© Bayburt Haber 2007 - 2024

Vauk Tüneli'nde Çalışmalar Ödenek Yetersizliği Nedeniyle Durduruldu!

Bayburt-Gümüşhane arasında yapımı süren Vauk Tüneli inşaatı, ödenek yetersizliği nedeniyle durduruldu. 2017'de başlanan tünel inşaatının ne zaman yeniden başlayacağı belirsiz.

Bayburt-Gümüşhane arasında Vauk geçidinde yapımı devam eden tünel inşaatı, ödenek yetersizliği nedeniyle durduruldu. 2017 yılında başlayan Vauk Tüneli inşaatı, 2024 yılının Mayıs ayında kapatıldı ve tünelde çalışan işçilerin tamamı Kop Tüneli inşaatına yönlendirildi. Tünel inşaatında çalışan 300 işçi, yüzde 50’si tamamlanan projeyi bırakmak zorunda kaldı.

Vauk Tüneli ve Kop Tüneli inşaatlarını üstlenen Bayburt Grup firması yetkilileri, ödenek olmadığı için Vauk Tüneli'ndeki çalışmaları durdurduklarını bildirdi. Tasarruf tedbirleri kapsamında yüzde 65’i tamamlanmış projelere ödenek sağlanacağı belirtilmişti ancak Vauk Tüneli bu kapsamda yer almadı. 2019 yılında yapılan açıklamalarda, tünelin 2021 yılında hizmete gireceği söylenmişti ancak inşaatın ne zaman başlayacağı ve tamamlanacağı konusunda halen net bir bilgi bulunmuyor. Tıpkı 12 yıldır tamamlanamayan Kop Tüneli gibi.

Vauk Tüneli çalışmaları kapsamında iki adet tünel yer alıyor. İlk tünel 5 bin 900 metre, ikinci tünel ise 500 metre uzunluğunda olacak şekilde planlanmıştı. Proje tamamlandığında, 25 dakikalık mesafeyi 10 dakikaya düşürecek olan bu tünel ile toplam 14 bin 800 metre delme işlemi yapılacaktı.

Bayburt ve Gümüşhane halkı, tünel inşaatının ne zaman yeniden başlayacağı ve projenin tamamlanması için gerekli ödeneğin sağlanıp sağlanmayacağı konusunda yetkililerden açıklama bekliyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER