© Bayburt Haber 2007 - 2024

Gelin-Görümce Davası,Sma Hastası Cennet Su Şartıyla Uzlaşıldı!

Bayburt'ta gelin ile görümce arasında yaşanan tartışma arbedeye dönüştü. Gelin, görümcesi hakkında şikayette bulundu. Olay uzlaştırma kapsamında çözülerek SMA hastası bir çocuğa bağışla sonuçlandı.

Bayburt’ta S.T isimli bir gelin ile görümcesi A.B arasında yaşanan tartışma, giderek büyüyerek arbedeye dönüştü. Arbede esnasında görümcesi tarafından darbedildiğini iddia eden S.T, emniyete giderek A.B hakkında şikayette bulundu. Bunun üzerine Bayburt Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından A.B hakkında “Basit Yaralama” suçundan soruşturma başlatıldı. Yürütülen çalışmalar neticesinde olayın uzlaştırma kapsamında olması nedeniyle dosya, Cumhuriyet Başsavcılığı Uzlaştırma Bürosuna sevk edildi.

Uzlaştırma Bürosu devreye girerek, taraflarla görüşmeler gerçekleştirdi. Müşteki S.T, uzlaşma şartı olarak görümcesinin SMA hastası bir çocuğa bağış yapmasını talep etti. Şüpheli A.B, gelinin bu şartını kabul ederek SMA hastası Cennet Su Ateş adına 8 bin lira bağışta bulundu. Bu gelişmenin ardından taraflar arasında anlaşma sağlanarak dosya, mahkemeye taşınmadan kapatılmış oldu.

Uzlaştırma sürecinde aktif rol oynayan Uzlaştırma Bürosu ekiplerinin özverili çalışmaları sayesinde olay, daha fazla büyümeden çözülerek tatlıya bağlandı. Hem taraflar uzlaştı hem de bağış sayesinde SMA hastası bir çocuk için önemli bir destek sağlandı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER