© Bayburt Haber 2007 - 2024

Eski Bayburt Kaymakamı ve Devlet Adamı Sabahattin Çakmakoğlu Vefat Etti!

Eski Bayburt Kaymakamı ve devlet adamı Sabahattin Çakmakoğlu, 93 yaşında hayatını kaybetti. Çakmakoğlu'nun cenazesi 25 Ekim'de Kayseri'de defnedilecek.

Bayburt’un eski kaymakamlarından ve önemli devlet adamlarından Sabahattin Çakmakoğlu, 93 yaşında vefat etti. 1960’lı yıllarda Bayburt Kaymakamlığı görevini yürüten Çakmakoğlu, Kop Şehitliği’nin yapımında önemli katkılarda bulunmuş, bu süreçte Garnizon Komutanı Kurmay Albay Bedrettin Demirel ve Bayburt Postası'nın kurucusu gazeteci Osman Okutmuş ile birlikte çalışmıştı.

Çakmakoğlu, kaymakamlık görevinin ardından İçişleri ve Milli Savunma Bakanlığı görevlerinde de bulunarak Türkiye’nin önemli idari pozisyonlarında yer aldı. Dün akşam saatlerinde hayatını kaybeden Çakmakoğlu'nun cenazesi, 25 Ekim Cuma günü, Kayseri İncesu Kara Mustafa Paşa Camii'nde Cuma namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından aile mezarlığına defnedilecek.

Türkiye siyasetinde iz bırakan isimlerden biri olan Çakmakoğlu, devlet adamlığı ve bürokratik kariyeri boyunca Bayburt ve diğer görev yaptığı yerlerde birçok önemli projeye imza atmış, yerel ve ulusal düzeyde takdir toplamıştı. Vefat haberiyle sevenlerini yasa boğan Çakmakoğlu’nun cenaze törenine çok sayıda devlet yetkilisi ve sevenlerinin katılması bekleniyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER