© Bayburt Haber 2007 - 2024

Akşar Genç Osman İmam Hatip Ortaokulu’ndan Örnek Proje

Akşar Genç Osman İmam Hatip Okulu Yönetici ve Öğretmenleri, pandemi sürecinde oluşan boşluğu doldurabilmek adına örnek bir projeye imza attılar.

Taşımalı öğrencilerin hafta sonu okula gelememeleri ve okuldaki öğrenci sayısının yetersiz olması nedeniyle kurs açamayan okul yöneticileri bir proje hazırlayarak öğrencilerin evlerinde okuldaymış gibi ders çalışmalarına ve konu işleyebilmelerine olanak sağlayan bir çalışma yaptılar.
Uygulamaya konulan proje ile öğretmen, öğrenci ve veli işbirliğiyle öğrencilerin ulusal sınavlardaki başarılarını artırmak hedefleniyor. 
Dijital materyaller ve uzaktan eğitim yolu ile öğrencilerin pandemi sürecinde yaşadıkları eksikliklerin giderilmesinin yanı sıra daha verimli ve başarıya yönelik bir çalışma yaparak temel eğitimden orta öğretime geçiş sınavına hazırlanacak olan öğrenciler, her konu sonunda katılacakları testlerden başarılı sonuç almaları halinde bir sonraki konuya geçecekler. Verilecek ödüllerle motivasyonun artırılmasının da düşünüldüğü proje kapsamında öğrenci velileriyle de sık sık toplantılar yapılarak ekip çalışması ile başarının sürdürülebilir olması sağlanacak.
Proje hakkında görüşlerini aktaran Okul Müdürü Efkan Yazıcıoğlu, öğrencileri daha iyi bir geleceğe hazırlamak için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini belirterek, “hazırladığımız proje ile köy okulu olmamızın dezavantajlarının yanı sıra taşımalı olarak okulumuza gelen öğrencilerimizin, diğer öğrencilerden geri kalmalarının önüne geçerek onların geleceğe daha iyi hazırlanmalarını sağlamaya çalışacağız. Öğretmen, veli ve öğrenci işbirliği ile önemli başarılara imza atacağımıza inanıyorum” ifadelerini kullandı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER