© Bayburt Haber 2007 - 2024

Bayburt’un Otopark Sorunu Çıldırtıyor

Bayburt’ta otopark sorunu her geçen gün daha da artıyor. Uzun süredir gündem de olan otopark sorunu çözüme kavuşturulamıyor. Şehirde trafiğe kayıtlı yaklaşık 15 bin civarı araç bulunurken, gurbetçilerin de şehre gelmesiyle trafik sorunu daha da çekilmez hale geldi. Bayburt’ta trafik sorununun en önemli kısmını otopark yetersizliği oluşturuyor.

Yeterli park alanı olmadığı için çeşitli yerlerde bulunan otoparklar dolup taşıyor. Otopark ta yer bulamayan araçlar ise park yasağı olan bazı caddelere park etmek zorunda kalıyor. Ayrıca park yeri olmadığı için yol kenarlarına park eden araçlar yüzünden trafik sıkışıklığı daha da artıyor. Kendilerine müşteri olarak gelen kişilerin araçlarını park edeceği yer bulamadığı için satış yapamadıklarını belirten esnaf, "Müşterinin haricinde mal getiren araçların da mal indirmede büyük sıkıntılar yaşıyoruz.” İfadelerinde bulundu.

Yaklaşan Kurban Bayramı sebebiyle şehre gelen gurbetçi ve köy halkı bu duruma isyan ederken, otopark sorununun biran önce çözülmesi gereken en önemli sorunlardan biri olduğunu dile getirdiler.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER