© Bayburt Haber 2007 - 2024

Üniversitede “Organik Ürün” Hasat Zamanı

Bayburt Üniversitesi, Cumhurbaşkanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı'nın pandemi sürecinde tarımsal faaliyetlerin kesintiye uğramaması gerektiğine vurgu yapması nedeniyle ülke genelinde başlatılan tarımsal seferberliğe katkı sağlıyor.

Koronavirüs salgını öncesinde olduğu gibi bugün de tüm tarım alanlarını üretime dahil ederek bilimsel çalışmalarla tarımsal üretime katkı sağlayacak faaliyetler yürüten Bayburt Üniversitesi; İl merkezindeki uygulama alanlarının yanı sıra Aydıntepe ve Demirözü Meslek Yüksekokulu, tarım alanlarını tam kapasite ile kullanarak uzman akademisyenlerle bilimsel faaliyetlerini sürdürüyor.

Araştırma ve uygulama alanlarında yaptığı çalışmalarla organik koşullarda yetiştirdiği ürün çeşitliliğini artıran ve son yıllarda tarımsal faaliyetlerde öncü girişimlerde bulunan Bayburt Üniversitesi,  organik tarımda kullanılan mikrobiyal gübreler ile aynı zamanda yerli üretimine de katkı sağlamak için çalışıyor.

Bayburt Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Organik Tarım Yönetimi Bölümü öğretim üyelerinden Dr.Öğr.Üyesi Betül Gıdık ve Öğretim Üyesi Volkan Gül'ün yaptığı bu önemli çalışmalar kapsamında; Üniversitenin organik tarım uygulama ve araştırma alanlarında yetiştirilen Bayburt Tarhunu, ayçiçeği, fıstık, aspir ve patates gibi organik ürünlerin hasadına başlandı.

Bayburt Üniversitesi tarım alanlarında da; fasulye, nohut ve buğday gibi bitkiler için çeşitli verim ve kalite özelliklerinin belirlenmesi için bilimsel çalışmalar yapmaktadır. 'Atasal Tohum' olarak da adlandırılan geleneksel tohumların çoğaltılmasına yönelik çalışmaların yapıldığı Bayburt Üniversitesi'nde organik uygulama ve araştırma alanlarında yürütülen tarımsal faaliyetlerle; Patates, yağ bitkileri ve tıbbi aromatik bitkiler gibi sağlık ve gıda sektöründe kullanılan birçok bitki üzerinde yapılan bilimsel çalışmalar ile tarımsal üretime katkı sağlanması hedeflenmektedir.

Bayburt Üniversitesi tarafından hayata geçirilen birçok önemli proje ve uygulama alanlarında gerçekleştirilen çalışmalarla, öğrencilerin aldıkları eğitimleri tatbik etme imkanı sunulurken, farklı yetiştiricilik konularında bilinçlendirilmeleri sağlanan yöre halkına da önemli destekler sağlanıyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER