Bayburt Üniversitesi’nin akademik, sosyal ve kültürel faaliyetleri hakkında bilgiler verdi. Katılımcılara ve sempozyum düzenleyicilerine teşekkür eden Uçurum, bilimsel katkılarla zenginleşen ve sınırları aşan yenilikçi bir etkinlik gerçekleşmesini temenni etti. 
Açış töreni kapsamında ‘İpek Yolunda Bayburt’ isimli bir sunum gerçekleştiren Bayburt Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haldun Özkan, üniversite olarak yürüttükleri yüzey araştırmalarının sonuçlarından, Bayburttarihinin sanatsal ve kültürel öneminden jeostratejik vurgularla söz etti. Bayburt’un tarihi ve kültürel mekanlarını tanıtan Özkan, vatan ve millet kavramlarının baskın olduğu bir değerler sisteminden bahsetti. Özkan, tarih boyunca medeniyetler arası kesişim noktası olan Bayburt’ta bir araya gelen akademisyenlere teşekkür ederek, farklı kültürlerin temsil edildiği organizasyonun önemine değindi. 
Açış töreni Dekan Bayraktar tarafından Özkan’a plaket takdimi ile sona erdi. 
Çeşitli oturumlarla iki gün sürecek olan sempozyuma Mühendislik Fakültesi’nde özel olarak hazırlanan ve mühendislik disiplininin ileri gelen bilim insanlarının ismini taşıyan salonlar ev sahipliği yapıyor. Konferans süresince mühendislik alanına dair yüzlerce farklı bilimsel görüşün müstakil bir birikim oluşturması ve çözüm önerileri üretmesi hedefleniyor. 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bayburt'ta Gaziler Günü Dolayısıyla Tören DüzenlendiÖnceki Haber

Bayburt'ta Gaziler Günü Dolayısıyla Töre...

Bayburt- Gümüşhane Havalimanı 2020'de TamamlanacakSonraki Haber

Bayburt- Gümüşhane Havalimanı 2020'de Ta...

Yorum Yazın

Bayburt'un Bulunduğu 3. Ligde, Karabük İdman Yurdu ve 52 Orduspor Arasında Şaibe mi Dönüyor?
Bayburt Eminyet Müdürlüğü’nden Öğrencilere 23 Nisan Sürprizi
Bayburt’ta 112 Acil’de “WhatsApp’ta Teşhir” İsyanı: Sendika Yargıya Gitti
Bayburt Ülkü Ocakları Çocuk Bayramını Caddede Miniklerle Kutladı
Bayburt’ta Jandarma’dan Çocuklara 23 Nisan Neşesi “O ses Jandarma”
Bayburt Üniversitesi Avrupa Taekwondo’sunda Zirvede
Uyuşturucu Maddeyle Yakalanan 4 Şahsa Adli İşlem Uygulandı!
Bayburt AK Parti Gençlik Kolları’ndan Hem 23 Nisan Coşkusu Hem Farkındalık
Bayburt’ta ÜNİLİG Türkiye Rafting Şampiyonası Tamamlandı!
Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Renkli Etkinliklerle Kutlandı
23 Nisan’da Makam Koltukları Çocuklara Devredildi
Bayburt Üniversitesi'nde Acı Kayıp 2. Sınıf Öğrencisi Kalbine Yenildi
Bayburt'ta Ünilig Rafting Şampiyonası Açılışı Yapıldı
Çoruh’ta Kürekler Konuştu, Kıyasıya Yarış Renkli Görüntülere Sahne Oldu
Çiğdemtepe'li Minik Kalplerden Jandarmaya Şiir
Temsilcimiz Ligte Kalma Umutlarını Son Maça Bıraktı!
Bayburt’ta Uyuşturucu Alarmı: Yeni Bir Müdahale Daha!
Bayburt Şingah TOKİ Konutlarında Toprak Kayması Sonrası Çalışmalar Başladı
Çelik Bilek Spor Kulübü Türkiye Şampiyonası’nda Madalyaları Topladı
Bayburt, Ünilig Rafting Şampiyonası’na Ev Sahipliği Yapacak
Düğün Olsa 2025

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar