Bayburt
DOLAR34.5382
EURO37.2859
ALTIN2998.5

İçişleri Bakan Yardımcısı Prof Dr Sabri Erdil İzdes Toplatısı Sonrası Açıklamalarda Bulundu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İçişleri Bakan Yardımcısı Prof Dr Sabri Erdil İzdes Toplatısı Sonrası Açıklamalarda Bulundu
Abone ol
Bayburt Valiliğinde İzleme ve Değerlendirme Sistemi Projesi (İZDES) toplantısı İçişleri Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Tayyip Sabri Erdil başkanlığında gerçekleştirildi.

Bayburt Valiliği’nde düzenlenen toplantıya Vali Ali Hamza Pehlivan, Jandarma Genel Komutanlığı Lojistik Hizmetler Başkanı Tuğgeneral Abdullah Koçum, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hasan Koçyiğit, Vali Yardımcıları Ayhan Yazgan ile Coşkun Öztürk, Aydıntepe Kaymakamı Mustafa Akın, Demirözü Kaymakamı Ömer Coşkun, İl Emniyet Müdürü Sezayi Er, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Halil Murat Bilgiç, İl Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürü Ayşegül Ekici Lafcı, İl Göç İdaresi Müdürü Hüsnü Yağmur, AFAD İl Müdürü Adil Arslan ve İçişleri Bakanlığı’nın İZDES heyeti temsilcileri katıldı.

Bakan Yardımcısı Erdil toplantı sonrası yaptığı açıklamada devam edilen kararlı operasyonlarla terör örgütlerinin eylem yapma kabiliyetinin ortadan kaldırıldığını söyledi.

Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bakan Yardımcısı Erdil, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin vatandaş odaklı devlet hizmetlerinin planlanması ve kurgulanması ile vatandaş memnuniyetini esas alan yeni devlet algısının sağlanması kapsamında hayata geçirilen projenin İçişleri Bakanlığı ayağındaki faaliyetleri incelemek üzere Bayburt’a geldiklerini belirtti. Bakan Yardımcısı Erdil, projenin İçişleri Bakanlığı başta olmak üzere devlet kurumlarının hizmetlerini kamuya daha etkin, bürokratik iş ve işlemleri azaltarak sunmasını kurguladığını belirterek, “Bu proje ile İçişleri Bakanlığı’nın taşradaki hizmet kalitesini ölçümlemeye ve değerlendirmeye çalışıyoruz. Bunun yanı sıra merkez ile taşra arasındaki iletişimi ve etkileşimi artırmayı planlıyoruz. İlave olarak taşradaki ilgili tarafların değerlendirmesini almaya çalışıyoruz ve ayrıca illerimiz ile bölgelerimizdeki iyi örnek uygulamalarını alarak onların geliştirilmesi ve yaygınlaştırılmasını sağlamaya çalışıyoruz.” dedi.

Bir yıldır sürdürülen proje çerçevesinde 81 ilin ziyaret edildiğini dile getiren Bakan Yardımcısı Erdil, “Geride bıraktığımız 6 aylık süre içerisinde bütün Bakan Yardımcılarımızla birlikte 27 ilimizi tekrar ziyaret ettik. Bu ziyaretlerimiz kapsamında Valilerimiz ve illerimizdeki İçişleri Bakanlığı birim amiri müdürlerimizle değerlendirmeler yapıyoruz. Sivil Toplum Kuruluşları ile beraber olacağız. STK’larda oda başkanları, esnaf ve sanatkar odaları başkanları, muhtarlar, okul aile birliği sorumluları ve diğer dernek ve STK Başkanları ile ildeki İçişleri Bakanlığı’mızın hizmetlerini değerlendiriyoruz. Bununla birlikte gazilerimiz, şehit yakınlarımızı, vatandaşlarımızı ve göç yoluyla gelmiş konuklarımızı ziyaret ediyoruz. Geçen altı aylık süreç içerisinde 800 STK ile görüştük. 500’den fazla ev ziyaretinde bulunduk. 7 bin 600 civarında vatandaşımızdan değerlendirmeler aldık. Bugün de bu çalışmayı Bayburt’ta sürdüreceğiz. Sayın Valimizin sıcak karşılaması ve güzel bir çalışma toplantısı ile ilk seansını ildeki birim amirlerimizle tamamladık. Projenin diğer ayaklarını sürdüreceğiz.” İfadelerini kullandı.

Erdil, İçişleri Bakanlığı’nın önemli hizmetlerinin diğer bir ayağında güvenlik yönetimi, asayiş ve huzurun tesisi ile ilgili çalışmalar olduğundan bahsetti. Söz konusu çalışmalar kapsamında önemli bir gündem maddesi olan terör örgütlerine değinen Erdil, “Başta Sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu enerji ve kararlılık ile Sayın Bakanımızın da çok yüksek bir operasyon kapasitesi ve saha hâkimiyetiyle çok şükür terörle ilgili mücadelede Türkiye önemli bir noktaya geldi. Ciddi bir başarı sağladı. Artık terör örgütleri PKK, DHKPC hatta FETÖ eylem yapma kapasitesi ortadan kalktı. Eylem yapamaz noktaya geldiler çok şükür. Devlet yüksek bir kapasite ortaya koydu ve bu noktaya ulaştı.” açıklamasında bulundu.

Erdil açıklamalarına şu şekilde devam etti: “İçişleri Bakanlığımız bu geçen süre içerisinde mala karşı işlenen suçlarda, hırsızlıkta, asayiş olaylarında, örgütlü suçlarda, trafikle ilgili mücadelede, uyuşturucuyla mücadelede yüksek operasyonlar, takipler, şok operasyonlar yaparak trafik kazalarında sadece geçen üç aylık sürede yüzde 36 civarında azalma olmuş. Ölümlü trafik kazalarında ise yüzde 27 azalma oldu. Bu iyileşme geçen üç aylık süre içerisinde yakın takip, denetim, baskılama, operasyon ve takipler neticesinde oldu. Bununla birlikte asayişe ilişkin, hırsızlığa ilişkin diğer suçlarda da çok üst düzey iyileşmeler oldu. Uyuşturucuyla ilgili mücadelede, uyuşturucu malzemelerin takip edilmesi, toplanması, arzın kontrol edilmesi konusunda yine İçişleri Bakanlığımızın görevi olduğu için çok yüksek bir kapasiteyle çalışılıyor. Geçen yıl içerisinde 20 tona yakın eroin yakalandı. İki gün önce 7 ton esrar maddesi ele geçirildi. Uyuşturucularla ilgili özellikle de kimyasal uyuşturucularla ilgili çok yüksek bir takip, değerlendirme ve operasyon ile birlikte dünyada uyuşturucu malzemesi toplama konusunda Türkiye ikinci sırada. Uyuşturucunun arzını ciddi anlamda kontrol altına aldık. Ancak kullanımı ile ilgili daha etkin takipler gerekiyor. O istikamette de kamu kurumlarımız etkin çalışıyor.”

Açıklamalarında 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerine de değinen Bakan Yardımcısı Erdil, “Seçim güvenliğinin sağlanması, ilgili adayların, partilerin çalışmalarını güven içerisinde sorunsuz bir şekilde sürdürmeleri istikametinde onların güvenliğini sağlamak ve seçim günü sandık güvenliğini sağlamak konusundaki çalışmaları da Sayın Valimizin koordinasyonunda ilgili arkadaşlarımızla değerlendirdik. Bu istikamette Bakanlığımız, Sayın Bakanımız bütün il valilerimizle iki hafta önce planlı toplantılar yaptı. İlgili çalışmalar yeniden değerlendirildi. Seçim iradesinin manipüle edilmemesi, halkın iradesinin özgürce oluşması konusunda devlet ve İçişleri Bakanlığı olarak gerekli çalışmalar yapılacak. Her türlü manipülasyona meydan vermeyecek önlemler alınacaktır. Siyasi baskı, siyasi şiddet, siyasi yönlendirme ve tehditlerde dâhil devlet ilgili takip ve denetimleri yapacaktır. Seçimin de inşallah sağlık ve huzurla geçmesini diliyoruz.” dedi.

Türkiye’nin seçimler konusunda yüksek bir yeteneğe sahip olduğunu belirten Erdil, “Yılda birkaç seçim yapıyoruz. Çok şükür hiçbir seçimde de hiçbir ciddi olay ortaya çıkmıyor. Seçim sonucunu etkileyecek hiçbir olay ortaya çıkmıyor. İlgili kurumlarımız yüksek deneyim ve tecrübe ile vatandaşlarımız da yüksek bir duyarlılık ve titizlikle seçim görevlerini yerine getiriyorlar.” diye konuştu.

Vali Ali Hamza Pehlivan ise İçişleri Bakanlığı Birimlerinin hizmet sahasında etkinlik ve verimliliklerini artırmaya yönelik hayata geçirilen İzleme ve Değerlendirme Sistemi Projesi kapsamında Bayburt’a gelen Bakan Yardımcısı Erdil’e şükranlarını sundu. İlgili konuların daha kapsamlı ve detaylı bir şekilde ele alınmasına imkân tanıması dolayısıyla Bakanlık tarafından üst düzey ziyaretlerin yapılmasının ziyadesiyle faydalı olduğunu kaydeden Vali Pehlivan, “Biraz önce değerlendirme toplantımızı yaptık. Bayburt ilimiz çok şükür huzurlu ve güvenli bir il. Bununla birlikte elbette ki başta güvenlik ve asayiş konuları olmak üzere, trafik, bağımlılıkla mücadele, nüfus hizmetleri, göç idaresi kapsamındaki hizmetler, emniyet ve jandarma birimlerinin sorumluluk alanındaki hizmetler gibi birçok konuyu ilgili birimlerimizin yetkililerinin ve bakanlık bürokratlarının da katılımıyla değerlendirme imkânımız oldu. Bakanlık düzeyinde yapılan bu ziyaretleri gerçekten bizlere çok önemli katkıları oluyor. Valilik olarak ilgili bütün birimlerimizle birlikte Bakanlığımızın hedefleri doğrultusunda hizmet süreçlerinin takibi ve atılması gereken ilave adımlar konusunda bilgileniyoruz. İlgili arkadaşlarımız da bu konuda gerekli notlarını alıyor. Eksiklikler varsa tamamlanmasıyla ilgili vakit kaybetmeksizin gerekli çalışmaları yürütüyorlar. Bu vesileyle Sayın Bakanımız zatıâlinize ve ekibinize tekrar ilimizi teşriflerinizden dolayı şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

İçişleri Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Tayyip Sabri Erdil açıklamalarının ardından programına devam etmek üzere Bayburt Valiliği’nden ayrıldı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bayburt Belediyesi’nden Dolmuşlarla İlgili AçıklamaÖnceki Haber

Bayburt Belediyesi’nden Dolmuşlarla İlgi...

Lider 2. Mağlubiyetini AldıSonraki Haber

Lider 2. Mağlubiyetini Aldı

Yorum Yazın

Bayburt Özel İdare Spor'a Maç Öncesi Emniyetten Moral Desteği
Bayburt’tan Erzurum'a Yolcu Taşıyan Minibüs, Tıra Çarptı: 5 Yaralı!
Bayburt'ta Kaçakçılıkla Mücadelede Önemli Operasyon!
Bayburt'un Yüksek Kesimlerinde Kar Yağışı Etkili Oldu: Soğanlı Dağı Beyaza Büründü!
Bayburt'ta Doğa Yürüyüşü ve Fidan Dikimi Etkinliği Gerçekleştirildi!
TÜRKAV Bayburt İl Temsilciliği'nde Devir Teslim Töreni Gerçekleşti
Bayburt'ta Eylül Ayında Konut Satışlarında Yüzde 40 Artış
Bayburt’ta Öğrenci Servislerine Denetim: Güvenlik Önlemleri Kontrol Edildi!
Bayburt'ta Havalar Soğudu! Kar Bekleniyor!
Bayburt’ta Öğrencilere Afet Eğitimi ve Tatbikat Düzenlendi
Bayburt SGK Müdürü: "Kayıt Dışı Çalışmayın, Çalıştırmayın!"
Bayburt'ta Anayasanın İlk Dört Maddesi Üzerine Halkın Görüşleri!
Bayburt'ta Kenevir Operasyonu: 10 Kök Kenevir Ele Geçirildi!
Bayburt'ta silah ve Mühimmat Kaçakçılığı Operasyonu!
Bayburt Jandarması, 13 Yıl Hapsi Bulunan Suçluyu Trabzon'da Yakaladı!
Muhammed Şimşek 597,5 Kilo Kaldırdı Dünya İkinci Oldu!
Bayburt Özel İdarespor Son Dakikada Beraberliği Yakaladı!
Bayburt'ta Cip İle Otomobil Çarpıştı: 2 Yaralı!
Bayburt'ta Su Ürünleri Denetimi: Balıkçılara Uyarılar Yapıldı!
Bayburt'ta Bilim Ve Teknolojiye Yolculuk: "Bilimin Işığında Bayburt" Projesi

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar