© Bayburt Haber 2007 - 2024

Vatandaşa Yerli Otomobili Sorduk

Yerli otomobil geçtiğimiz günlerde Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve birçok alanında uzman kişilerin katılımıyla Gebze'de tanıtıldı.TOGG, 2030 yılına kadar 5 model sunacak. İlk olarak C-SUV ardından bir C-Sedan modeli gelecek. Daha sonra C-Hatchback, B-SUV ve C-MPV modelleri sunulacak.
Yerli otomobil 200 bg ve 400 bg olmak üzere iki alternatifle sunulacak. Arkadan itişli veya çift motor 4 çeker sistemi sunulacak. 500 kilometre menzil ve hızlı şarjla 30 dakikanın altında şarj imkanı sağlayacak. Yerli otomobilin 200 bg'lik versiyonu, 0-100 km/s hızlanmasını 7.6 saniyede tamamlarken, 400 bg'lik versiyon aynı hıza 4.8 saniyede ulaşacak. Akıllı bağlantı ile yazılımların internet üzerinden güncellenmesi standart olarak sunulacak. Araç, seviye 3 otonom özellikler barındıracak.
Yerli otomobil, segmentinin en uzun aks mesafesine, en geniş iç hacmine ve en yüksek performansına sahip olacak. Otomobilin aks mesafesi 2,800 milimetre civarında olacak.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER