© Bayburt Haber 2007 - 2024

Meteoroloji Uyardı! Bayburt'ta Kuvvetli Rüzgar ve Fırtına Bekleniyor

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi, Erzurum, Erzincan ve Bayburt çevresinde meydana gelmesi beklenen kuvvetli rüzgar ve fırtına hakkında uyarıda bulundu.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi tarafıbdan yapılan açıklamada, 18 Kasım 2023 Cumartesi ve 19 Kasım 2023 Pazar günleri bu bölgelerde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli fırtına (70-90 km/saat) yer yer tam fırtına (90-110 km/saat) şeklinde esmesinin beklendiği belirtildi. Erzurum, Erzincan ve Bayburt çevresinde meydana gelmesi beklenen kuvvetli rüzgar ve fırtına hakkında uyarıda bulundu. 

Uyarıda, söz konusu fırtınanın neden olabileceği olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği vurgulandı. Bu olumsuzluklar arasında çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, ulaşımda aksamalar, soba ve baca gazı zehirlenmeleri gibi risklere karşı önlem alınması önerildi. Meteoroloji yetkilileri, halkın güvenlikleri için meteorolojik uyarılara dikkat etmeleri ve gerekli tedbirleri almaları çağrısında bulundu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER