© Bayburt Haber 2007 - 2024

Koronavirüs Nedeniyle Cadde ve Sokaklar Boş Kaldı

Bayburt’ta kıraathane, kafe ve daha bir çok iş yerinin faaliyetleri geçici süreliğine durduruldu. Alınan kararın ardından Bayburt halkı hiç alışık olmadıkları günler yaşamaya başladı. Şehir merkezi genelinde umuma açık mekanların büyük bir bölümü kapatılırken, üniversite ve okulların da tatil edilmesi ile birlikte Bayburt’ta ortaya çıkan görüntüler ise adeta hayalet şehrini andıran görüntülerin yansımasına neden oldu.

Hayati önem arz eden tedbirlerin alınması sonrası insanların evlerine kapanması ile sıkıntılı günler yaşayan Bayburt esnafını daha zorlu günler beklemeye başladı.

Özellikle Cuma günleri yoğun kalabalığın yaşandığı Bayburt’ta çekilen görüntülere bakıldığında, zorunlu olarak dışarı çıkanlar ve hizmet veren kamu kurumları ile açık olan bazı esnafların dışında şehir sessizliğe büründü. Bazı bankalar ise müşterilerini sıra ile içeri alarak işlemlerini yürütmeye başladı.

Alınan bütün tedbirlerin genel olarak uygulandığı Bayburt’ta evlerine kapanan vatandaşlar, il genelinde koranavirüsle ilgili hangi gelişmelerin yaşandığı konusunda yetkililerin açıklama yapmasını bekliyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER