Bayburt
DOLAR37.9713
EURO41.1661
ALTIN3822.9

Bayburt - Gümüşhane Havalimanı İnşaatında Çalışmalar Pistte Sürüyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bayburt - Gümüşhane Havalimanı İnşaatında Çalışmalar Pistte Sürüyor
Abone ol
Bayburt ve Gümüşhane illerine hizmet verecek yıllık 2 milyon yolcu kapasiteli havalimanı inşaatındaki pist dolgu çalışmaları yüzde 30'a ulaştı

İki kenti havalimanı ile buluşturacak Gümüşhane'nin Köse ilçesine bağlı Salyazı köyünde yapımı süren havalimanında pist ve altyapı çalışmaları 250 kişilik ekiple ara vermeden devam ediyor.

Gümüşhane şehir merkezine 67, Bayburt'a ise 47 kilometre uzaklıkta bulunan ve yer tesliminin ardından 13 Mart'ta yapımına başlanan havalimanı projesinin 31 Mart 2020'de tamamlanması öngörülüyor.

Büyük uçakların rahatlıkla inebileceği, yan yollarla 60 metre genişliğinde, 3 kilometre uzunluğunda piste sahip olacak havalimanının bölgedeki turizm, ticaret, sanayi ve istihdamın gelişmesine de katkı sağlaması hedefleniyor.

-"365 gün 24 saat emniyetli inişe ve kalkışa müsait bir havaalanı olacak"

Alanda süren çalışmaları inceleyen ve beraberinde AK Parti Gümüşhane Milletvekili Cihan Pektaş, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Emin Erdoğdu, Kelkit Belediye Başkanı Aziz Nas ve İl Genel Meclis üyeleriyle yetkililerden bilgi alan AK Parti Gümüşhane Milletvekili Hacı Osman Akgül, gazetecilere yaptığı açıklamada, havalimanın bölge için çok önemli bir proje olduğunu söyledi.

Havalimanı projesinin Gümüşhane'ye ulaşım noktasında büyük avantajlar sağlayacağına işaret eden Akgül, şunları söyledi:

"İnşallah 2020 yılında Gümüşhane ve Bayburt'un bir havaalanı olacak ve bölgemize hizmet edecek. Bölgemizde 365 gün 24 saat emniyetli inişe ve kalkışa müsait bir havaalanı olacak. Yeni Zigana Tüneli, Vauk Tüneli ve havaalanı ile beraber Gümüşhane ulaşımda üst noktaya çıkmış olacak. Hemşehrilerimiz havaalanıyla birlikte konforlu rahat bir yolculuk ve seyahat etme şansına sahip olacak. Gümüşhane-Bayburt Havaalanı bir bölge havaalanı olacak. Trabzon, Erzincan ve Erzurum havaalanlarında yaşanan sıkıntılarda havaalanımız bölgeye hizmet edecek. O açıdan da çok şanslı bir bölgedeyiz. Bölgemizde sağlıklı bir hizmet sunmuş olacağız."

-250 kişi çalışıyor

Alandaki çalışmalara ilişkin bilgi veren Bayburt Grup Firması Koordinatörü Ufuk Mintaş da çalışmaların pistte devam ettiği bilgisini vererek, pist çalışmalarında yüzde 30'a ulaştıklarını bildirdi.

Çalışmaları gece-gündüz demeden 250 kişilik ekiple sürdürdükleri bilgisini paylaşan Mintaş, "İşe başladığımız günden bugüne kadar sahadaki fiziki gerçekleşmemiz yüzde 30 seviyesinde. Pistimiz 3 kilometre uzunlukta, 45 metre ana olmak üzere banketleriyle beraber 60 metre genişliğinde. Havaalanı toplam pist, apron ve taksi yolları dahil olmak üzere 212 bin 500 metrekare bir alanı içeriyor." diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İlk Rakibimiz Bir Evim ElazığsporÖnceki Haber

İlk Rakibimiz Bir Evim Elazığspor

İşitme Engelli Çift Mutluluğa Evet DediSonraki Haber

İşitme Engelli Çift Mutluluğa Evet Dedi

Yorum Yazın

Milli Futbolcumuz Hakan Çalhanoğlu: "Ben Köycüyüm"
Bayburt Özel İdarespor, Mustafa Kemalpaşaspor’la Karşılaşacak
Bayburt'ta Ramazan Bayramı Trafik ve Asayiş Tedbirleri Arttırıldı
Bayburt, 2025 Rafting Şampiyonasına Ev Sahipliği Yapacak
Ramazan Bayramı’nda Bayburt’ta Yoğunluk İki Katına Çıktı!
Bayburt’ta Trafik Denetiminde Ceza Yerine Şeker İkramı Yapıldı
Bayburt Devlet Hastanesi'nde Başarılı Korpektomi Ameliyatı Gerçekleştirildi
Bayburt-Araklı Yolu Sel Nedeniyle Kapandı, Araçlar Mahsur Kaldı!
Bayburt’un Beşpınar köyünde şiddetli yağış sonrası sel meydana geldi!
Ramazan Bayramı Hazırlıkları Devam Ederken, Fiyatlar Dikkat Çekti!
Narkotik Şube Kargoyla Uyuşturucu Madde Sevkiyatını Engelledi!
Yasadışı Giriş Yapan Beş Kaçak Göçmen yakalandı!
Bayburt Özel İdare Spor, 5 Haftalık Galibiyet Hasretine Son Verdi!
Bayburt’ta Ulaşımda Kartlı Sistem Dönemi Başladı
Bayburt Özel İdare Spor, Viranşehir Karşısında Destek Bekliyor
Bayburt’ta saha Çalışmalarında Uyuşturucu ve Silah Ele Geçirildi!
Bayburt Özel İdare Spor'da Yeni Dönem: "Erdoğan Sarıuşak" Takımın Başına Geçti
Bayburtlu Kız Bilek Güreşçileri Türkiye Finallerine Yükseldiler!
Bayburtlu Genç Bilek Güreşçileri Türkiye Finallerinde
Bayburt’ta Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısında Artış!
Düğün Olsa 2025

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar