© Bayburt Haber 2007 - 2024

Bayburt'ta Hüsame Köklü Kadın Eğitim Merkezi'nin Temeli Atıldı

Bayburt'ta, kadınların sosyal, kültürel ve ekonomik güçlerini artırmayı hedefleyen önemli bir adım atıldı. Baksı Kültür ve Sanat Vakfı tarafından Kaleardı Mahallesi'nde düzenlenen temel atma töreniyle, Hüsame Köklü Kadın Eğitim Merkezi'nin yapımına başlandı.

Merkezin temeli, bölgenin önemli isimleri ve vatandaşların katılımıyla gerçekleştirilen törenle atıldı.

Bayburt Valisi Mustafa Eldivan, merkezin Bayburt'a büyük katkılar sağlayacağına inandığını belirtti. Kadınları merkeze alan ve üretime katılmalarını teşvik eden bu eğitim merkezinin, ilin ve ülkenin kalkınmasına önemli bir katkı sağlayacağına dikkat çekti. Ayrıca, yerel dokumaların modern estetik anlayışıyla yeniden yorumlanması ve üretilmesine de öncülük edecek olan merkezin, ilimiz ve ülkemiz için örnek teşkil edeceğini ifade etti.

Temel atma törenine, Bayburt Valisi Mustafa Eldivan ve Milletvekili Prof. Dr. Orhan Ateş gibi önemli isimlerin yanı sıra Belediye Başkan Vekili Mustafa Akbaş, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mutlu Türkmen, Baksı Müzesi Kurucusu Prof. Dr. Hüsamettin Koçan, İl Emniyet Müdürü Nihat Uzun, İl Jandarma Komutanı Albay Dr. Talha Övet, İl Genel Meclisi Başkanı Hüseyin Şahin ve bölge halkı da katıldı.

Hüsame Köklü Kadın Eğitim Merkezi'nin, Bayburt'ta kadınların güçlenmesine ve toplumsal kalkınmaya önemli bir katkı sağlayacağı umut ediliyor. Bu merkezin açılmasıyla birlikte, kadınların eğitim ve istihdam konularında desteklenmesi ve yeteneklerinin geliştirilmesi hedefleniyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER