© Bayburt Haber 2007 - 2024

Bayburt’ta Covid-19 Tablosunda Son Durum

Bayburt’ta artış gösteren koronavirüs vaka sayısında son bir hafta içinde yüzde 25 civarında istikrarlı bir düşüş yaşanmaya başlandı.

Ülke genelinde bazı bölgelerde koronavirüs vaka sayılarında son günlerde artış yaşanırken, Bayburt’ta vaka sayılarında son bir hafta içinde düşüş yaşandı ve Bayburt Devlet Hastanesinde tedavi gören hasta sayısı 21’den 15’e düştü.

Bir hafta önce koronavirüs vaka sayılarında artış yaşanan ve endişe verici bir sürecin yaşandığı kentte, alınan tedbirler ve vatandaşların özen gösterdiği maske kullanımı vaka sayılarının azalmasında önemli bir faktör olarak değerlendiriliyor.

Bütün bu olumlu gidişata rağmen vaka ve taburcu sayılarında günlük olarak değişiklikler yaşandığı bu nedenle vatandaşların alınan tedbirlere titizlikle riayet etmeleri gerektiğini belirten yetkililer, koronavirüs salgınının henüz sona ermediğini, özellikle tatil dönemi olması nedeniyle kentte her geçen gün nüfus artışının yaşandığını bu nedenle vatandaşların alınan tedbirlere daha fazla özen göstermelerinin büyük önem arz ettiğini vurguluyorlar.

3 Temmuz 2020 Cuma günü Bayburt’ta koronavirüs tablosunda son durum şöyle:

Toplam vaka sayısı : 284

Toplam taburcu edilen sayı : 251

Toplam tedavi gören hasta sayısı : 15

Toplam vefat sayısı : 18

Yoğun bakımda yatan : 0

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER