© Bayburt Haber 2007 - 2024

Bayburt'ta Petrol Sızıntısı Heyecanlandırdı

Gümüşhane Üniversitesi akademisyenleri yaptıkları çalışmaları artırmalarının ardından bölgenin petrol rezervi açısından potansiyeli olduğunu belirleyerek bölgede çalışma başlatılması talebinde bulundu.

Türkiye, son yıllarda enerji alanında adeta sınıf atladı.

Bunun ardından Gümüşhane Üniversitesi (GÜ) akademisyenleri, 1926 ve 1930’lu yıllarda Maden Tetkik Arama (MTA) Müdürlüğü tarafından Bayburt’ta yapılan petrol arama çalışmalarını derinleştirdi.Bölgede daha önce de petrol sızıntılarıyla ilgili yöre sakinlerinin talepleri olduğunu anlatan Prof. Dr. Nafiz Maden, Aşağı Çimağıl köyüne giderek yaptıkları çalışmalar neticesinde su yüzeyinde petrol sızıntılarını gözlemlediklerini ve petrol kokusunun bile hissedilebildiğini söyledi.

Yapısal ortam ve kayaç türleri petrol depolamasına uygun
Bayburt’un Aşağı Çımağıl köyünün bulunduğu alanda, Petekkaya Antiklinali’nin yanı sıra normal ve ters faylarla dokunak halinde, Jura yaşlı türbiditik çökeller ile Alt Miyosen jips ara katkılı kumtaşı, çakıltaşı, silttaşı ve kireçtaşından oluşan evaporit çökellerinin bulunduğunun altını çizen Prof. Dr. Enver Akaryalı, Aşağı Çimağıl köyünde petrol depolanması için uygun yapısal ortam ve kayaç türlerinin bulunduğunu belirtti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER