© Bayburt Haber 2007 - 2024

Bayburt'ta Okur Yazar Buluşmaları Gerçekleştirildi

Bayburt Yardımlaşan Gençlik Gelişen Çocuklar Derneğinin Çocukların Mihmandarı Gençlik Projesi kapsamında gerçekleştirilen Okur Yazar Buluşmalarının ilki eğitimci yazar/şair "ÖZCAN AKBAŞ"ın katılımıyla dernek merkezinde Bayburt Üniversitesi öğrencileri ile bir araya geldi.

Dernek başkanı Samet Ergün İçişleri Bakanlığı Sivil toplumla ilişkiler Genel müdürlüğünce projelerinin desteklendiğini ve proje kapsamında sosyal ve kültürel birçok etkinliğin olduğunu ifade ederek katılımcılara teşekkür etti.
Yazar Özcan Akbaş: konuşmasında’ konuşmak hazırlar, okumak doldurur yazmaksa olgunlaştırır’ kıymetli gençler sizde okuyarak bu tür edebi sohbetlere daha sık katılarak kendinizi geliştirebilirsiniz şeklinde tavsiyelerde bulundu. 
Şairin kendi sesinden şiirleri okundu; şiirlerin okunmasının ardından okurların sorularını cevapladı. Şair Özcan Akbaş ‘Hazan Rüzgârı’ isimli kitabını okurları için imzaladı. Söyleşide bulunan eski öğrencilerinin ısrarı üzerine şair Özcan Akbaş okurlardan gelen istekleri bağlama eşliğinde seslendirdi. 
Okur yazar buluşmalarının ikinci konuğu eğitimci yazar/şair Onur Şahin oldu. Proje ofisinde gerçekleştirilen programa Bayburt Üniversitesi öğrencileri katıldı.
Şahin, kitap okumanın alışkanlık haline getirilmesi ve okumanın insan zihni üzerindeki etkisiyle ilgili konuşan Şahin iyi bir konuşma altyapısının iyi bir okuyucu olmaktan geçtiğini söyledi. 
Öğrencilerden gelen soruları da yanıtlayan şahin, katılımcılara şiirlerini seslendirdi, programın sonunda Gamdan Kale ve Bun isimli kitaplarını imzaladı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER