© Bayburt Haber 2007 - 2024

Bayburt Valiliğinden Öğrencilere Kalacak Yer Temini

2019-2020 öğretim yılı kapsamında Bayburt Üniversitesinde eğitim görmeye hak kazanan öğrenciler kalacak yer bulamadıkları için Bayburt Valiliği'nden yardım talebinde bulundular.

2019-2020 öğretim yılı kapsamında Bayburt Üniversitesinde eğitim görmeye hak kazanan ve bu yıl kayıt yaptırıp Bayburt’a gelen öğrenciler, kalacak yer bulma ve yerleşme konusunda sıkıntı yaşadılar. Konuyla ilgilenen Bayburt Valiliği,kalacak yer bulma konusunda sıkıntı yaşayan öğrencilerin kalabilmesi için ev tutulmasında yardımcı olurken hem de devlet kurumlarının misafirhanelerinin öğrencilere açılmasını sağladılar.

 

BAYBURT HABER EKİBİNİN ÖZEL OLARAK VALİLİKTEN ALDIĞI AÇIKLAMAYA GÖRE:

 

Bayburt Valiliği olarak kalacak yer bulma sorunu yaşayan öğrencilerimizle ilgileniyoruz. Hiçbir öğrencimizi geri çevirmeden yardımcı oluyoruz. Bu kapsamda devletimizin misafirhanelerini öğrencilerimize açtık. Öğretmenevi günlük ücretlerini  65 Tl’den 40 Tl’ye düşürdük, diğer devlet kurumlarının misafirhanelerinin de günlük ücretlerini düşürerek öğrencilerimizin mağduriyet yaşamaması adına gerekli işlemleri yaptık. Ayrıca misafirhaneler dışında öğrenciler için 5 ev temin ettik. Kiralama aşamasından,ev eşyası ihtiyaçlarının karşılanmasına kadar yardımcı olduk. Gerektiğinde valilik personelimiz,öğrencilerin ev eşyalarının temin edilen evlere taşınmasında hiçbir fedakarlıktan kaçınmayarak yardımcı oldular ve olmaya da devam edeceğiz. Valimiz Cüneyt Epcim konuyla yakından ilgilenmektedir ve gerekli işlemler valiliğimiz bünyesinde yapılmaya devam edecektir.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER