Bayburt
DOLAR34.2577
EURO37.2568
ALTIN2990.4

Bayburt' ta Oku Keşfet Uygula Projesi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bayburt' ta Oku Keşfet Uygula Projesi
Abone ol
Vali Ali Hamza Pehlivan, Oku Keşfet Uygula (OKU) projesi kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen kitap okuma etkinliğine katıldı.Bayburt Valiliği himayesinde yürütülmekte olan “Yol Arkadaşınız Kitap Olsun” projesi kapsamında “Kitap Kurtları Okuyor” başlığı altında düzenlenen etkinliğe İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Karakaşoğlu,okul müdürleri,öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Vali Pehlivan burada yaptığı konuşmada etkinliğe katılan öğrenci ve öğretmenlerini kitap okumaya verdikleri önemden dolayı kutladı ve teşekkür etti. Etkinliğin çok güzel ve anlamlı olduğunu belirten Vali Pehlivan, “Bu faaliyetin öznesi çocuk ve nesnesi kitap. Eğitim öğretim hizmetleri içerisinde çok değişik başlıklarımız var. Müfredat dahilinde okullarımızda öğretmenlerimiz marifetiyle çok kapsamlı hizmetler ortaya konuluyor. Bu hizmetlerin kalitesinin artırılması, öğrenci ve gençlerimizin ilim ve irfanla yetişmesi, öğrendiklerini idrak etmesi, yaşadığı toplumu, ülkeyi, devleti, milleti tanıması, tarihini dünü ve bugünüyle çok daha iyi kavramasını sağlamak hususunda bağlamında araştırmak, okumak çok müstesna bir yer tutuyor. Bu yüzdendir ki çocuklarımız ve gençlerimizin çok erken yaşlarda bu okuma alışkanlığını hayatlarının ayrılmaz bir parçası olarak kabul etmelerini ve uygulamalarını istiyoruz.” dedi.

Konuyla ilgili yapılan tüm çalışmalara karşın kitap okuma seviyesinin istenilen seviyelerde olmadığına dikkat çeken Vali Pehlivan, “Bu oranı artırmak durumundayız. Bunu sağladığımızda hangi işi yapıyorsa yapsın ülkemizin her ferdinin daha bilinçli, daha duyarlı, daha olgun bir şekilde hareket edip hayatta daha başarılı olacağını göreceğiz.” diye konuştu.

Vali Pehlivan kitapların her birinin kendine özgü dili, anlatımı ve içeriğiyle bir dünya olduğunu ifade etti. Kitap okuma alışkanlığının sadece öğrenciler tarafından değil toplumun tüm kesimleri tarafından benimsenmesi adına ülke genelinde kampanyalar uygulandığına işaret eden Vali Pehlivan, “Biz de “Yol Arkadaşınız Kitap Olsun” adı altında böyle bir proje yürütüyoruz. Bunu bir kampanyaya dönüştürdük. Bugüne kadar vatandaşlarımıza binlerce kitap dağıttık. Sağ olsun arkadaşlarımız bu işe sahip çıktılar. Bu kampanyalar vesilesiyle her yaş grubundan vatandaşlarımızın ilgisini görmek bizi ayrıca sevindirdi. Kampanyaların adı ne olursa olsun asıl olan gereğini ifa etmektir. Sizler bunun en somut örneğini bu etkinlik vesilesiyle ortaya koydunuz. Hepinizi yürekten kutluyorum,başarılar diliyorum.” şeklinde konuştu.

Kitap okumanın son derece önemli olduğunu belirten İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Karakaşoğlu ise, “Bizim hayata hazırlanmamızda, yaşamımızda karşılaştığımız durumlarda okuduğumuz romanlarda var olan şahsiyetlerin tutum ve davranışları bizlere yol gösteriyor. Biz ideal öğretmen olmayı Reşat Nuri Gültekin’in Çalıkuşu isimli eserindeki öğretmen ‘Feride’den, dava adamı olmayı Mustafa Kutlu’nun ‘Ya Tahammül Ya Sefer’ adlı kitaplarından öğrendik. Bunun için her kitap bir dünya demektir. Dünyanız çok zengin. Siz tebrik ediyor ve saygıyla selamlıyorum. Daha çok okuyup, daha çok üreteceğiz ve daha çok kitap tüketeceğiz. Bu anlamda kitap tüketmenin faydasını göreceğiz.” İfadelerini kullandı.

Vali Pehlivan daha sonra kitap hediye ettiği öğrencilerle birlikte kitap okudu.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bayburt'ta 1700 Yıllık Tarihiyle Ayasofya KonferansıÖnceki Haber

Bayburt'ta 1700 Yıllık Tarihiyle Ayasofy...

Bayburt Belediyesinde Devir Teslim TöreniSonraki Haber

Bayburt Belediyesinde Devir Teslim Tören...

Yorum Yazın

Bayburt Özel İdare Spor'a Maç Öncesi Emniyetten Moral Desteği
Bayburt’tan Erzurum'a Yolcu Taşıyan Minibüs, Tıra Çarptı: 5 Yaralı!
Bayburt'ta Kaçakçılıkla Mücadelede Önemli Operasyon!
Bayburt'un Yüksek Kesimlerinde Kar Yağışı Etkili Oldu: Soğanlı Dağı Beyaza Büründü!
Bayburt'ta Doğa Yürüyüşü ve Fidan Dikimi Etkinliği Gerçekleştirildi!
TÜRKAV Bayburt İl Temsilciliği'nde Devir Teslim Töreni Gerçekleşti
Bayburt'ta Eylül Ayında Konut Satışlarında Yüzde 40 Artış
Bayburt’ta Öğrenci Servislerine Denetim: Güvenlik Önlemleri Kontrol Edildi!
Bayburt'ta Havalar Soğudu! Kar Bekleniyor!
Bayburt’ta Öğrencilere Afet Eğitimi ve Tatbikat Düzenlendi
Bayburt SGK Müdürü: "Kayıt Dışı Çalışmayın, Çalıştırmayın!"
Bayburt'ta Anayasanın İlk Dört Maddesi Üzerine Halkın Görüşleri!
Bayburt'ta Kenevir Operasyonu: 10 Kök Kenevir Ele Geçirildi!
Bayburt'ta silah ve Mühimmat Kaçakçılığı Operasyonu!
Bayburt Jandarması, 13 Yıl Hapsi Bulunan Suçluyu Trabzon'da Yakaladı!
Muhammed Şimşek 597,5 Kilo Kaldırdı Dünya İkinci Oldu!
Bayburt Özel İdarespor Son Dakikada Beraberliği Yakaladı!
Bayburt'ta Cip İle Otomobil Çarpıştı: 2 Yaralı!
Bayburt'ta Su Ürünleri Denetimi: Balıkçılara Uyarılar Yapıldı!
Bayburt'ta Bilim Ve Teknolojiye Yolculuk: "Bilimin Işığında Bayburt" Projesi

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar