© Bayburt Haber 2007 - 2024

Bayburt ESOB Başkanı: "Araç muayene ücretleri için planlanan zam kabul edilemez!"

Bayburt Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mevlütoğulları, 2024 yılında planlanan araç muayene ücretlerine yönelik yüzde 58,46'lık zam konusunda endişelerini dile getirdi. Mevlütoğulları, bu artışın sürücüler üzerinde büyük bir yük oluşturacağını vurgulayarak, "Bu zamlar kesinlikle kabul edilemez" dedi.

Başkan Mevlütoğulları, özellikle ticari araçları kullanan ve geçimini bu araçlarla sağlayan bireylerin bu zammın altında ezilmemesi gerektiğini ifade etti. Yüzde 50'nin üzerinde planlanan zammın, vatandaşların maliyetini artıracağını ve özellikle ticari araç sahiplerini olumsuz etkileyeceğini belirtti.

Ayrıca, Mevlütoğulları açıklamasında, bu zamların kabul edilemez olduğunu belirtirken, muayene ücretlerini geciktiren araç sahiplerinden alınan aylık yüzde 5 faizin de adaletsiz olduğunu düşündüklerini belirtti. Mevcut mali zorluklarla baş etmeye çalışan araç sahiplerinin bu tür ek yüklerle karşılaşmaması için çözüm önerileri sunarak, özellikle ticari araç sahiplerine yönelik özel indirimlerin düşünülmesi gerektiğini dile getirdi.

Son olarak, Mevlütoğulları'nın açıklamasında, ticari araç sahiplerine yönelik esneklik ve özerklik talebiyle birlikte, araç muayene ücretlerindeki düzenlemelerin gözden geçirilmesi ve yeniden düzenlenmesi çağrısında bulundu.

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER