© Bayburt Haber 2007 - 2024

Bayburt Emniyetinden 'UYUMA' Uygulaması ve Uyuşturucuyla Mücadele Eğitimi

Bayburt İl Emniyet Müdürlüğü, uyuşturucuyla mücadelede farkındalığı artırmak amacıyla geniş kapsamlı bilgilendirme ve eğitim faaliyetleri yürütüyor.

Bayburt İl Emniyet Müdürlüğü, uyuşturucu suçlarıyla mücadeleyi bilgilendirme ve eğitim faaliyetleriyle sürdürüyor. Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Bayburt Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) bünyesinde öğrencilere ve personele yönelik "Metamfetamin İle Mücadele Eğitimi" düzenledi. Bayburt’taki okullarda öğretmenlere yönelik olarak ise "En İyi Narkotik Polisi; Anne" projesi kapsamında Narkoyetişkin eğitimi verildi. Eski ve Yeni Sanayi bölgelerinde çalışanlara yönelik de Metfotoblok eğitimleri gerçekleştirildi.

Emniyet Müdürlüğü, uyuşturucu kullanımının önlenmesi ve toplumdaki farkındalığın artırılması için vatandaşların yoğun olarak bulunduğu alanlarda bilgilendirme broşürleri dağıttı. Vatandaşlara uyuşturucu kullanımı veya ticaretine dair bir durumla karşılaştıklarında, “UYUMA” uygulaması ya da 112 Acil Çağrı Hattı üzerinden bildirimde bulunmalarının önemini vurguladı. “UYUMA” uygulamasının tanıtımıyla toplumun her kesiminde duyarlılığı artırmayı hedefleyen Bayburt Emniyet Müdürlüğü, uyuşturucuyla mücadelede etkin bir toplumsal dayanışmanın önemine dikkat çekiyor.

 

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER