© Bayburt Haber 2007 - 2024

Zabıta Ekiplerinden Okul Servislerine Sıkı Denetim!

Zabıta ekipleri, 2024-2025 eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte okul servis araçlarını denetledi. Öğrencilerin güvenli taşınması amacıyla yapılan denetimlerde, araçların yönetmeliklere uygunluğu kontrol edildi.

2024-2025 Eğitim ve Öğretim yılının başlamasıyla Zabıta Müdürlüğü ekipleri, okul servis araçlarına yönelik kapsamlı bir denetim gerçekleştirdi. Denetimlerde, öğrencilerin güvenli ve sağlıklı bir şekilde okullarına gidip gelmelerini sağlamak amacıyla servis araçlarının okul servisi yönetmeliğine uygunluğu kontrol edildi. Eğitim Kampüsü girişinde yapılan denetimlerde, araçların ruhsat ve ehliyet kontrollerinden yolcu sayısına, emniyet kemerlerinin varlığından yangın söndürme tüpü, klima ve araç içinin temizliğine kadar birçok başlıkta inceleme yapıldı.

Ayrıca, güzergâh izin belgeleri ve uyarıcı yazıların bulunup bulunmadığı da kontrol edilerek eksiklikler tespit edilen araçlar uyarıldı. Zabıta ekipleri, sürücülere gerekli bilgilendirmelerde bulunarak, denetimlerin eğitim-öğretim yılı boyunca düzenli olarak devam edeceğini belirtti. Bu sayede öğrencilerin huzur ve güven içinde okullarına ulaşmaları hedefleniyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER