© Bayburt Haber 2007 - 2024

Hedef Milli Forma

2019 yılında boş vakitlerini değerlendirmek ve spor yapmak için hocasının da yönlendirmesiyle güreşe başlayan Beyzanur Akkuş bir başarıya daha imza attı.

Demirözü İlçesinde yaşayan Beyzanur Akkuş, 2020 yılında katıldığı Türkiye Okullararası Genç Kadınlar Güreş Şampiyonası’nda ikincilik elde ettikten sonra geçtiğimiz Mart ayında Yozgat’ta gerçekleştirilen aynı organizasyonda Türkiye Şampiyonluğunu elde etmişti.

Son olarak 01 - 06 Haziran tarihleri arasında Konya’da düzenlenen U-15 Kadınlar Türkiye Şampiyonasına katılan Beyzanur Akkuş, burada gösterdiği etkili performans ile Türkiye ikincisi oldu. 62 kiloda mücadele eden ve rakiplerine oranla oldukça dezavantajlı bir durumda şampiyonaya hazırlanan Akkuş, elde ettiği ikincilikle bir kez daha gelecekte önemli başarılara imza atacağının sinyallerini vermiş oldu.

Henüz 15 yaşında olan ve ilde güreş sporuna yönelen kadın sporcu olmaması nedeniyle hazırlıklarını mankenle yapmak zorunda kalan Beyzanur, hedefinin Milli forma olduğunu ve ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeyi hayal ettiğini söyledi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER